reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

dariaa16 ja nie mam zielonego pojęcia. Ja bym wzięła po punkcji, ale jakoś 1-2 po, żeby wszystko się tam ładnie zagoiło. Może napisz do kasik36 ona jest specjalistką od acardu:-)

reklama
dariaa16 ja nie mam zielonego pojęcia. Ja bym wzięła po punkcji, ale jakoś 1-2 po, żeby wszystko się tam ładnie zagoiło. Może napisz do kasik36 ona jest specjalistką od acardu:-)

jak napisac wiadomosc do kasik36??? niemam pojecia jak to zrobic tu na forum:)??? gdzie kliknac jak odnalesc???:)

dariaa16 jak klikniesz na login, np. na moj kate_p7 to wyświetlą Ci się opcje, wyślij wiadomość prywatną. Spróbuj wysłać do mnie:-)

kasik36 kiedy bierze się acard, czy przed punkcją można i ewentualnie kiedy po punkcji można zacząć?

Daria odpowiem Ci tutaj, chociaż widziałam, że na facebooku mi napisałaś :) tak, tak, to ja :)
Ja biorę Acard już od dłuższego czasu, przepisała mi go Jerzak, przyznam się szczerze, że i w ciąży go brałam. Przy naszej mutacji nie zaszkodzi, a może pomóc. Chociaż może faktycznie do punkcji lepiej odstawić, ale jak już jakieś 2-3 dni po punkcji zaczęłam brać. Konsultowałam to z endo i ginem, nie widzieli przeciwwskazań...

Ja nie zdecyduję sie na Acard, byłam na szkoleniu dla wolontariuszy hospicyjnych i lekarze od leczenia paliatywnego wypowiadali się na temat aspiryny, a raczej przed nią przestrzegali. Nie pamiętam już konkretnie dlaczego, ale uczulali, aby aspirynę brać tylko w awaryjnych przypadkach. Radzę lepiej DOKŁADNIE przebadać swoją krzepliwość w poradni leczenia homestazy, bo od tego jest ta poradnia i pewnie zlecają jakieś specjalistyczne badania, aniżeli układ krzepnięcia;-)Ale to tylko moje zdanie:-)

Daria odpowiem Ci tutaj, chociaż widziałam, że na facebooku mi napisałaś :) tak, tak, to ja :)
Ja biorę Acard już od dłuższego czasu, przepisała mi go Jerzak, przyznam się szczerze, że i w ciąży go brałam. Przy naszej mutacji nie zaszkodzi, a może pomóc. Chociaż może faktycznie do punkcji lepiej odstawić, ale jak już jakieś 2-3 dni po punkcji zaczęłam brać. Konsultowałam to z endo i ginem, nie widzieli przeciwwskazań...
o czesc ;) kurcze czyli moge zaczac brac acard po punkcji az do transferu??:) dobrze rozumiem? a jeszcze mam jedno nurtujace mnie pytanie ...okolo 5 miesiecy temu mialam robiona cytologie wyszedl mi stopien II czyli nieduza nadzerka lekarze roznie reagowali raz usunac raz nie..i zastanawiam sie czy to nie przeszkodzi w in vitro??? niewykluczy mnie...w sumie moj lekarz neuberg niezwrocil na moja cytologie uwagi i nic niemowil ale niewiem jak to jest?

Ja mam II grupę cytologii cały czas i chyba nie jest to przeszkoda ani w stymulacji ani w transferze;-)
Kochana Dario, Ci lekarze rzadko kiedy bacznie analizują każdą dokumentację medyczną pacjentki;-)Takie mam wrażenie;-)

reklama
no moje przejrzal tak dosc nieuwaznie jedyne na czym sie skupi to na stymulacjach jakimi lekami i ile pecherzykow a potem wypisem ze szpitala z wydzialu endokrynologi i to na tyle..dlatego tak mnie zastanowila ta nadzerka ;) jakie to wszystko jest skomplikowane ;) ...dzis lece kupic koenzym q10 podobno poprawia jakosc komorek ;) kupie olej lniany ;) i witamine E .... zastanawiam sie ciagle nad tym acardem... a olej lniany podobno od 1dc?:) ztego co czytam to oeparol to olej z wiesiolka... mam w domu cale opakowanie oleju z wiesiolka chyba szkoda wyrzucac wiec zamiast oeparolu zaczne brac wlasnie jego ;) co prawda homocysteina niejest wysoko 9,36 nieprzekracza tej granicy 10 ale jest blisko wiec dalej femibion b12 b9 i b6 ;)....uf jak ja sie stresuje

Do góry