reklama
Asia_77, a cykl do crio miałaś sztuczny ? a zarodek ilu dniowy miałaś ? i czy zaczęłaś brać progesteron przed transferem tyle dni ile miał zarodek ?
Miałam estrofem od 3 dc , w 10 dc wizyta i od tego dnia luteina 3x2 tabl. W 15 dc crio blastusia...jedynego jakiego mieliśmy..
dorotav
Fanka BB :)
Asia_77, czyli wszystko było w porządku, miałaś tak jak my, z tym że miałaś wcześniej, widocznie Twoje endo ładnie zareagowało na estrofem. Nie zadręczaj się i postaraj się nie myśl tyle, powiem Ci to co napisała mi kiedyś Kate_7, widocznie zabrakło szczęścia, wszystko co w naszej mocy możliwe zrobiłyśmy.
dorotav dziękuję Ci bardzo raz jeszcze...brakowało mi tych słłów. Przed crio miałam biopsje endo , brałam różne suplementy , wykupiłam embryo glue , ale nie piłam oleju lnianego może on pomoże. A ile można go pić najwięcej?
Wiesz niepokoi mnie to ,że lekarka oprócz cytologii i ureaplazmy PCR nie zleciła żadnych badań z krwi . Czy to normalne?
Wiesz niepokoi mnie to ,że lekarka oprócz cytologii i ureaplazmy PCR nie zleciła żadnych badań z krwi . Czy to normalne?
dorotav
Asia_77, wg etykiety na butelce 6 łyżek stołowych (90ml), tylko taka ilość to jak dla mnie to już przesada. Co do badań to ja musiałam robić HBS, HCV, HIV, VDRL, wymaz z kanału szyjki na bakt. tlenowe i beztlenowe, chlamydię, toxo, cmv, nigdy nie miałam robionej ureoplasmy. Wiesz badań, które mogłybyśmy zrobić jest tyle że laboratorium mogłoby tylko z nas żyć. Pisałaś że Twoja lekarka zdziwiła się że nie miałaś jej robionej, widocznie badania które kiedyś robiłaś mają jeszcze termin ważności. U mnie w klinice np nie stosują relanium po transferze, a zapobiega skurczom macicy i teraz jak będę miała transfer to jak mi dr nie zapisze to sobie go w jakiś sposób załatwię. I zacznę też jeść kilka dni przed i 2 dni po transferze ananasa.
Ostatnia edycja:
Olusia7982
w oczekiwaniu na cud...
Witam nowe osoby, gratuluje wysokich bet, oraz udanych wizyt..
Aisa.. niech kropeczki sie wgryzaja w mamusie ;-) trzymam kciuki
ANulla kiedy powtarzasz bete? ;-)
A co u reszty dziewczyn? ;-)
Olusia7982
w oczekiwaniu na cud...
Witam nowe osoby, gratuluje wysokich bet, oraz udanych wizyt..
Jak bede na kompie to dam relacje z wczorajszej wizyty!! ;-)
dorotav
Asia_77, tak tak kochana, najlepiej świeży ananas, ten z puszki nie ma już takich właściwości, 3-4 plastry dziennie kilka dni przed transferem i 2 dni po transferze, wytwarza mleczko, które pomaga zarodkowi w zagnieżdżaniu się, dłużej nie należy go jeść ponieważ może powodować skurcze macicy.
reklama
Podziel się: