reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Migotka25, Trzymam kciuki zaciśnięte bardzo mocno - nic jeszcze straconego, jutro lekarz i beta! Ściskam mocno!

Ostatnia edycja:
reklama
Olusia tak, święta trójca z krwi, płaciłam chyba 250 zł za pakiet za osobę
Migotka wiem że plamienie stresują ale to jeszcze nie skresla szans, liczę i życzę z całego serducha żeby beta Cię jutro pozytywnie zaskoczyła, może masz za mały poziom prg:dry:

Migotka trzymam kciuki musi byc dobrze:*!!!
GiZas szczere gratulacje bardzo sie ciesze:)!!!

a po krótce o mojej wczorajszej wizycie w invicta , rozpoczełam stymulacje, najpierw badanie progesteronu i estradiolu potem wizyta u pani anestezjolog bardzo sympatyczna kobieta stwierdzial ze wyniki wszystkie sa dobre wytlumaczyla na czym to wszystko polega :) potem o 17 wizyta u dr Neuberga....zaczelismy od wynikow ktore stwierdzil ze sa dobre nastepnie zrobil usg , po nim powiedzial ze szalu niema jest okolo 16 pecherzykow i ze jego zdaniem mozemy zaczynac, dostałam duze dawki menopuru ...przez dwa dni po 225j potem po 150j i we wtorek 17.02 podgladanko, umnie problem ztym ze przy zwyklych stymulacjach u mojego gin co prawda bralam na poczatku 75j a najwiecej to 150j i rezultaty słabe ...boje sie ze nic nieurosnie :(.......... rowniez dostalam recepte na ten utrogestan dr neuberg powiedzial ze jest lepszy niz nasza polska luteina i ze dobrze ze mam od kogo sobie sprowadzic...... cholernie sie boje tego 17.02 no i dodatkowo jesczcze mam gonapeptyl

Siemka wszystkim;-)
Lookator, faktycznie nie jem słodyczy już trzeci tydzień idzie:-)I glutenu i jakoś daję radę;-)
Ale jutro może na małego pączusia się skuszę:-D
Migotka, kciukam za dzisiejszy rozwój sytuacji:happy:
Dziewczyny pamiętacie co trzeba mieć z sobą w dniu punkcji?Chodzi mi o samą papierologię.

Migotka ja myślę, że jesteś w ciąży. Jak to kasik pisała są ciężarne plamiące cały czas:-D Plamisz bo jesteś w ciąży! zarodek miałaś super rozwinięty, więc musi być dobrze.

LUTY

11: Dorotav - badania w szpitalu
11: Migotka - wysoka beta!

12: GizaS - wizyta pęcherzykowa
12: calineczkaa - punkcja
12: annemarie - badania hormonalne
13: Migotka - wysoka beta!
13: bunieczek29 - badania genetyczne
16: Hess - początek wyciszania
16: Olusia - podglądanie maluszków
17: kate23 - przygotowanie do criotransferu
17: dariaa16 - podglądanie pęcherzyków
18: annmarie - wysoka beta!
20: kate_p7 - początek stymulacji
20: kikifish - podglądanie maluszka
24: kate_p7 - wizyta u anestezjologa
27: sykatynka - przygotowanie do criotransferu
28: kate_p7 - podglądanie pęcherzyków

MARZEC

Yplocka1 - udana stymulacja

Ying - Ying - udany criotransfer
.szkrabek - początek stymulacji

Ostatnia edycja:
Daria: 225 menopuru to srednia dawka a nie wysoka. Wiec wsio bedzie dobrze. Chyba ze masz pco lub policystyczne jajniki to wtedy mozna sie obawiac... Rozumiem ze te 16 pecholi to antralne naliczone przed stymulka? Jesli tak to wsio wyglada ladnie

Matko, jak ja już sie stresuję jutrem:-)Wkółko latam do toalety;-)
Pocieszam się i łudzę, że jak nie wyjdzie tym razem, to jest trzecia szansa, niby ostatnia ale dająca największe nadzieje:-)

reklama
Dariaa16 ja przy pierwszej stymulacji miałam 225IU przez 4 dni chyba i potem 150 przez 3 dni. Po 7 dniach dr K złapał się za głowę bo już wtedy było wiadomo że będzie hiperka. Ja myślę, że ta stymulacja była za mocna, w efekcie 23 oocyty z czego 17 dobrych. Teraz ma mi zmniejszyć dawki, pewnie do takich jak twoje. Swoją drogą te stymulacje po 150 IU czy 75IU trwają dłużej bo i tak do minimalnej dawki z 1000 IU trzeba dojść.Pęcholi jest mniej, bo się mniej rekrutuje, więc ogólnie komóreczek jest mało, ale w MZ o to chodzi.

Do góry