reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Cześć!

@jolka - masz tam 5 barkodów, przyklej jeden na probówce ze śliną, pozostałe możesz na tych 2 papierach, a resztę sobie ostaw.
Zauważ, że właściwe cyferki są od końca, bo te na początku są porządkowe 10, 20, 30.....
I nie zapomnij podpisać zlecenia na odwrocie!!!!

@KATE, celinka - P O W O D Z E N I A !!!!!

@kate_p7 - na Ciebie zawsze można liczyć, Ty jesteś dla mnie alfą i omegą. Trzymam kciuki, coby się Twoje rachunki zgadzały :-)

@annemarie - ewcia_hcg też tak miała jak Ty, ale beta chyba była wyższa, fakt. Pierwsze koty za płoty, tutaj dziewczyny wszystko zdiagnozują, za następnym razem będziesz ginowi na ręce patrzeć i już będzie dobrze!:-)
Mój Cousin, na taki stan rzeczy jak piszesz mawia że jest 'męskoorganowo'. Opisuje sedno sprawy, a pełna qultura :-)

No i proszę się nad Mężami nie pastwić, oni na pewno stresa mają. W imię męskiej solidarności proszę!!! :-p

ale ja tam pomiedzy" chu.....wo" pare kropek wstawilam,co by sie nie wyrazac :-):-):-) a to "meskoorganowo" to takie zniewiesciale, nie ma sily bicia:-)

reklama
Fusun dobrze, ze masz malo czasu na rozmyslanie, szybciej zleca dni do wysokiej bety :)

No i właśnie druga część posta była o tym, że nie czuję się w ciąży niestety. I nie chodzi mi o jakieś objawy fizyczne bo wiadomo, że to za wcześnie. Ale byłam w ciąży dwa razy i dwa razy nie zawiodła mnie intuicja. Ja po prostu wiedziałam, że jestem w ciąży gdy było jeszcze za wcześnie na jakiekolwiek testy. Ta intuicja mnie nie zawiodła przy obu ciążach, jak i wtedy gdy podchodziłam do transferów w Invimedzie i zwyczajnie wiedziałam, że się nie udało. I teraz właśnie tak czuje - że się nie udało. Jutro 4 dpt robię weryfikację. Wiem, że jakaś beta powinna wyjść. Jakakolwiek wyższa niż znienawidzone 0,1. Jak nie wyjdzie to doopa ..

Fusun- pierwsze słysze że beta ma wyjśc jutro !!w 4 dniu
Najgorsza jest niepewność, zaciskam kciuki aby tym razym intuicja Cie zwiodła i ogromu spokoju

Calineczka jutro czekam nan Twoją bętę, palce nawet u nóg zaciśniete

Hess jutro już do pracy??

Fusun intuicja intuicja ale 4 dpt to chyba beta moze jeszcze byc 0,1 mimo powodzenia, zwlaszcza przy 1 zarodku.

Sama nie wiem... Był dobrej jakości. Powinien być zagnieżdżony od wczoraj. Tak mi się wydaję było z dziewczynkami. Zarodki były takie same, a betę wtedy robiłam w 3 dpt i już była 1,7. Teraz zarodek jest jeden, ale beta robiona dzień później.... No nie wiem... Wiem, że stracę nadzieję jak jutro zobaczę 0,1

Hej, Dziewczyny i Lookatorze :cool:

Czytam i czytam i czytam… i widzę mnóstwo trudnych nazw, znaczków, literek, których nie rozumiem :) Dziewczyny, jesteście super obeznane w temacie i doświadczone. Nie mam pojęcia co to wysoka beta na przykład. Mam sporo przed sobą z tego wniosek :)

@andromeda5 dziękuję!!!!!

@Funsun może po prostu boisz się już chcieć? intuicja to bardzo subtelny organ, czasem daje się przygłuszyć lękom

@kate_p7 ależ masz bosko…. rany!!! :) 24 + 15 = 39 antralnych !!!! aaaaa! to wogóle możliwe??? TY SZCZĘŚCIARO!!!!!!! ja mam 3 albo 6 na ogół

:-)Dziękuję za życzenia powodzenia jutro. Jest gotowe do wystrzału jedno jajeczko, drugie nie urosło. Jutro punkcja i IMSI na cyklu naturalnym. Oby było w pęcherzyku jajeczko, oby dobrze włożyli plemniczka i oby ta para się sobie spodobała, co zaowocowałoby wspaniałym zarodkiem. Czyli otwieram się na łańcuszek kilku cudów. O implantację nie martwię się, wiem że tu będzie wszystko ok. Żeby tylko dojść do tego etapu.

Trzymam kciukasy za Was wszystkie dziewczyny. Obecne i przyszłe mamusie. Może czasem warto odłożyć na półkę wszystkie badania, parametry, wskaźniki – tak na chwilkę – usiąść w ciszy wygodnie, zapalić świece, włączyć jakąś magiczną mantrę, poodychać głęboko i z całego serca zaprosić dzidziusia na świat. Każdą komórką swojego ciała poczuć dla maleństwa miejsce w przestrzeni. Tak dziś zasnę.
<3

Ostatnia edycja:
Fusun ale z dziewczynkami chyba mialas swiezy transfer wiec to mogl byc efekt ovitrelle.

Tak, brałam Choragon. Ale bete robiłam 11 dni po zastrzyku, a jutro będzie 12 dzień. Nie utrzymuje się tak długo. A zresztą nie ma co snuć domysłów. Jestem chora na punkcie posiadania dziecka. Tak bardzo chcę i panicznie, niewyobrażalnie boję się porażki. Ale jak ma się nie udać to niech się nie uda na początku, a nie potem... Po stokroć wolę zerową betę niż ból po stracie.

z ta betą to chyba różnie bywa, zależy kiedy zarodek się zagnieżdża, mi przy moim Aniołku wyszła już pod 3 dniach ponad 5, przy drugim criotransferze 5,5, ale po 7 dniach od transferu (rosła do 10 dnia tylko:-(). Tak więc Fusun nawet jeśli jutro wyjdzie niska wcale nie musi to oznaczać niepowodzenia.

DorotaMie dziś się jeszcze podenerwuje, ale od jutra już stosuje Twój pomysł na relaks:-)

reklama
Fusun rozumiem Cie doskonale. Co prawda niewyobrazalna jest dla mnie Twoja strata ale pamietam jak w 5 tc trafilam do szpitala z mega krwawieniem i bylam przekonana, ze juz po wszystkim w glowie mialam jedna mysl wlasnie, ze wolalabym nie zobaczyc pozytywnej bety niz przezywac to co wtedy :(

Do góry