reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Daria, rozluźnij poślady, dobrze będzie;-)
Wiesz, koenzymu od tak sobie to nie powinno się brać, lepiej spytaj się lekarza. A poza tym, pewnie będziesz miała dobre komóreczki, więc nie truj się niepotrzebnie na zapas;-)
Olej zawsze warto pić!!!!!
Najbardziej optymalna homocysteina dla organizmu to niby mniej niż 6. Człowiek zdrowszy, większy poziom glutationu. Bo jest taka zależność, im niższa homocysteina, tym wyższy wskaźnik glutationu. Ja jeszcze na podwyższenie glutationu piję ostropest plamisty, jest okropny, ale to tylko dla wytrzymałych. Podobno może podniesc poziom ww. aż o ok. 35 %, więc analogicznie obniżyć poziom homocysteiny. Jak jest faktycznie to nie wiem, czy to działa, sprawdzę za jakiś czas:-)

Ja osobiście już mam dosyć tego badania, czytania, tego oczekiwania od stymulacji do stymulacji, tego rozregulowania hormonalnego,:wściekła/y:
Powiem Wam, że czuję się tym zmęczona. Owszem, to moje 2 podejscie, ale jakoś psychę to mam już zrytą:-)
Ile bym dała, aby być już z tej ciąży, i być na innym etapie w życiu!!!!!!!!!
Jak to podejście nie wyjdzie, tzn. marzy mi się choć trójeczka blastusiów, to już chyba pasuję. Chcę żyć jak dawniej, bez tego parcia na dziecko. Bo to przesłania wszystko.

Mi mówiła gin ze wit E trzeba brać 1000mg żeby spełniała swoje zadanie i my oboje z M braliśmy 3 tabl dziennie 400 mg. Na receptę. Podobno tez poprawiają jakość nasienia

reklama
Ja acard 75 mg biorę od dnia otrzymania wyników z panelu niepłodności invictowej. W zaleceniach jest baranie acardu plus kontrola homocysteine. A mam dwie mutacje heterozygotyczne w genotypie MTHFR. Acard odstawiłam na 3 dni przed punkcją i wróciłam do niego w dniu transferu.
Nurtuję mnie wciąż myśl czy moje maluchy jeszcze żyją i sie zagnieżdżają:zawstydzona/y:dziś ich 6 doba, 3 dpt. W laboratorium do tego etapu nie docierały i we wcześniejszych procedurach też nie:zawstydzona/y: Czuje sie jak na stan podgorączkowy ale to wina dużej dawki progesteronu. Wczoraj usnęłam o 21 a wstałam dziś o 8:sorry:dziękie relanium pół doby mija szybko:sorry:ale jeszcze tylko jutro i odstawiam i zacznie się bezsenność:confused2: zapomniałam dr zapytać do kiedy mam brac ale dziewczyny mówią że mam odstawić więc się słucham:-p

Do góry