reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Yplocka wspaniala wiadomosc ze masz zdrowe zarodeczki.. to kiedy zabierasz je ze soba? ;-)

Giza gratuluke przyrostu bety ;-) a w czwartek bedzie pecherzyk jak nie serduszko ;-)

Dorotka miłego pobytu w Spa:rolleyes: i samych dobrych wieści.
Czekam z niecierpliwością na twój start:happy2:

Hess ja bym z wnioskami poczekała do wizyty u genetyka, ja się nie znam ale jak dziewczyny piszą jest PGD, jeśli w ogóle będzie ono potrzebne, a nie będzie bo mowie tak ja!;-)

LUTY

11: Dorotav - badania w szpitalu

12: GizaS - wizyta pęcherzykowa
12: calineczkaa - punkcja
12: annemarie - badania hormonalne
13: Migotka - wysoka beta!
13: bunieczek29 - badania genetyczne
16: Hess - początek wyciszania
16: Olusia - podglądanie maluszków
17: kate23 - przygotowanie do criotransferu
18: annmarie - wysoka beta!
20: kate_p7 - początek stymulacji
20: kikifish - podglądanie maluszka
24: kate_p7 - wizyta u anestezjologa
27: sykatynka - przygotowanie do criotransferu
28: kate_p7 - podglądanie pęcherzyków

MARZEC

Yplocka1 - udana stymulacja

Ying - Ying - udany criotransfer
.szkrabek - początek stymulacji

Ostatnia edycja:
hej dziewczyny, tak a propos jeszcze braku objawów ciąży, które tak niepokoją. Jak zaszłam w pierwszą ciążę, to zorientowałam się, że cos jest nie tak, jak wracałam z pracy tramwajem (pamiętam to jak dziś, bo byłam mega wkurzona na mojego, teraz już ex, męża, który miał po mnie przyjechać po pracy i nie przyjechał). Była zima, listopad, śniegu po pachy, z minus 20, a ja na przystanku ryczę jak bóbr i mi łzy zamarzają na policzkach - histeria (juz wtedy mogłam zacząć coś podjrzewać, ale przecież to wszystko było takie racjonalne:-D). Wsiadłam do tramwaju i jakoś mnie tknęło, że nie miałam jeszcze @. Sprawdzam kalendarzyk i okazuje się, że już ponad tydzień mi się @ spóźnia :szok: Miałam wtedy taki młyn w pracy, że nie miałam czasu o tym nawet myśleć. Rano zrobiłam test i wyszły dwie kreski. To był 6 tydzień ciąży. Objawów nie miałam jeszcze długo. W ogóle nie miałam mdłości, ani nic takiego - więc wracam do meritum, brak objawów, jeszcze o niczym nie świadczy. Ja się cieszyłam, że nie mam mdłości itp. przyjemności początku ciąży;-) I tego Wam też życzę.

Ostatnia edycja:
Kate ja jutro rano pojadę na betę, plamię cały dzień. Nie wróży to za dobrze :( a 7 dpt blastocysty musi już coś wykazać... I koniec nadziei :(

Giza powiec mi ta wirusologie chlamydie, ureaplazme i mycoplazme robilas z krwi a nie z wymazu?..z krwi mozna zrobic te 3 badania?

Migotka nie wszystko stracone.. trzymam kciuki! ;-)

kate_p7 - czekam grzecznie na opinie genetyka, hehe. Możesz mnie zapisać w kalendarzu 16.02 dodatkowo wizyta u anestezjologa, 17.02 wizyta u genetyka.

reklama
Cześć,
wracam powoli do życia, a klika dni mam wycięte z życiorysu - oraz 17 tron forum. Nie wiem jak wszystko mam dogonić - prywatnie, zawodowo i internetowo :-)
Wieści częściowo nie najlepsze chyba, ale to się szczegółów dowiem za jakiś czas.
Też chciałem się dowiedzieć, co u Asi, al. jeszcze nic nie napisała. Trzymam kciuki w każdym razie.
Przy okazji - zdaje się, że calineczka odstawiła słodycze? Ostatnio zorientowałem się, że przestaję się mieścić do spodni, więc muszę włączyć program odstawiania słodyczy - jak to mawiała Świętkowa w Cholonku Janoscha - 'Z niczego nie ma nic'.

Do góry