reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

czesc laseczki i Panie Lookatorze,

jestem taka wkur:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:na,ze sobie nawet nie wyobrazacie.Poszlam na badanie bety wrocilaz z bolem brzucha.Szacowny Pan doktor nie dal sie przekonac ,ze BETE moge juz robic i mi jej nie zrobil bo stwierdzil,ze to dopiero 11dpt i nic nie wyjdzie,mam do czwartku zaczekac.Potem zrobil mi USG ,z ktorego nic wiecej nie zobaczyl ,jak to o czym juz wie polowa Polski,ze mnie przestymulowali.Mam sobie w czwartek zatestowac,bo juz bedzie cos widac .Myslalam ze dostane kociokwiku.Wrocilam do domu,zaczynam plamic i skrecac sie z bolu brzucha.Przesadzil z usg i wjechal mi za daleko,pedal jeden.Wiecie co najgorsze ,ze to tez Polak ,znam go od 10 lat ,gadamy po polsku...dzisiaj bylo kompletne suahili.Czasami zaluje ,ze nie mieszkam w Pl ide do Labo i robie sobie odplatnie badanie.Tutaj to nie funcjonuje.Jutro bede dalej kombinowac,na razie mysle czy mi czegos tym usg nie spieprzyl...:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Kate-gratuluje druzyny,bedzie dobrze a nawet lepiej.

powiem Ci szczerze, że nie dziwię się, że jesteś wkurzona tymbardziej, że lekarz to Polak:eek: co innego jakbyś gadała z cudzoziemcem - nie kumam gościa wcale:no: a z tym przestymulowaniem to jakieś dziwne i jeśli to pewne to chyba nici z ciąży:-( tzn może się udało, ale pewnie skończy się nie tym co chcesz - moja lekarka mówiła, że miała taki przypadek w grudniu, że podała zarodek, a pacjentka miala lekkie objawy przestymulowania i niby doszło do ciąży, ale hiperka się rozkręciała i wszystko się popsuło:wściekła/y: oczywiście mam nadzieję, że u Ciebie tak nie będzie:tak: Dziewczyny pewnie coś mądrzejszego napiszą, więc na razie zostało Ci czekanie do czwartku;-)

reklama
powiem Ci szczerze, że nie dziwię się, że jesteś wkurzona tymbardziej, że lekarz to Polak:eek: co innego jakbyś gadała z cudzoziemcem - nie kumam gościa wcale:no: a z tym przestymulowaniem to jakieś dziwne i jeśli to pewne to chyba nici z ciąży:-( tzn może się udało, ale pewnie skończy się nie tym co chcesz - moja lekarka mówiła, że miała taki przypadek w grudniu, że podała zarodek, a pacjentka miala lekkie objawy przestymulowania i niby doszło do ciąży, ale hiperka się rozkręciała i wszystko się popsuło:wściekła/y: oczywiście mam nadzieję, że u Ciebie tak nie będzie:tak: Dziewczyny pewnie coś mądrzejszego napiszą, więc na razie zostało Ci czekanie do czwartku;-)

KATE-moja hiperka sie bardzo juz "skrecila" ale na usg widac jeszcze.

@kate - Ty jesteś kate a KATE23 to KATE. Wiem, że jestem tylko facetem, ale przecież rozróżniam :-p

@KATE
- kate tutaj wymiata na forum. Muszę skopiować w domu te posty z klasyfikacją zarodków.

@Hess - to właśnie ten gen tu wałkowaliśmy ostatnio i wszystkie mutacje w tym genie.

@lolitka - I tak i nie.... Ja jestem raczej zwolennikiem stałości. W uczuciach też długodystansowiec :-p Mamy jeszcze zarodki na 3 transfery i opcje na nasienie dawcy. No i może podejście pod adopcję zarodka. Łącznie z immunologiem, to jest jeszcze program na ca. rok czasu. Jak się nie uda - to raczej już damy spokój, kiedyś zawsze jest ten moment, kiedy trzeba powiedzieć - koniec, the end. Ja pewnie bym ciągnął to dalej do skutku, ale trzeba mieć wzgląd na fakt, że to Ż musi znosić wszystkie niedogodności.
Poza tym - do Łodzi /Rzgowa raczej nie pojedziemy, do Warszawy daleko, nie mogę ocenić poziomu w Krakowie, Wrocek,,, Nie, zostaniemy przy tym, co już mamy rozpoznane :-) Co ma być to będzie!

@annemarie - aż mi się wierzyć nie chce, że w DE nie jest możliwe zlecenie prywatnie badań w Laborze. Muszę zadzwonić do siostry..... z Zt. beschäftigt....poczekamy - do brata chyba oddzwoni?

EDIT: no jak nie jak tak.... Bez Sensu to jest, że nie można sobie prywatnie badania krwi i innych zlecić, tylko musi to zaordynować lekarz.... Oni chyba to robią, żeby z Krankenkassy więcej kasy ciągnąć. Moja siostra ma to szczęście, że mieszka blisko polskiej granicy, i takie badania sobie po polskiej stronie robi, jak potrzebuje.

Ostatnia edycja:
Dzięki wszystkim za miłe słowa.
Sham, czuję się trochę zakręcona, bo cały czas nie wierzyłam w taki obrót sytuacji, i miałam mega wielkie zdziwienie, jak zobaczyłam protokół zapłodnienia. Wczoraj padłam jak pies po 2 relanium i napewno też emocje wzięły swoje. Mam nadzieję, że się blastuś zagnieździ, tak bym chciała.
Widzę, że zaraz po mnie jest trochę transferów, andromeda, Kate23, potem Hess, Kate;-)Oby Nam wszystkim się poszczęśliło;-)
Hess, nie musiałaś iść do genetyka, ja Tobie powiedziałam, że to nic takiego:-D
Jak się dziś czujesz?
Kiedy zrobić betę. jak myślicie?

hej:) calineczka niewiem kiedy zrobic bete bo jeszcze na tym etapie nie jestem ale czytalam ze po okolo 12dniach :)??? napewno bedzie pozytywna i duzaaaaaa :)! poprostu moje przeczucie ale to wiesz:):-) ja natomiast martwie sie ze do piatku te moje pecherzyki beda za male....:/ kurde no...... estriadol mialam wczoraj okolo 1290 a progesteron 0.57 .... ogolnie mam male jajniki i lekarz powiedzial juz dawno ze nigdy niebede miala 20 pecherzykow bo moje jajniki niemialy by gdzie tego pomiescic, ale teraz ten strach ze w piatek beda male...

Lookator - tak, wiem o tym genie, że tu był walkowany. Zrobiłam go sobie na NFZ,żeby nie płacić, bo prywatnie wynik i tak byłby już po mojej stymulacji.

calineczkaa - czuję się fatalnie, w nocy miałam 39C, teraz mam tylko 37. Nie poszłam na szkolenie, bo ledwo na oczy patrze. Na 17-ta mam lekarza.

Daria, Ty bardziej wszystko analizujesz ode mnie, a myślałam, że to ja się strasznie wszystkim przejmuję:-)
Będzie dobrze, daj trochę na luz, stres też szkodzi na komórki, urosną, one podganiają w ostanich dniach, i estradiol ostro winduje do góry!
Bo normalnie przełożę CIę przez kolano!!!!:-)

hahaha:-D bo myslalam ze jest dobrze a potem jedna z kolezanek napisala ze punkcja powinna byc w sobote a nie w piatek i to mnie zmartwilo....dr neuberg powiedzial ze jest dobrze ze one podrosna....

Wiecie co, jest mi niesamowicie przykro, oczywiście staram sie nie denerować.
Przyszła dyrektorka i od razu komenarz, że co się dzieje, że mnie nie ma, 3 dzień w lutym mnie wczoraj nie było. I jaki wielkie problem z tego sie robi!!!!!!!!Tutaj każdy jest porządnicki i mają mnóstwo zaległych urlopów, i wogóle chyba zero problemów i życia prywatnego. Ja za żadne skarby sie jej nie wygadam o co chodzi, bo ona nawet po moim wypadku, potrąceniu mnie przez samochód nie zapytała się jak się czuje, i nie mam ochoty spowiadać jej się z moim bardzo intymnych powodów, dla których nie ma mnie w pracy. Ponadto w pracy u mnie są konfidenci, bo powiedziała, że doszły ją słuchy, że robię warkocza komuś tam, a ja mówię, że robię go przed pracą, bo zawsze jestem wcześniej. I to raz na m-c. Serce mi się kraje, że z takimi osobami pracuję. Staram sie nie denerwować, ze względu na kropka.

reklama
calineczka mam podobna atmosfere w pracy wczoraj wielka pretensja ze wzielam 3godzi wolnego na wizyte u lekarza teraz sie boje isc zapytac o caly wolny piatek..:/

Do góry