reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Dariaa16 z menopurem Ci nie pomogę, doc. chyba się pomylił, ale nie wiadomo czy na rozpisce, czy na recepcie... Co do unodoxu, to sprawdzę w domu jak wrócę z pracy, po 16, chyba przed, ale na 100% potem Ci napiszę. To samo co do estrofemu i lutki.
bede wdzieczna bo wczoraj ten moj lekarz byl tak zamotany...ze nic mi w sumie niewytlumaczyl...

reklama
jak rowniez mam wziasc w piatek estrofem 3 razy po 1 tabletce ogolnie jest to lek doustny a mam napisane dopochwowo ?

dariaa kiedyś kiedyś za moich czasów ;)to unitodox brałam dzien przed pick-upem,a w dniu pobrania bralam tylko paracetamol przed punkcją. reszta leków po pick upie.
Unitodox mozna brac po posilku wiec juz po punkcji
Nie przepadałam za dr N
estrofem w invicie bierze się go dopochwowo

Ostatnia edycja:
tez tak zrobie bo ta moja rozpiska jest cos zle napisana pomylona jakas..;/
tak samo jesli chodzi o luteine dostalam LUTEINA 100MG dopochwowo takie rozowe opakowanie i dostalam luteine dopochwowo 50mg takie bialo zielone opakowanie a na rozpisce mam napisane tylko LUTEINA DOPOCHWOWO 3X4TAB. ale ktora ta 100mg czy ta 50mg???

tez tak zrobie bo ta moja rozpiska jest cos zle napisana pomylona jakas..;/
tak samo jesli chodzi o luteine dostalam LUTEINA 100MG dopochwowo takie rozowe opakowanie i dostalam luteine dopochwowo 50mg takie bialo zielone opakowanie a na rozpisce mam napisane tylko LUTEINA DOPOCHWOWO 3X4TAB. ale ktora ta 100mg czy ta 50mg???
na luteinie 50mg powinno być napisane 'podjęzykowa", estrofem na 100 % dopochwowo, a nie jak na ulotce by połykać

Daria: wez 150 menopuru.... Unidox mozesz wziasc po punkcji zaraz choc z tego co pamietam ja zaczynalam dzien przed punkcja.

menopuru wzielam wczoraj 225j ...to co dostalam z recepty...:( bo juz niewiedzialam.... czy on sie pomylil czy jak....na dzis juz niemam menopuru. tylko choragon i gonapeptyl......

Calineczkaa bete mozesz zrobić 6dpt, już powinna wyjść, czasem jest później ale to maksymalnie 10dpt. Bo zarodek się zagnieżdza 1-2 dni po transferze więc beta musi być 6dpt, czasem może później się pojawić, ale to maks 10dpt. Co do pracy, ja bym zluzowała jak się uda to na L4 będziesz, ewentualnie możesz szefowej powiedzieć że masz poważne problemy ze zdrowiem i nie chcesz o tym rozmawiać. Ktoś ewidentnie robi na Ciebie nagonkę w pracy bo nie możliwe żeby szefostwo miało oczy i uszy wszędzie chyba że ma szpiega oczywiście Ci życzliwego. Z tego co pisałaś kiedyś nie jest to spełnienie twoich marzeń, nie wiem czym się zajmujesz i jak ciężko jest na ryku pracy ale moim zdaniem praca jest ja pracowałam w różnych miejscach. Czasem siedzenie na słuchawce w tele bardziej się opłaca finansowo niż siedzenie na etacie. Wiec albo olej i rób co musisz, albo staraj się nie wychylać, ale sądząc po relacjach twoich z szefostwem to raczej ciężko będzie to ułożyć pokojowo.

reklama
Do góry