reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Z tego co wiem, to w ramach rządówki i tak przechowywanie mrozaczków jest w ramach programu tylko przez rok, później już na nasz koszt, tak mi mówili w invikcie przy mrożeniu

Zuzu - bardzo mi przykro.

Jolka - badania genetyczne mozesz zrobić na NFZ. Ja tak właśnie mam zamiar zrobić. Zapisałam sie do Genetyka, akurat w Novum, w między czasie od lekarza rodzinnego wzięłam skierowania dla siebie i M. Jutro idziemy i mam nadzieję, ze genetyk da nam jakieś skierowania na badania.

Mecze was dziś ale próbuje jakiś plan obmyslec. A genetyka na NFZ na Śląsku to kurde gdzie polecacie ? Ja dostałam jedna wiadomość od lekarki ....przed kolejną próba Proszę schudnąć . Od jutra działam. Raz dałam rade to drugi raz tez dam i to więcej.

I jeszcze ...jak pójdę do rodzinnego on wie o naszych próbach in vitro. Mam go poprosić o skierowanie do genetyka. ? Dosłownie tak się wyrazić czy mam podawać jakie badania chcemy robić ? I drugie pyta....jak juz pójdę do genetyka to o jakie badania mam prosić ? Proszę przeprowadzcie mnie przez to bo moja wiedza jest zerowa. ...

Jolka1979 ja byłam u genetyka na nfz w Zabrzu. Rodzinnego lub ginekologa prosisz tylko o skierowanie, na wizycie po przeprowadzeniu wywiadu genetyk zleci ci badania. Nie wiem jak teraz byłam ponad 2 lata temu to wymagali osobnego skierowania dla mnie i osobnego dla męża.

reklama
Jolka, Kiki bardzo mi przykro, naprawdę to jest straszna niesprawiedliwość:zawstydzona/y:
Jolka u Ciebie beta była piękna od samego początku, nie wiem czy tak sie to odbywa w ciąży biochemicznej czy coś innego poszło u was nie tak:-(
Kiki u Ciebie też sie tego nie spodziewałam:zawstydzona/y:może jeden zaordk przestał się rozwijać dlatego beta nie przyrosła idealnie, rozmawiałaś z dr M?
Calineczka badałam homocysteinę i miałam wynik nieco ponad 7, kwas foliowy, wit B i D w porządku. Mam dwie mutacje heterozygotyczne ale na szczęscie homocysteinę w normie. Będę ją kontrolowała co miesiać

Do góry