reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

helooo,
dziewczyny ,czy po pierwszym nieudanym in vitro rozregulowal wam sie @ ??? Bo ja musze,w zwiazku z praca planowac powoli juz nastepne icsi i urlop.Boje sie tylko ,ze sie wszystko popiep....lo.
Czy to DHEA to na polepszenie jajek??? kiedy nie mozna tego brac?

Calineczko-calym serduchem jestem z Toba i wierze w Twoj cudzik!!! nie sadzilam ,ze negatywna beta i @@@ moga tak czlowieka rozwalic:no: masakra...

reklama
Kiki nasz dr już swoje zrobił i teraz nas już chętnie by się "pozbył":sorry:on nie jest od prowadzenia ciązy. Mamy darmową opiekę do 12 tyg w Gyncentrum ale dla mnie to trochę daleko.... nawet jak być coś się złego działo (odpukać) to M mnie zawiezie do częstochowskiego szpitala. W Częstochowie są 3 szpitale z porodówkami i każda ma nieciekawa opinię. Wybrałam dr z prywantego ubezpieczenia pzu-bo będe mieć wszytskie badania i wizyty free, ten dr pracuje też w szpitalu. Do Gyn wrócę za jkaiś czas po mojego mrozaczka-nie wróże z niego ciąży bo chyba się zatrzymał w rozowju-no ale może po rodzeństwo dla kropka tez powalczę;-) wiem, wiem dopiero poczatek ciaży a ja już mówię o drugiej:-pale ja marzyłam o 2-3 dzieci

Siemaneczko:-D
Ja dziś miałam kryzys, bo tak mnie tam na dole swędziało, aż się popłakałam. Wkółko się drapałam tam, nawet na dworzu, nie zważając na ludzi;-(Normalnie to było nie do wytrzymania. Wróciłam do domu, to od razu prysznic i wietrzę swoje podwozie:-)Ta luteina to jakiś koszmar. Od razu mówię, na lutinusa mnie nie stać. Poza tym moje nastawienie jest takie samo, czyli raczej negatywne. Nie czuję żadnego odmiennego stanu po niby implantacji, tylko kilka razy zakuł lewy jajnik i to wsio objawów.
Dzięki za wszelkie kciuki, oby mi pomogły w poniedziałek:happy:
Kate, relanium już nie mogę brać, przynajmniej nie mam w rozpisce.
Trzymam za Was kciuki, może do Was się uśmiechnie szczęście:happy:

Siemaneczko:-D
Ja dziś miałam kryzys, bo tak mnie tam na dole swędziało, aż się popłakałam. Wkółko się drapałam tam, nawet na dworzu, nie zważając na ludzi;-(Normalnie to było nie do wytrzymania. Wróciłam do domu, to od razu prysznic i wietrzę swoje podwozie:-)Ta luteina to jakiś koszmar. Od razu mówię, na lutinusa mnie nie stać. Poza tym moje nastawienie jest takie samo, czyli raczej negatywne. Nie czuję żadnego odmiennego stanu po niby implantacji, tylko kilka razy zakuł lewy jajnik i to wsio objawów.
Dzięki za wszelkie kciuki, oby mi pomogły w poniedziałek:happy:
Kate, relanium już nie mogę brać, przynajmniej nie mam w rozpisce.
Trzymam za Was kciuki, może do Was się uśmiechnie szczęście:happy:

calineczko-jak jestes "naturalnie w ciaze zrobiona" to tez nic nie czujesz,nawet o tym nie wiesz,wiec spokojnie ,nie nakrecaj sie, :tak:

Cześć dziewczyny i chopaku ! :)
Dziś postanowiłam wyjść z krzaków i wyjawić, że Was czytam, dowiaduję się różności, kibicuję i ściskam kciuki raz po raz :)
Kilka slów o sobie - jesteśmy w programie ministerstwa , klinika Gameta, czynnik męski, choć i moje policystyczne jajniki nie spisują się szałowo. Pierwsza próba - krótki protokół, punkcja - 2 zarodki dotrwały do blastki, transfer na świeżo - beta <1,2, potem crio, beta niezmiennie <1,2. Niedługo startujemy ponownie, z nową nadzieją i siłami.
Mam nadzieję, że przyjmiecie mnie do grona forumowego :)

Annemarie, tylko wszędzie piszą o tych cholernych objawach, bólach podbrzusza, ciągnięcia, a u mnie nic. No też tak sobie tłumaczę, że w naturalnej ciąży rzadko kto zauważa zagnieżdżenie, chyba że jest plamienie implantacyjne, lub też czasem jakoś zaboli jajnik. Może to akurat reakcja tych dziewczyn na hormony i akurat zbiega się to z pozytywnym wynikiem.
Dla porównania w poprzednim, nieudanym transferze, też nic kompletnie nie czułam, tylko w 4 i 5 lub 5 i 6 dniu miałam wyraźnie pobolewania na okres cały dzień, potem przestały, i tak myślałam, że się nie udało.
Już się kochana nie nakręcam, będzie jak będzie, mam jeszcze 3 blastki, może któraś zechce ze mną zamieszkać?:rofl2:
Tylko tak analizuję to wszystko, jestem po histeroskopii, z macicą wszystko ok, endometrium książkowe ok 15 mm, blastuś rozwinięty z cienką otoczką, co mogło nie zadziałać?Wiem, że to skomplikowany proces molekularny, w fachowych czasopismach rozpisany na dwie strony, no ale niby wszystko gra, co ma grać, a jednak nie wychodzi?Może mam myco albo ureoplasmę.
Mam pytanie, czy te bakterie dają jakieś objawy?Lookator, Twoja żona skarżyła się na coś?

reklama
Lilka, mam podjęzykową, biorę 3 razy po 2 tabletki, i dopochwowo też tyle muszę brać wg rozpiski. Następnym razem się spytam, czy można tylko podjęzykową, zważywszy na to, że z progesteronem to nie mam większych problemów.
Jillka witaj:-)
Co zrobić, aby choć 5 % plemników ruszało się ruchem szybkim postępowym????Co jest nie tak, że aż 66 % jest ruchu powolnego ,a 0 % szybkiego??????

Do góry