reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Yplocka, Sham mycoplasmę, ureaplasmę i chlamydię robi się metoda pcr, czyli z krwi. Najlepiej sobie i M, na wynik czeka się 2 tygodnie.
Sham badanie min mutacji MTHFRprawie każda z nas która to robiła to korzystała z pakietu in victy
http://www.invicta.pl/1330/nieplodnosc_zenska.html to pokrywa się z badaniami z panelu poronienia nawykowe
Poronienia Nawykowe - Klinika leczenia niepłodności - nr 1 w Polsce!. Robiłam też M badanie dla niepłodności męskiej http://www.invicta.pl/1322/nieplodnosc_meska.html.
Widze natomiast że panek żeńskie jest niby w promocji ale teraz kosztuje 399 zł a ja placiłam 199 zł. Pewnie było dużo zleceń i podnieśli cenę:dry: Nk i białka S nie robiłam. Natomiast fragmin biorę od dnia po punkcji i będę brała jeszcze długo ze względu na mutację.

Hess
czyli wynika z tego że wskazaniem jest u Was badanie PGD zarodków? Dobrze że masz wizytę u genetyka, może Ci wytłumaczy że tylko diabel straszny:sorry2:
Pole witaj:sorry2:no doczekałam się wreszcie... długo musiałam czekać ale wreszcie zobaczyłam bete inną niż 0, a Twój kiciuś ma rok:tak:wow jak to zleciało

reklama
Yplocka ze swoich emocji zapomniałam Tobie pogratulować dwóch zdrowych maluszków:tak:Czyli wkrótce przygarniasz pod serducho dzieciaczki? Dobrze mieć posiew, cytologie i bakteriologię w porządku. Nie wiem czy miałam na bakterie tlenowe i beztlenowe:baffled:

Yplocka-ja sie dolacze z zyczeniami i gratulacjami:tak::tak::tak:nie nadazam dzisiaj za dziewczynami:-D

GizaS - no chyba na to wygląda, że tak. Ale zobaczymy co specjalista powie. Te PGD to chyba z 8 tysięcy kosztuje? Czy cena jest uzależniona od ilości badanych zarodków? Zarodki podczas takiego badania nie ucierpią, no nie? Ech.....:-(

annemarie i migotka musicie być dobrych myśli

kiki jak zdrówka
Giza piękna beta i jestem wręcz dumna z Ciebie że przez tydzien jej nie robilas
Czuje się nieprzygotowana do tego podejścia: [FONT=&amp]mutacje w MTHFR to jest jakieś jedno badanie??[/FONT][FONT=&amp]D-dimery - jak je zbadać??
Komórki NK zrobie w invicie[/FONT]
[FONT=&amp], [/FONT][FONT=&amp]albo w Novum ( trzeba byc na czczo??)
a białko S?? a co jeśli mam podwyżsozny wynik FT4?? gorna granica normy??
zaczynam teraz fiksować..
Jo.M i ja nigdy nie miałam podane clexane, myślicie ze warto wziąć na własną reke??

[/FONT]

dziekuje SHAM za twoje dobre mysli,powiem ci szczerze ze jestem mocno nastawiona na drugie podejscie,ze jak tym razem wypali to bede szczerze zdziwiona.Nie wariuje,nie robie dodatkowych badan (nie chce absolutnie nikogo tutaj urazic) po prostu czekam bo wierze ze, to nakrecanie sie i tak mi nie pomoze.Kazda z nas ma cos w gwiazdach zapisane...wszystkim ,Wam zycze tego cudu bycia mama.

Yplocka, Sham mycoplasmę, ureaplasmę i chlamydię robi się metoda pcr, czyli z krwi. Najlepiej sobie i M, na wynik czeka się 2 tygodnie.
Sham badanie min mutacji MTHFRprawie każda z nas która to robiła to korzystała z pakietu in victy
Niepłodność żeńska - Klinika leczenia niepłodności - nr 1 w Polsce! to pokrywa się z badaniami z panelu poronienia nawykowe
Poronienia Nawykowe - Klinika leczenia niepłodności - nr 1 w Polsce!. Robiłam też M badanie dla niepłodności męskiej Niepłodność męska - Klinika leczenia niepłodności - nr 1 w Polsce!.
Widze natomiast że panek żeńskie jest niby w promocji ale teraz kosztuje 399 zł a ja placiłam 199 zł. Pewnie było dużo zleceń i podnieśli cenę:dry: Nk i białka S nie robiłam. Natomiast fragmin biorę od dnia po punkcji i będę brała jeszcze długo ze względu na mutację.

Hess
czyli wynika z tego że wskazaniem jest u Was badanie PGD zarodków? Dobrze że masz wizytę u genetyka, może Ci wytłumaczy że tylko diabel straszny:sorry2:
Pole witaj:sorry2:no doczekałam się wreszcie... długo musiałam czekać ale wreszcie zobaczyłam bete inną niż 0, a Twój kiciuś ma rok:tak:wow jak to zleciało

GizaS-twoja beta rozwala,ciesze sie z kazdej nowej cyferki:-):-)

Giza dzięki :*
a ten fragmin to podobne do clexane? zastanawiam się czy brać w tym podejściu.- w klinic mi nie przepiszą ale może sama z siebie
na karcie w mojej klinice jest napisane aby nie brać aspiryny !!
czy acard moge brać?
jak myślicie??

[SUP]​Hej,
Dziewczyny cały czas i niezmiennie zadziwia mnie Wasza wiedza na temat niepłodności, wszelakich badań i oczywiście samej procedury ivf [/SUP]:-D jak Was czytam to czasem gubię wątek bo nie wiem o co chodzi:cool2: wydawało mi się, że mam jakąś wiedzę, bo mądruje moim kumpelom, ale przy Was to ja jestem ciemna masa i tyle:-) podziwiam Was za determinację bo przyznam szczerze, że ja jej nie mam:-( to moje pierwsze podejście do ivf i moje nastawienie było o dziwo pozytywne bo myślałam, że jak u mnie jest czynnik męski to szybko pójdzie tymbradziej że mamy jedno dziecko:baffled: niestety rzeczywistość dała mi kopa, zaczynam podejrzewać, że problem leży głębiej bo już samo to, że z 6 niby dobrych zarodków została tylko jedna blastocysta daje do myślenia, ale nie wiem czy jak się nie uda to będę drążyła temat:zawstydzona/y: mój M od poczatku podchodzi do tego sceptycznie bo twierdzi, że jak mamy Antka to nie powinnyśmy cudować bo może taki los jest nam pisany, ale ja nie umiem tak spokojnie się z tym pogodzić i muszę wiedzieć, że spróbowałam wszystkiego w sensie ivf, żeby mieć drugie dziecko:zawstydzona/y: pewnie zamotałam, ale chciałam żebyście wiedziały, że podziwiam Was całym sercem, wasze zaangażowanie i jestem pewna, że w końcu każdemu się uda doczekać upragnionego cudu:-)

Gizas super betka rośnie, musisz się w końcu przyzwyczaić do myśli, że jesteś w ciąży:-D życzę spokojnej ciąży chociaż jakby Cię jakieś nudności albo wymioty pomęczyły to chociaż byś nie marudziła, że nie masz objawów:-p
Yplocka super, że bąbelki zdrowe, teraz tylko trzeba zabrać je do domku;-)
Hess ja tam nic nie załąpałam z tego Twojego e-maila, ale jak to mówi mój gin nie czytaj neta bo to "śmietnik informacji" (wiem, wiem sama bez konsultacji z dr google nie funkcjonuje:-p), tylko wizyta u genetyka rozwieje wszelakie wątpliwości:-D pewnie nie będzie tak źle, jak to wygląda:-)
Reszta Dziewczyn trzymam kciuki za wszelakie procedury, oczekiwania itp:-):-):-) tylko spokój nas uratuje - powiedziała panikara roku:-D:-D buziaki:cool2:

Jo.M, :-( bardzo mi przykro, kiedy wracasz po pingwinka ?

yplocka, bardzo się cieszę, że maluchy są zdrowe, to teraz trzymam kciuki za udany transfer. :tak:

GizaS, ale super beta rośnie, w czwartek będzie piękny bąbel i serduszko:tak:

Hess, będzie dobrze. Nie wydaje mi się, aby było konieczne PGD.
Jak będziesz u genetyka, niech on Ci DOKŁADNIE wytłumaczy, na czym ta abberacja polega, i w senie biologicznym, niech powie jakoś przystępnie i w odniesieniu do rozrodu, czy niesie ona za sobą jakieś zagrożenia.
Wydaje mi się, że tylko może ona mieć wpływ na trudność w zajściu i utrzymaniu ciąży, a nie na ryzyko chorób genetycznych. O ile sama się zorientowałam w tej mutacji;-)
Właśnie wzięłam CHORAGON:-)
ASIA ODEZWIJ SIĘ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

reklama
calineczkaa - w miarę czytania właśnie wydaje mi się, że jednak PGD nie będzie potrzebne. Ale oczywiście przemagluję lekarkę, hehe :-D

Asia_77 - no właśnie, odezwij się, co tam u Ciebie?? Dochodzisz do zdrowia??

Ostatnia edycja:
Do góry