reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

mi mi dziękuję kochana za objaśnienie, ja jak miałam plamienia i jednodniowy incydent z krwią to też nie kazał odstawiac zastrzyków, ja chyba dla swojego świętego spokoju tez będę brała do końca, na wszelki wypadek zrobię te badania przeciwciała na wizytę do gina. A w jakiej cenie są te badania? Wie może ktoś :-)

reklama
mimi gdzie sie podziewalas? Zapraszamy na watek ciezaroweczki po in vitro. Ja clexane odstawilam juz dosyc dawno, nie pamietam dokladnie ale chyba okolo 20 tc. Tez sie balam a moj doktorek sie ze mnie smial, ze taka mala dawke ktora bralam to bardziej dzialala na moja psychike ;) U mnie (odpukac) jest ok, od 9 pazdziernika nie plamie. Przytylam juz 9 kg plus 7 ktore przytylam przed ciaza na encortonie daje razem 16 wiec jest czasami ciezko ale nie mam na co narzekac. Od poniedzialku meczy mnie przeziebienie, mam wrazenie, ze z dnia na dzien jest gorzej zamiast lepiej. Najpierw bolalo mnie tylko gardlo i kosci, teraz doszedl katar i silny kaszel. Wlasnie ten kaszel martwi mnie najbardziej bo to dla dziecka nic przyjemnego. Acha no i bedzie synek, pierwszy raz w Dzien Chlopaka cos tam pokazal ale doktor nie byl pewien na 100%, na kolejnej wizycie odwrocil sie plecami i za nic nie chcial pokazac co ma miedzy nogami ale juz na kolejnych wizytach pokazal swoje klejnoty w calej okazalosci ;)

Ostatnia edycja:
anula kasik napisala ze jej lekarz odstawil clexane i jest ok wiec może ty tez się zapytaj lekarza a nie myśl o najgorszym jak zaszlas w ciaze i nie poronilas to nie ma teraz sensu robic tych przeciwciał (to się robi przy poronieniach najczęściej) tak jak innych badan np. d-dimerow bo w ciąży sa wysokie i nie ma sensu badac bo wynik jest zafałszowany ... ja po prostu biore te clexane i brac będę a jak lekarz nic ci nie mowi o odstawieniu to nie myśl o tym bo się nakrecasz :))))

kasik
hehehe wiec gratuluje chłopaka :))) moja dzidzia od razu pokazala się :))) jest dziewczynka :)))) ja przytylam ok 6kg jak na razie idzie w sam brzuszek ale zaczyna mi coraz bardziej ciazyc :))) wlasnie musze się wybrać na to drugie forum bo miałam tam kiedyś zagladnac ale w sumie tutaj jestem przyzwyczajona... a nie było mnie bo cos z komputerem zaczelo się dziac później mój M przyjechal wiec chciałam się nim nacieszyć zanim znow wyjedzie no i tak zleciało :))) ja na razie clexane mam ale acardu już nie mam od 6tyg wtedy co zaczelam krwawic no i długo krwiak mi schodzil ale wkoncu się go pozbyłam :)))

A ja czytam i czytam
Chciałam dopłacić do opcji z emryogelem ale wyczytalam o embryogenie i zastanawiam się czy któraś z Was miała?
Nie moge znaleźć cen w żadnym cenniku w klinikach, wychodzi że jest droższy niż embryogel ale nie wiem o ile.
Sprzyja implantacji i ipodnosi odstek uzyskanyh ciąż:sorry:Co prawda zarodki miałam podawane w 2-3 dobie i nie wiem czy któreś dotrwały do stadium blastocyty i czy jeste problem z implanatcją ale jesli miałabym sobie pomóc to wydam kolejne pięniądze:zawstydzona/y:
W dwóch ostatnich jak dobrze pamiętam miałam embryogel

GizaS ja mialam podawany embryoglue przy pierwszym podejsciu i placilam 350 zl... potem przy crio i przy drugim juz mialam za darmo, bo juz za darmo bylo go podaja ponoc....tak mi mowila lekarka....:tak:

A ja spedzilam popoludnie z kolezankami i od razu mi lepiej...
yes2.gif.pagespeed.ce.odCVgD4k4B.gif
he he skakaly nade mna a ja siedzialam... nie pozwolily mi wstawac ani nic... fajnie bylo....
wink2.gif.pagespeed.ce.fmosKM3Vqe.gif

Ostatnia edycja:
reklama
anula86@ ja do tej pory biore fragmin 5000 bo doktor mi zwiekszyl mi dawke....:tak:

mi mi bylam na usg dokladnie 26t0d i maluszki wazyly ponad 700 gram ale malutka byla wtedy blizej 800 a chlopczyk ciut mniej... :tak: wiesz u mnie maluszki rosna troszke wolniej niz w pojedynczej ciazy;-) ale wazne ze ladnie rosna i przybieraja na wadze....:tak:

Do góry