reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Anulla28, ja miałam podobnie, nie mogłam nawet usiąść na fotel ,potem mi ciut upuścili ...:-) i juz było dobrze, podczas samego transferu juz nie myślałam o sikaniu i widziałam kropeczke jak sobie spacerowała.
Potem 10 min miałam leżeć jeszcze na tym fotelu i wtedy wpuścili mojego M, ale nie mogłam juz wytrzymać, jak przyszła lekarka ze wskazówkami co przez te dwa tygodnie mam robić etc to juz nie mogłam sie skupić, i tez polecialam odrazu do toalety :-)

Dziewczyny, czy któraś z Was ma jakieś doświadczenia związane z Białostocką Artemidą?
"Moja" pani Doktor przestała współpracować z warszawską kliniką i zaczęła właśnie z Artemidą... I nie wiem... czy szukać kogoś nowego w Warszawie czy też ten Białystok (w praktyce w Białymstoku musiałabym być tylko 2 razy - punkcja i transfer) pozostałe wizyty, monitoringi, itp w WAW. Oj... skomplikowało się :(

Coleta ja jestem z Artemidy, personel jest bardzo miły, laboratorium również, więc jak na razie bardzo miło mi się z nimi współpracuje :-) ja jestem dosyć skomplikowanym przypadkiem, więc pewnie tylko dlatego jak na razie nie jestem jeszcze mamusią, ale bardzo wierzę, że w końcu mi się uda :tak: jestem pacjentką profesora J. Sz., a Twoja pani doktor to taka blondynka, tak?

Martolek, dzięki!
Tak, moja Pani Doktor to blondynka (A.K). Mam mętlik... Zaczynałam w Wawie z innym lekarzem i uciekłam spod jego skrzydeł właśnie do mojej Pani Doktor. Skłaniam się chyba do tego Białegostoku. Póki co pędzie robić AMH, żeby sprawdzić czy na refundację leków się przynajmniej załapię.

Aisa super teraz odpoczywaj i dbaj o WAS! Ja też tak miałam monitor, ze nie widziałam swojego kropeczka.....
jejku mam nadzieję, ze cały czas jest jeszcze ze mną... osiwieje do środy!!!

MoomCake, witaj, gratuluję udanego pierwszego podejścia, trzymam kciuki za lekkie rozwiązanie o czasie. Myślę, że mogłabyś odwiedzić następne forum ciężaróweczki po in vitro, tam nasze kobietki bardziej doświadczone :tak: Będzie dziewczynka czy chłopiec ? :-)

Asia_77, ja bym nie zwiększała, tym bardziej że to hormony, a powiedz jak z Twoim endo ? jak rośnie w czasie owulki ? może dawka ustalona przez dr jest akurat dla Ciebie, w razie czego podczas kontroli może Ci zwiększyć dawkę.

kate_p7, ha kochana, jak tylko piszecie jakieś daty to ja je wyłapuję i od razu zapisuję w kalendarzu. :-)

reklama
dorotav już nie pamiętam dokładnie w milimetrach jakie było endo .Ale jaki lekarz by nie mierzył ,w różnych dniach cyklu, to zawsze było " książkowe" :zawstydzona/y: A było wczesniej przynajmniej trzech , bo jak miałam monitorowanie to zawsze inny lekarz - mój przyjmował raz w tygodniu. W związku z tym u niego na wizycie byłam może z dwa razy :baffled: A pani doktor , do której się przepisałam przyjmuje 3 razy w tygodniu, ale wiesz co?
Jak @ przyjdzie w terminie to mimo to się z nią minę. Mam się zgłosić między 7-10 dc i wypadałoby to od piątku , weekend i poniedziałek. A lekarka przyjmuje od wtorku do czwartku...ehhhh . Ma się to szczęście :angry:

Do góry