reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Witam się i ja:tak:
Sykatynka gratuluję przejęcia kalendarza-to dobrze wróży dla Ciebie:tak:ja też myślałam że będę brac fragmin do końca ciąży ale chyba nie będzie takiej konieczności, acard owszem do końca. Dr mówił że jak wszytsko będzie w porzadku to odstawiać po 20 tyg czyli po drugim prenatalnym, jeśli przepływy będa dobre, łozysko też to można zakończyć kucie. A Ty masz prawo do refundacji? bo posiadanie mutacji i nawet podwyższonej homocysteiny nie upoważnia do refundacji:confused: A i poprosze o dopisanie mnie na 13 kwietnia na usg i spotkanie z maluszkiem.
Szkrabek pewnie ulga nastąpiła po dostinexie, podobno to złoty lek na hiperkę. Oby Cię szybko opuściło to cholerstwo i żebyś się mogła cieszyć na spokojnie ciążą:tak:
Jo. M na początku mówiłam że dzień się wlecze za dniem i to się tak dłuży a to już idzie 13 tydzień, jeszcze parę dni i zamykam pierwszy trymestr:tak:i naprawdę odetchnęłam po prenatalnych, choć zaraz po swojej wizycie przeczytałam wpis Kiki i humor mi się popsuł, bo ja tez pomimo dobrego usg i pomiarów, a także młodego wieku zrobiłam test pappa, w sumie to nie miałam chyba wyboru bo w klinice robili to obligatoryjnie. Po wyniki będę dzwonić w przyszłym tygodniu, pojedziemy też do kliniki bo mam papiery do złożenia o zwrot 6800 zł z programu 2+1. Czyli za parę dni masz serduszkowe? Super wizyta, wiadomo że stresująca ale i cudowna:tak:

A ja się czuję dobrze, z apetytem bywa różnie, dalej nie tykam mięsa, po wielu rzeczach mam niestrawności, odbija mi sie cały czas, ale to i tak lepiej niż mdłości czy obejmowanie tronu w łazience, więc absolutnie nie narzekam:sorry2:brzuch się już zaokrąglił, dla nie wtajemniczonych może to byc spyrka lub z przejedzenia ale ja wiem że to już ciązowy brzucholek. U nas akurat ciężko w towarzystwie utrzymać coś w tajemnicy, wiec o mojej ciaży wszyscy wiedzieli max do tygodnia po dodatnej becie. Bałam się tego strasznie, bo jakby coś poszło nie tak to nie znioslabym tego pocieszania innych, no ale mój M po prostu peplał wszystkim wszem i wobec-taki dumny tatulek:sorry2:

reklama
Ja mówiłam podczas imprez rodzinnych, że w Poście nie piję;-)Miałam wymówkę;-)Teraz post się kończy i co ja powiem?;-)A poza tym mam cukrzycę ciążową, i dużo rzeczy nie jem, i co powiem, że dlaczego ciasta nie tykam w Swięta, które nagminnie często pałaszuję?:-)
A poza tym będą wszyscy, więc się dowiedzą;-)Kupiliśmy mega dobry likierek i oznajmimy radosną nowinę. Sama przebieram nogami na samą myśl.

U mnie dopiero teraz się widocznie uwypuklił. Ale ja należę do szczupłych może dlatego. A w połączeniu z brakiem apetytu to jestem jeszcze 1,5 kg na minusie. A dzieko moje ma już pewnie ponad 6 cm więc najwyższa pora żeby brzuch wypięło do przodu:sorry2:

Wczoraj usłyszałam newsa, podobno w ciąży nie wolno jeść truskawek:dry:no i nie wiem czy to kolejna bujda czy coś w tym jest. Podobno truskawki mają dużo alergenów. A mi już ślinka cieknie na myśl o sezonie truskawkowym. Musze powertowac internet:sorry2:

Dzieki szkrabek - nie ma co Zdrowiem ryzykować co mowi teoj profesor brzmi logicznie .
Zostane przy lekkim joggingu po świętach ( zaczynam zastrzyki)

Kate - To będzie mój 30 dpt także serduszko musi już być . Z moich wyliczeń wychodzi że będzie to 6 t i 4 dc . Ty też masz wizytę w czwartek ? Normalnie mam mega stresa chyba bardziej niż na pęcherzykowej wizycie. No nic musimy to jakoś przetrwać.

Szkrabek - My powiemy w Święta o ciąży jeżeli będzie wszystko ok chociaż nie ukrywam że wolałabym poczekać do końca 3 miesiąca . W sumie nie wiem czemu tak żeby nie zapeszyć ale M nie może się już doczekać także niech mu będzie;-).

GizaS - Nie wiem co z tymi truskawkami w każdym razie ostatnio zeżarłam całe opakowanie bo tak mi chęć przyszła a teraz to nie wiadomo jeszcze co to za badziewie jest te truskawki bo naszych przecież nie ma jeszcze. Tak czy siak zjadłam :confused:

sykatynka gratuluje przejęcia kalendarza ;) !!! i czekamy na twoja wizyte kontrolna , bedzie dobrze, a jak z estrofemem zmienilas sobie dawke???
calineczka słodka mamusiu zazdroszce tej cudownej nowinki i jej ogloszenia :)!!!!
GizaS jesli chodzi o truskawki to moja bratowa byla w ciazy i wlasnie w sezonie truskawek w tamtym roku i niejadla...kazdy lekarz jej odradzal jedzenie truskawek chyba ze byly to truskawki z wlasnego poletka i bez zadnych nawozów wtedy mogla kilka sobie zjesc a tak miala absolutny zakaz...pamietam jej meczarnie.... ale czego sie nierobi dla malenstwa:)
szkrabek zycze zeby ta hiperka poszla precz jak najpredzej :)!!!! i zeby gładko poszlo juz te kolejne 8,5 miesiaca:)

a u mnie ...weekend minoł, cale prawie trzy dni przelezalam w łóżku wypiłam hektolitry mleka z miodem i masłem i herbatke z cytryna no i wzielam na dzien po tabletce paracetamolu i niepowiem dzis juz jest lepjej katar jeszcze troche meczy ale niemam goraczki ani uczucia sennosci ..:) no i zostaly niecale 3 dni do criotransferu dwuch zarodków 1BB ;) zabiore je na swieta do domu i mam nadzieje ze juz i takze na cale 9 miesiecy, z jednej strony sie nienastawiam na cud i podchodze do tego tym razem na luzie ale w srodku zawsze troszeczke tego stresiku jest :)

Daria - do wczoraj brałam 2x1 a od dzisiaj przez 5 dni pobiorę 3x1... mam nadzieję, ze sobie tym nie zaszkodzę...
Calinka - a dietkę też stosujesz? Ja tak sobie myślę, że jak mi się uda, to od razu wybiorę się do poleconego dietetyka po dietę, bo w przypadku nas - insulinek - trzeba o dietę bardzo dbać od samego początku....

Ja już wiem, że jakby się nam udało, to trzymamy język za zębami do końca 12 tygodnia... za poprzednim razem mój m wygadał się paru osobom i później każde pytanie to było jak drążenie otwartej rany ostrym nożem... Powiemy tylko moim rodzicom, oni są akurat na bieżąco ze wszystkimi moimi wizytami i wszystkim co się dzieje....

reklama
dariaa16 - no pewnie, że stresik jest, dziwne by było gdybyśmy do transferu podchodziły jak do pójścia na zakupy ;-) Ja po transferze nie mogłam się ruszyć nawet na milimetr przez 2h - leżałam w łóżku przykryta po szyję (po relanium na szczęście zasnęłam, a mąż pilnował bym się nie ruszała :-)) - rąk do góry absolutnie, bo macica się kurczy podobno. Potem polegiwałam przez jakieś 2h i poszliśmy na miasto na dobry obiad. Potem znów polegiwanie.
Nie wiem jakie są zwyczaje i nakazy w innych klinikach, ale przypomniałam sobie o swoich, może warto mieć z tyłu głowy ;-)

Gizas, nieeeeee, tylko nie truskawki :no: ja tak czekam już cały rok na ten sezon. Dobrze, że moja mama u siebie w ogrodzie ma ich zawsze zatrzęsienie :tak:

Do góry