reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Siemanko everybody:-)
Beta koniecznie musi być dwucyfrowa, nie ma innej opcji:-D
3we4sED2WS1XSAZAas';lkjhgfdsa
Obok mnie siedzi mój mąż i jak widać powyższy wiersz włącza się też do dyskusji, robi sobie jajca:-D

reklama
Annemarie, przykro mi, że tak wyszło:-(Masz bałwanki?Dzięki za kciuki za mnie.
Kate23 a jaka jest procedura podchodzenia do crio?Można zrobić to na cyklu naturalnym, bez żadnych estrofemów, przy założeniu, że śluzówka jest ok?
Hessiątko, a Ty jak tam?Już lepiej?

Kate: tych chlopow to ja bym tez zgarnela. Ja jestem na diecie bezmlecznej i bezjajecznej wlaczajac eliminacje wolowiny wiec orawie nic nie mam do jedzenia a moj mi wyskakuje " kiedy zaczniesz jesc normalnie bo jenu sie wolowiny chce". No myslalam ze go siekne. Chodze glodna i niedozywiona ( dieta ze wzgledu na atopowe zapalenie skory u mojego maluszka), on zre wszystko a narzeka. Normalnie tylko wyjsc z siebie i stanac obok ze zlosci

Annemarie, przykro mi, że tak wyszło:-(Masz bałwanki?Dzięki za kciuki za mnie.
Kate23 a jaka jest procedura podchodzenia do crio?Można zrobić to na cyklu naturalnym, bez żadnych estrofemów, przy założeniu, że śluzówka jest ok?
Hessiątko, a Ty jak tam?Już lepiej?

Calineczka ja do crio biorę od 2dc 3x1 tab Estrofem 2mg i od 14dc Luteina 2x100mg rano i wieczorem:cool2: w sumie to raczej trudno nazwać cyklem naturalnym, ale sama nie wiem:eek: a czy ten Estofem też ma wpływ na chuśtawki nastrojów bo jestem taka wściekła, że szok i martwią mnie te boleści po Lutce:-(

Cześć!

@jolka - masz tam 5 barkodów, przyklej jeden na probówce ze śliną, pozostałe możesz na tych 2 papierach, a resztę sobie ostaw.
Zauważ, że właściwe cyferki są od końca, bo te na początku są porządkowe 10, 20, 30.....
I nie zapomnij podpisać zlecenia na odwrocie!!!!

@KATE, celinka - P O W O D Z E N I A !!!!!

@kate_p7 - na Ciebie zawsze można liczyć, Ty jesteś dla mnie alfą i omegą. Trzymam kciuki, coby się Twoje rachunki zgadzały :-)

@annemarie - ewcia_hcg też tak miała jak Ty, ale beta chyba była wyższa, fakt. Pierwsze koty za płoty, tutaj dziewczyny wszystko zdiagnozują, za następnym razem będziesz ginowi na ręce patrzeć i już będzie dobrze!:-)
Mój Cousin, na taki stan rzeczy jak piszesz mawia że jest 'męskoorganowo'. Opisuje sedno sprawy, a pełna qultura :-)

No i proszę się nad Mężami nie pastwić, oni na pewno stresa mają. W imię męskiej solidarności proszę!!! :-p

calineczkaa - Hessiątko czuje się jakby lepiej, to pewnie wpływ drzemki 2h i obiadu podanego przez męża :-) Strasznie mi się nie chce jutro ruszać z domu na szkolenie.

kate_p7 - no, ja już po 2 Gonapeptylach, do 5 marca już tuż tuż......chucham Ci w kark ;-)

lookator - ach, ta solidarność plemników :-D

Witajcie, witajcie ! Dziękuję za przywitanie :)
Muszę przyznać że produkcja postów w Waszym wykonaniu jest niesamowita i minie troszkę czasu zanim zapamiętam co i jak :)

Annemarie, przykro mi, że tak się dzieje. Niestety nie mamy na to wpływu... :( a dlaczego... można racjonalizować, że to nie był dobry czas, czasem chodzi o kondycję organizmu ( ja tak myślałam o swoim świeżym transferze, że te leki wszystkie to masakra dla organizmu), a czasem, że zarodek był wadliwy.
Za czas niedługi, nabierzesz sił i podejdziecie ponownie. Ściskam Cię mocno!
Co do leków:
ja po pierszym transferze czyli na świeżo - dostałam od razu plamień, właściwie przed betą jeszcze. I okres wiadomo za chwilkę po odstawieniu luteiny. A potem cykl odpoczywałam i w tym cyklu właśnie potencjalna owulacja była 2 tygodnie przesunięta i tym samym cykl byl dłuższy. Widać organizm musiał odpocząć. Ale to pewnie zależy wszystko jak stabilną masz gospodarkę hormonalną.

Calineczko, ja miałam do crio identyczne hormony i dawki jak KATE23 :) i to jest na sztuczny cykl. Wiem, że jest opcja podchodzenia na naturalnym cyklu, ale chyba rzadko się spotyka tę opcję, bo nie da się wtedy tak ładnie wysterować :)

Kate - co do samopoczucia wcale się nie dziwię, wahania moga być - w koncu to estrofem jest stosowany w HTZ i to po jednej tabletce, a my mamy aż po trzy :)

Gizas - z tego co wiem, są specjalne znieczulenia dla kobiet w ciąży. Czasem warto leczenie przełożyć na 2 trymestr. Ja już nie siadam na fotel bez znieczulenia, ostatnio chciałam byc taka dzielna, ale wytrzymałam chyba 5 sekund i moja dzielnota się skończyła :)

Aha, Celineczko, nie chcę nic mówić , ale na poprzednim forum była taka zależność, że jak nowa osoba się pojawiala, to jedna zaciążała :) Mam nadzieję, że przyszłam tu po to, by tak się stało ! Więc kciuki, kciuki, kciuki !

Dzis taki nie dokoca dobry dzień, wstałam z bólem głowy, jakoś tak wypluta się czułam. Ale po poobiedniej sjeście i paracetamolku jestem jak nowa:)
Co do diet, niestety nie jestem na żadnej chociaż może by się przydało... Ostatnio czytałam o diecie paleo... Ale póki co, na czytaniu się kończy... :) hihihi , no dobra unikam słodyczy, bo wiadomo że niewskazane przy Pco. Ale owoce jem, no bo cóż... ciężko bez nich

I już nie wiem co komu miałam napisać... ehhhh :) więc pozdrawiam

Ostatnia edycja:
Jiilka, wielki buziak dla Ciebie za dobre słowa:-)Mam nadzieję, że jutro mega pozytywnie się rozczaruję!:-)
No i tradycji stanie się zadość!!!!!!!:-D

reklama
Do góry