reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Kate: ale co ty przeliczasz bo ja wogole nie wiem co mozna w menopurze przeliczac???? Masz czysty menopur i tu nie ma nic do liczenia. I masz rozpuszczalnik ktory jest bez znaczenia bo to nie gonadropiny wiec co ty przeliczasz??

lolitka w menopurze jest proszek(LH i FSH) i rozpuszczalnik 2ml. Więc mieszasz wszystko i masz 1200 jednostek w 2 mililitrach rozpuszczalnika. Strzykawki są o pojemności 1ml i mają zaznaczone podziałki, do 600IU. Wczoraj mądrze zmieszaliśmy 1200IU i 2ml rozpuszczalnika no i 75iu i 1ml rozpuszczalnika, bo dostaliśmy osobny zastrzyk i nie chcieliśmy dwa razy kłuć, taaaaa
Mamy w jednej fiolce 1275IU w 3ml roztworu i teraz jeśli nabierzemy 225 według podziałek na strzykawce, to będzie mniej bo mamy roztwór rozcieńczony o 1/3, dodatkowo zatężony o 75IU. Jak bym nie kombinowała byłoby normalnie :wściekła/y:. Inaczej teraz w 1ml roztworu masz 425IU a wcześniej było 600IU, więc 0,5 ml na strzykawce to już inna ilość jednostek. Jest ryzyko jest zabawa:-p

lokatoor - tak, to zalecenie, że tak ma wyglądać organizacja pracy, gdy calineczkaa wróci do pracy po macierzyńskim ;)

kate_p7 - Kochana czuję się nie gorzej, ale czy lepiej.....dziś jakoś bardziej we znaki dają mi się zatoki. Ale pomału spływa z nich to co ma spłynąć.
Kaszel jest sporadyczny już. Zatoki to mi się będą jeszcze ciągnęły trochę czasu, bo zawsze tak mam. Czy to może pogorszyć wyniki stymulacji? Leków w sumie nie brałam, bo na wirusówkę nie ma co. Brałam tylko Panadol przez 3 dni na obniżenie temperatury, ssałam Cholinex, biorę Xylożel na katar i wsio. Reszta specyfików naturalna.

dariaa16 - Invicta w pieczątce nie ma nazwy związanej z niepłodnością, więc nie powinien się nikt domyślić, no chyba, że się specjalnie pofatygują by sprawdzić co to jest, choć wątpię.

A co ty zes nakombinowala? Toc po co mieszac te 1200 z 75? Te 75 mozna osobno wziasc i tyle... Ponadto hesli juz zmieszaliscie to po prostu mozesz traktowac to jak jedno bez przeliczen bo proporcja tej 75 do 1200 jest statystycznie prawie nieistotna..... A rozpuszczalnik nie ma znaczenia. Albo jesli byc juz precyzyjnym, ciagniesz dawke ktora chcesz pomniejszona o stednii 5% czyli jak chcesz 225 to wez 210

Aha, sorrki... Teraz mysle o tym i faktycznie jesli ty strzykawka odmierzasx to proporcje proszkudo rozpuszczalnika sa istotne.... Ja bralam fiolki i jest inaczej. Ale zes pokombiniwala. Co cie podkusilo te 75 wrzucic?:)
Bierz wiec 0,5ml to bedzie troche ponizej 220 i to w zupelnosci styknie. Ja bym wziela 0,45:))

Ostatnia edycja:
Kate aleś nakombinowała:szok: A jak Ci Dr zmieni stymulke-dawki to dopiero będziesz liczyć :-(

Kochane, na razie na szybko powiem tylko ze kunicki a pałka to jak niebo a ziemia, będę się starała chodzić tylko do niego!

reklama
lolitka taaaa lepsze jest wrogiem dobrego:-p bo nie ma tego złego co by nam nie wyszło :-D wzięłam 0,5 ml czyli podobnie. Tak nakombinowałam ale chyba panuje nad tym:-p

tola32 na szczęście skończę tę fiolkę do pooglądania pęcherzyków, i potem już będzie normalnie:-) ale bez atrakcji byłoby nudno...

Do góry