reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Hej dziewczyny :) witam Was cieplutko :) dawno mnie nie bylo ale podczytuje Was :)
Jolka na slasku jest genetyk w rudzie slaskiej genom.Idziesz z mezem do lekarza rodzinnego bierzecie skierowanie i umawiasz sie na wizyte.Na pierwszej wizycie wypelniasz mase papierow i dr daje Wam skierowanie na badania w moim przypadku byly to kariotypy.Na termin sie czeka okolo. 1mc i pozniej na wynik ok 6tyg.Jesli masz troche czasu to warto bo zaoszczedzisz sporo :)bez problemu jak powiesz ze do in vitro to!Ci te badania zrobia.Gos1513 pytalas chyba jak wygladaja monitoringi przed iui.W provicie u Manki mialam okolo 2.Jesli chodzi o leki to dostajesz tylko cos na zwiekszenie ilosci jajeczek np clostybegit ipozniej ovitrell i za 36h iui :)

reklama
Jolka - musisz mieć 2 skierowania od rodzinnego lub ginekologa - dla siebie osobno i dla m osobno. Jest to skierowanie do poradnii genetycznej. JMy lekarzowi rodzinnemu powiedzielismy tylko, że podchodzimy do in vitro, zarodki przestały się dzielić po drugiej dobie i chcemy skierowanie. Dał bez problemu po jednym dla mnie i meza. Jutro idziemy do genetyka, znowu powiemu mu to samo i on zadecyduje jakie badania nam da.
Na Śląsku nic Ci nie polecę, bo ja z W-wy. Wrzucilam po prostu w necie hasło poradnie genetyczne na NFZ i zaczęłam obdzwaniac, gdzie najbliższy termin jest. Padło na Novum.

Ewelajana nie wiem czy mnie pamietasz ale podchodzilysmy do ivf w podobnym czasie.Ja zaczynam 12tydzien.Jak sie czujesz w ogole?wszystko przeebiega u Ciebie ok?mialas juz prenatalne?

Jutro szaleję, robię badania:
TSH
Witamina D3
Lipidogram
Glukoza na czczo i po 2h po obciążeniu
Homocysteina
Kwas foliowy

Potem ginekolog, by mi wpisał, że mam stwierdzone PCOS, by diabetolog mógł mnie leczyć :baffled:

Następnie cytologia, bo jednak dawno nie robiłam.

Na koniec z mężem genetyk.

Jak dobrze, że jutro mam wolne :szok:

Jezeli dobrze policzylam to powinnam miec bete 107 a mam dzis 84
Ostatnio bete w 14 dpt mialam 67 chyba. Zobaczymy jaka bedzie za 2 dni

Szczerze mam mega dola. Widmo powtorki wisi nade mna.
Wiem ze psychicznie tego nie zniose
To byla moja ost stymulacja...a zamrozone mam daremnej jakosci komorki

Najlepsze jest to ze dzwonilam do dr to nie odebral, to napisalam sms to nawet na niego do teraz nie odpisal.

Dodzwonilam sie do kliniki i polozna powiedziala to czego sie spodziewalam ze powtorzyc za 2 dni.

Kiki, ja uważam, że jeszcze nie wszystko stracone, przecież mógł się zarodek później zagnieździć, może dopiero teraz betka wystrzeli... Jeszcze się do końca nie poddawaj... a co to znaczy, że zamrożone komórki masz daremnej jakości? No i dlaczego to ostatnie podejście, nie chcesz próbować w rządówce?

Migotka i jak przegląd podwozia? wszystko dobrze?

Asia_77
jutro masz wizytę, może jakimś cudem lek jeszcze działa, zapytaj się lekarza...kurczę, wszystko pod górkę..

Kikifish skoro położna mówi,żeby bete powtórzyć to pewnie jakaś szansa jest że może się rozkreci. Poza tym co do zarodków, czasem, te najlepiej rokujące nie dają ciąży, a z tych kiepsko rokujących rodzą się dzieci.

GizaS, Asia kciuksay za was:-) czekamy na relacje z wizyt..

STYCZEŃ

20: GizaS - udany transfer
20: Asia_77 - podglądanie pęcherzyków

21: Solostar - udany criotransfer
23: ying -ying - przygotowanie do criotransferu
23: bubu520 - wysoka beta!
23: migotka - początek stymulacji
24: coleta - wizyta przed stymulacyjna
26: Olusia - podglądanie maluszków
30: calineczkaa - początek stymulacji
30: Hess - początek stymulacji

LUTY