reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Lookator, nasienie wcale nie jest takie do bani. Tylko brak tego szybkiego ruchu, jak u mojego męża. Co prawda ilościowo ma ich znacznie mniej, ale też żaden się szybkim nie porusza;-(To ja pisałam, że po tym dziadostwie Profertilu w nasieniu mojego męża żaden plemnik się nie poruszał, 100 % nieruchomych. Teraz wcale nic nie bierze żadnych witamin, bo to działa na niego źle i ma lepsze. Tylko, żeby te pływaki śmigały szybciutko:-)
Hess i Kate, widzę, że dobry macie ubaw ze mnie:-DSpoko:rofl2:
Agulla84, wydaje mi się, że z niedoborem progesteronu.
Też oglądałam wczoraj Uwagę i potwierdza się, że im mniej zarodków i aż tak bardzo nie ma się presji chyba na powodzenie to wychodzi. Wnioskuję, to też z innych programów, które oglądałam.
Idę do kościółka, narka!!!!!:-)

reklama
Kochane jakie zalecenia przed transferem? Spróbuje zadzwonić do kliniki jutro może się cczegoś dowiem...mam nnadzieję ze dsię zaplodnilo...a jakby coś to dzwonią sami i odwołują transfer?

szkrabek dzieci nie są okrutne, jeśli rodzice tacy nie są. Ja jestem pośrednio związana z tematem adopcji, bo w skład mojej rodziny powiększonej wchodzi adoptowane dziecko. Dla mojego szkraba będzie to rodzeństwo, nie chciałabym żeby kiedykolwiek więzi tych dzieciaków zosały podzielone przeze mnie, ale moja sytuacja jest inna. Śmieje się do M że jedno adoptowane, drugie z in vitro, oba wyczekane, więc jest 1:1:-p Co do adopcji bo ostatnio na czasie jestem, też są różne sytuacje i ciężko mówić o życiu dziecku które nawet tej definicji nie zrozumie, ale czasem się udaje:-p
Co do syna myślę, ze masz w domu "nadwrażliwca" czytaj artystę a czy to humanista czy umysł ścisły się okażę. Nadwrażliwce to cudowne twory czują więcej, przez to rozumieją więcej, ale przez wysoki poziom empatii mają przesrane w życiu:-D Z tego co opowiadasz syn chyba stawia Cię w takich sytuacjach, tzn. zadaje pytania na które nie jesteś w stanie jasno odpowiedzieć biorąc pod uwagę wiek, jego sposób postrzegania świata jest zbyt wąski jeszcze. Jednak to że zadaje takie pytania to świadczy o wysokiej inteligencji więc szykuj się na coraz lepsze:-p

Hess no humor mi dopisywał wczoraj:-p a z tą Kleopatrą to nie zly pomysł, się szykuj zatem królowo:-p jak się czujesz dzisiaj? Co do alko to ja dopiero po becie 6dpt se walne, bo już mam plan wszystko zostawiam po nieudanym transferze. Będzie alko, słodycze sprzątanie a teraz luzzzik w ramiączkach, nie robię nic:cool2: Jakoś na mnie mocniej działają te zastrzyki niż za pierwszym razem. Już brzuch mam jak balon a to dopiero drugi....powaliło się coś tej przysadce:-p

lokator pierwszy wynik mieszczący się w normach, a drugi leukocyty już świadczyły stanie zapalnym, wiec raczej nie ma co się dziwic że się pogorszyło.
W czasie preparatyki bakterie są wywalane z nasienia bo mają ponad mikron a plemniki dużo mniej (tak mi się wydaję), więc zarodeczki są piękne, do tego pożywki pewnie są z antybiotykami, ale potem implantacja jest do d... bo jest stan zapalny tzn. że prostaglandyny krążą sluzówka rozpulchniona a to nie jest środowisko sprzyjające zarodkowi, do tego pewnie zmiana pH.

Agulla84
jeśli plamienia były tylko po punkcji a do transferu ustały, to może masz problemy z krzepliwością, albo coś brałaś na obniżenie, czasem nie zdajemy sobie sprawy ze tak jest np. wit. E rozrzedza krew. Jeśli po punkcji nadal tak było, to jakieś problemy hormonalne, krwiaczek po punkcji, zadrapanie przy transferze. Wszystkie teorie oprócz krwiaczka mogą wpłynąć na implantacje, moim zdaniem.

dariaa16
dostaniesz kartkę z zaleceniami po transferze. Ja mogę powiedzieć tyle:

2-3 dni spokoju na implantacje,
nie kąpać się jedynie prysznic,
białko a niżeli węglowodany,
Mg/B6/E
ananas, olej lniany

Ostatnia edycja:
kate_p7 - tego się trzymam. Już teraz po nim widać, że coś głębszego z niego rośnie - choć są momenty, że mnie załamuje :-D ale no norma, równowagę trzeba utrzymać. My od małego z nim dużo rozmawiamy o wszystkim, oczywiście w sposób który uważam za odpowiedni do wieku. Ale czasem jego postrzeganie świata mnie rozwala :-) są to właśnie te jedne z najfajniejszych momentów bycia mamą - jak taki mały mądraliński coś mówi o życiu he he he. Rozczula mnie niesamowicie. I tak taki nadwrażliwiec ma przerąbane - ja tak miałam i mam, wszystkim i wszystkimi się przejmuję. Większość rzeczy mnie wzrusza, reaguję mocno emocjonalnie - dlatego martwi mnie to tak strasznie, że on ma to samo - bo wiem jak trudno z tym żyć. Ale z drugiej strony wolę mieć chyba takiego myśliciela, bo wiem z "czym to się je" ;-):tak:

reklama
kate_p7 - nie ja za Kleopatrę, tylko calineczkaa, skoro kryptę ma mieć. W końcu zasnęłam, ale musiałam wstać, połazić, napić się herbatki z miodem, poodkasływać i dopiero mi minęło. Więc dziś spałam do 10.

Bolą mnie dziś jajniki.....może dlatego, że teoretycznie powinnam antyki skończyć i dostać niebawem @, ale lekarz mi je przedłużył do 26.02.

.szkrabek - jak tam Twoje limo??

Do góry