reklama
dariaa16
Fanka BB :)
dariaa16 ja nie mam zielonego pojęcia. Ja bym wzięła po punkcji, ale jakoś 1-2 po, żeby wszystko się tam ładnie zagoiło. Może napisz do kasik36 ona jest specjalistką od acardu:-)
jak napisac wiadomosc do kasik36??? niemam pojecia jak to zrobic tu na forum??? gdzie kliknac jak odnalesc???
dariaa16 jak klikniesz na login, np. na moj kate_p7 to wyświetlą Ci się opcje, wyślij wiadomość prywatną. Spróbuj wysłać do mnie:-)
kasik36 kiedy bierze się acard, czy przed punkcją można i ewentualnie kiedy po punkcji można zacząć?
kasik36 kiedy bierze się acard, czy przed punkcją można i ewentualnie kiedy po punkcji można zacząć?
sykatynka
Daria odpowiem Ci tutaj, chociaż widziałam, że na facebooku mi napisałaś tak, tak, to ja
Ja biorę Acard już od dłuższego czasu, przepisała mi go Jerzak, przyznam się szczerze, że i w ciąży go brałam. Przy naszej mutacji nie zaszkodzi, a może pomóc. Chociaż może faktycznie do punkcji lepiej odstawić, ale jak już jakieś 2-3 dni po punkcji zaczęłam brać. Konsultowałam to z endo i ginem, nie widzieli przeciwwskazań...
Ja biorę Acard już od dłuższego czasu, przepisała mi go Jerzak, przyznam się szczerze, że i w ciąży go brałam. Przy naszej mutacji nie zaszkodzi, a może pomóc. Chociaż może faktycznie do punkcji lepiej odstawić, ale jak już jakieś 2-3 dni po punkcji zaczęłam brać. Konsultowałam to z endo i ginem, nie widzieli przeciwwskazań...
calineczkaa
Ja nie zdecyduję sie na Acard, byłam na szkoleniu dla wolontariuszy hospicyjnych i lekarze od leczenia paliatywnego wypowiadali się na temat aspiryny, a raczej przed nią przestrzegali. Nie pamiętam już konkretnie dlaczego, ale uczulali, aby aspirynę brać tylko w awaryjnych przypadkach. Radzę lepiej DOKŁADNIE przebadać swoją krzepliwość w poradni leczenia homestazy, bo od tego jest ta poradnia i pewnie zlecają jakieś specjalistyczne badania, aniżeli układ krzepnięcia;-)Ale to tylko moje zdanie:-)
dariaa16
o czesc kurcze czyli moge zaczac brac acard po punkcji az do transferu?? dobrze rozumiem? a jeszcze mam jedno nurtujace mnie pytanie ...okolo 5 miesiecy temu mialam robiona cytologie wyszedl mi stopien II czyli nieduza nadzerka lekarze roznie reagowali raz usunac raz nie..i zastanawiam sie czy to nie przeszkodzi w in vitro??? niewykluczy mnie...w sumie moj lekarz neuberg niezwrocil na moja cytologie uwagi i nic niemowil ale niewiem jak to jest?Daria odpowiem Ci tutaj, chociaż widziałam, że na facebooku mi napisałaś tak, tak, to ja
calineczkaa
Ja mam II grupę cytologii cały czas i chyba nie jest to przeszkoda ani w stymulacji ani w transferze;-)
Kochana Dario, Ci lekarze rzadko kiedy bacznie analizują każdą dokumentację medyczną pacjentki;-)Takie mam wrażenie;-)
Kochana Dario, Ci lekarze rzadko kiedy bacznie analizują każdą dokumentację medyczną pacjentki;-)Takie mam wrażenie;-)
reklama
dariaa16
no moje przejrzal tak dosc nieuwaznie jedyne na czym sie skupi to na stymulacjach jakimi lekami i ile pecherzykow a potem wypisem ze szpitala z wydzialu endokrynologi i to na tyle..dlatego tak mnie zastanowila ta nadzerka jakie to wszystko jest skomplikowane ...dzis lece kupic koenzym q10 podobno poprawia jakosc komorek kupie olej lniany i witamine E .... zastanawiam sie ciagle nad tym acardem... a olej lniany podobno od 1dc? ztego co czytam to oeparol to olej z wiesiolka... mam w domu cale opakowanie oleju z wiesiolka chyba szkoda wyrzucac wiec zamiast oeparolu zaczne brac wlasnie jego co prawda homocysteina niejest wysoko 9,36 nieprzekracza tej granicy 10 ale jest blisko wiec dalej femibion b12 b9 i b6 ....uf jak ja sie stresuje
Podziel się: