reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Asia_77, a cykl do crio miałaś sztuczny ? a zarodek ilu dniowy miałaś ? i czy zaczęłaś brać progesteron przed transferem tyle dni ile miał zarodek ?

porównanie nowego oleju do starego, takie samo paskudztwo, blee :cool:

Ostatnia edycja:
reklama
Asia_77, czyli wszystko było w porządku, miałaś tak jak my, z tym że miałaś wcześniej, widocznie Twoje endo ładnie zareagowało na estrofem. Nie zadręczaj się i postaraj się nie myśl tyle, powiem Ci to co napisała mi kiedyś Kate_7, widocznie zabrakło szczęścia, wszystko co w naszej mocy możliwe zrobiłyśmy.

dorotav dziękuję Ci bardzo raz jeszcze...brakowało mi tych słłów. Przed crio miałam biopsje endo , brałam różne suplementy , wykupiłam embryo glue , ale nie piłam oleju lnianego :-D może on pomoże. A ile można go pić najwięcej?
Wiesz niepokoi mnie to ,że lekarka oprócz cytologii i ureaplazmy PCR nie zleciła żadnych badań z krwi . Czy to normalne?

Asia_77, wg etykiety na butelce 6 łyżek stołowych (90ml), tylko taka ilość to jak dla mnie to już przesada.:szok: Co do badań to ja musiałam robić HBS, HCV, HIV, VDRL, wymaz z kanału szyjki na bakt. tlenowe i beztlenowe, chlamydię, toxo, cmv, nigdy nie miałam robionej ureoplasmy. Wiesz badań, które mogłybyśmy zrobić jest tyle że laboratorium mogłoby tylko z nas żyć. Pisałaś że Twoja lekarka zdziwiła się że nie miałaś jej robionej, widocznie badania które kiedyś robiłaś mają jeszcze termin ważności. U mnie w klinice np nie stosują relanium po transferze, a zapobiega skurczom macicy i teraz jak będę miała transfer to jak mi dr nie zapisze to sobie go w jakiś sposób załatwię. I zacznę też jeść kilka dni przed i 2 dni po transferze ananasa. :tak:

Ostatnia edycja:
Witam nowe osoby, gratuluje wysokich bet, oraz udanych wizyt..

Aisa.. niech kropeczki sie wgryzaja w mamusie ;-) trzymam kciuki

ANulla kiedy powtarzasz bete? ;-)

A co u reszty dziewczyn? ;-)

Asia_77, tak tak kochana, najlepiej świeży ananas, ten z puszki nie ma już takich właściwości, 3-4 plastry dziennie kilka dni przed transferem i 2 dni po transferze, wytwarza mleczko, które pomaga zarodkowi w zagnieżdżaniu się, dłużej nie należy go jeść ponieważ może powodować skurcze macicy.

reklama
Coleta mi pomógł dr Z. z Artemidy, bo nasza p. Dr ( mamy obie te samą, fantastyczną :-)) akurat wtedy nie pracowała. Teraz Ona prowadzi moją ciążę. Moja rada - Artemida i A. K.

Do góry