reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Uwazam ze daremnej jakosci bo 3 dniowe klasy B 1x 6 komorkowe 1x 4 komorkowe i 1x 3 komorkowe
A naprawde mnie juz nie stac na rzadowke. Juz jestem wszedzie zadluzona
Pozatym chyba bym sie nie kwalifikowala przez to jezeli taraz bedzie powtorka z rozrywki to bedzie 2 poronienie a nie wiem z iloma poronieniami pozwalaja byc w rzadowce

No nic czekam do srody i robie bete...

reklama
To są jakieś ograniczenia w poronieniach jak się jest w rzadowce. ? Pierwsze słyszę. Z tego co wiem masz trzy pełne stymulacje i crio ile tylko się da. Nie ma żadnych wytycznych o poronieniach.

Kiki mocno trzymam krótko jestem na tym forum ale strasznie tu fajnie. Poprzednie forum na którym próbowałam się zaczepić to taki krąg wzajemnej adoracji.dziwnie bardzo

Kiki, jesli teraz miałoby się nie udać to to jest chyba raczej biochemiczna niż poronienie... Poza tym zawsze możesz podejść do kwalifikacji a później po kwalifikacji odczekać kilka miesięcy aż się trochę odkujesz finansowo..... To raz, dwa to że jeszcze nie spisuj na straty tego podejścia, po pierwsze może jeszcze beta wyskoczyć a po drugie przytoczę słowa naszego niedawnego niechcianego gościa - ocena zarodka przez embriologow nie musi być miarodajna, czasem niby super zarodki są do bani a te niby kiepskie wizualnie okazują się dobre i zostają na 9 miesięcy...

Kate :) możesz mnie dopisać do kalendarza :) w końcu! No więc torbiele się wchłaniają bo jeszcze jest po nich ślad... Ale gin nie widział przeciwskazań i po pobraniu FSH, LH i Progesteronu klepną stymulację. Pół godziny temu zrobiłam sobie pierwszy zastrzyk :) a w aptece zostawiłam 6,40 zamiast 1377 zł więc jestem w szoku. Następna wizyta w piątek...

kiki nie kazde zarodki od poczatku cudownie sie rozwijaja, jak mialam pierwszy criotransfer to mialam podany najlepszy a beta daremna od razu, a te najslabsze duzo lepiej sie pozniej przyjmowaly, co prawda poki co nic z tego nie wyszlo, ale ty masz jeszcze 3, kochana to sa trzy szanse... ja mam tylko 1 i potem od nowa ostatnie podejscie jak sie nie uda
poza tym moze ta beta jeszcze wystrzeli tak ze nas wszystkich zaskoczy.... wiem co czujesz bo przechodzilam dokladnie to samo teraz... ale zawsze jest ten cien nadziei a przed kazdym wynikiem taki stres
musimy wierzyc nic innego nam nie zostaje

no wlasnie dlatego to pisalam bo kojarzylo mi sie ze ktos juz o tym pisal ostatnio.

sykatynka- wiem o tym , ja to wszystko sobie powtarzam ale mimo wszystko dzisiejszy dzien mnie tak dobił i w głowie siedzi mi tylko ostatnia ciaza. a jak to jest z biochemiczna?? kiedy beta rosnie a potem spada??
a mnie jak narazie rosnie tyle ze moze byc albo tak jak piszecie ze dopiero beta skoczy, albo zas bede miala puste jajo, lub ostatnie co moze mi przyjsc do glowy to pozamaciczna

Ostatnia edycja:
Czytalam na fb, ze Olusia po poludniu pojechala do szpitala, pobrali jej krew i czekala na usg. Nie wiadomo czy ja zostawili na obserwacji. Mam nadzieje, ze nie bedzie zla na mnie, ze podzielilam sie ta wiadomoscia ale wiem, ze sie o nia martwicie tak samo jak ja.

Jolka do rzadowki nie przejdzie sie kwalifikacji jak ma sie w historii nawracajace poronienia z tym samym partnerem.

Migotka kciukasy za owocna stymulacje :)

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry