reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Annemarie jeśli to twój 8dpt np.3 dniowych zarodków, to nie masz już we krwi choragonu ani innych odpowiedników. Ja miałam transferowane 5 dniowe zarodki i 6dpt beta już powinna być, a nie którym wychodzi już nawet test z moczu. Pojedz na bete w poniedziałek i potwierdź ale to bardzo dobry znak.

niee,chlopaki byly 2 dniowe:-)

reklama
Annemaria progesteron nie fałszuje wyników bety czy też sikacza, fałszowac może ovitrelle czy też choragon bądź inny zastrzyk który się miało na pęknięcie pęcherzykow. Jak na 8 dpt dwóch maluchów dwudniowych wycjodzi druga kreska to chyba oznacza ciąże;-)ale mega szybko u ciebie wyszła:-)ja przy becie 1900 miałam drugą ale sporo jasniejszą kreskę

Fusun to trzymam kciuki za czwartkowy transfer:tak:
Nie wiedziałam że jest taki problem z wyborem ilości zarodków:blink:jak kobietki koło 30 latek chcą dwa zarodki to nie chcą dawac a jak jest po 35 rż to już obligatoryjnie dają dwa:confused:
Ja tylko raz nie miałam wyboru gdy dostałam jeden zarodek bi dr powiedział ze sa bardzo ładne i podano mi tylko 1 a 3 i taknie dotrwaly do 5 doby. W pozostałych przypadkach pytano się mnie ile chce zarodków

Annemaria progesteron nie fałszuje wyników bety czy też sikacza, fałszowac może ovitrelle czy też choragon bądź inny zastrzyk który się miało na pęknięcie pęcherzykow. Jak na 8 dpt dwóch maluchów dwudniowych wycjodzi druga kreska to chyba oznacza ciąże;-)ale mega szybko u ciebie wyszła:-)ja przy becie 1900 miałam drugą ale sporo jasniejszą kreskę

Fusun to trzymam kciuki za czwartkowy transfer:tak:
Nie wiedziałam że jest taki problem z wyborem ilości zarodków:blink:jak kobietki koło 30 latek chcą dwa zarodki to nie chcą dawac a jak jest po 35 rż to już obligatoryjnie dają dwa:confused:
Ja tylko raz nie miałam wyboru gdy dostałam jeden zarodek bi dr powiedział ze sa bardzo ładne i podano mi tylko 1 a 3 i taknie dotrwaly do 5 doby. W pozostałych przypadkach pytano się mnie ile chce zarodków

GizaSku-na pekniecie dostalam 10.000i.U po transferze kolejne 5.000 i:U Ovitrelle to bylo w zeszly piatek czyli moze od tego te 2 krechy.

GizaS-doczytalam sie w ulotce Ovitrelle, ze do 10 dni moze pozostawac w moczu i w serum i powodowac falszywy wynik testu.:angry:

Annemarie nie chce Cie dolowa ale ja tak mialam przy jednej z iui.Zrobilam sikacza tydzien po ovitrelle wyszlo cien ciena druga kreska.Pojechalam na bete i wynik byl cos kolo 7.Ludzilam sie ,ze to bardzo wczesna ciaza.Niestety na drugi dzien nie bylo zludzen przyszla @.Oby w Twoim przypadku bylo inaczej ale nie nastawiaj sie za bardzo chociaz latwo powiedziec ale pozniej moze byc wielke rozczarowanie.Ovitrel tak jak pisalaas 10dni po moze dac pozytywny wynik.Trzymam kciuki zeby to jednak byla ciaza :)Powodzenia!

A i jeszcze jedno ja po tygodniu mialam cien ciena druga kreske a jesli u Ciebie jest druga wyrazna to moze cos jest na rzeczy :) zycze Ci tego bardzo

Hess - thx.
Przeczytałem i od razu idę łyknąć 2 łyżeczki, bo mam problemy z siatkówką i zespołem 'suchego oka' - a wyczytałem, że ten olej pomaga akurat na to :-)

edit: no i już po, ja tam do tego smaku nic nie mam :-)

Ostatnia edycja:
reklama
cześć wszystkim
mam jedno pytanko. Czy po metformaxie lub innym leku (w sumie już teraz trudno powiedzieć po którym - encortolon, może gonapeptyl...?) miałyście zaparcia? Szlag mnie niedługo trafi, bo mam straszny problem. Mam wrażenie, że mi jelita niedługo rozsadzi, a tu nic... buuu :no: przecież nie mogę senesu pić regularnie, bo się jelita przyzwyczajają... czy też któraś z Was miała podobnie? nie wiem już co robić :no:
Przepraszam za obrazowość, ale już jestem zdesperowana...

Do góry