reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Asia_77, będzie dobrze, nie ważne już jaki lekarz byleby transfer był udany. Znalazłam swoje dawki przy pierwszym crio od 2dc estrofem brałam 3x1tab, przy drugim crio od 2dc: 2x1, od 8dc: 3x1 od 10dc: 3x2, przy obu crio pęcherzyka nie było. I tak sobie myślę że może Twoja pani dr ma inny pomysł na Ciebie, bierzesz estrofem w takiej dawce by podrasować endo, przy okazji pozwala to organizmowi iść swoim torem pęcherzyk rośnie potem owulka i po tylu dniach ile ma zarodek transfer.

reklama
tak, miałam z estrofemem. Brałam go od 1 lub 2 dc - zależy kiedy byłam u lekarza. Dawka: 3x1. U mnie wyglądały wizyty tak:
1. w 1-2 dc i dostałam estrofem
2. w 10dc - podglądanie i badanie poziomu progesteronu i estradiolu. Jak było ok, to umawiany był termin transferu - z reguły po 6 dniach od 2 wizyty, bo miałam blastki i przez 5 dni musiałam brać luteinę. Ale w mojej klinice transfer crio jest we wtorki i czwartki i ja zawsze chciałam w czwartek, więc ostatnio miałam transfer w 18dc.
Mam nadzieję, że nie zagmatwałam za bardzo :sorry:
ja mam nadzieje ze bede miec transfer w 20-22 dc nie wczesniej :sorry:

Witam
Jestem tutaj nowa, z mężem staraliśmy się o maluszka ponad 2 lata. Niby wszystko było w porządku, ale w ciąże jednak nie zachodziłam. Jestem po in vitro w klinice bocian w Białymstoku (stąd też pochodzę). Super lekarz Cezary Grygoruk, chociaż nie wszystkie pielęgniarki są aż tak bardzo sympatyczne. Aktualnie jestem już w 31 tygodniu ciąży, poród powoli się zbliża i troszkę stresuje.
Pozdrawiam i powodzenia wszystkim starającym się
Marta
gratuluje ciazy za 1 podejsciem. lecze sie w tej samej klinice tylko ze u Dr. Mrugacza :happy:

MoonCake witaj:-) super ,że Wam się udało:tak:

A ja znów mam inaczej niż Wy :-( ....mam zacząć brać estrofem w 72 godzinie cyklu , ale tylko 2x1.....dlaczego tak? Matko ja oszaleję :crazy:
a może brać trzy razy? mam jedno opakowanie z poprzedniego razu...wystarczy mi do wizyty

Asia mi lekarka chciała dać 2x1, ale kiedyś tak miałam, to miałam bardzo niski estradiol i musiałam i tak zwiększyć do 3x1. Ale ja w ogóle słabo reagowałam na leki. Skoro dostałaś 2x1, to nie zwiększaj sama, bo może to wystarczy. To zależy od organizmu. Nie martw się. Ale z tymi godzinami, to dziwnie, nie spotkałam się z tym.

teraz to ja sie martwie ze mam takie duze dawki estrofemu przepisane ?!

Ostatnia edycja:
Asia_77, nie ma sprawy, luz to podstawa ;-) ha ha ha powiedziała ta co zaraz ma zrobić sobie pierwszy raz zastrzyk z gonalu, już się stresuje że coś zepsuje :szok:

dorotav tak to włąśnie jest ze mną...obiecuję sobie ,że luz będzie cały czas i d...pa:zawstydzona/y:

Z tego co widzę zastrzyk nie pierwszy raz będziesz robiłą...więc napewno nie zepsujesz :cool:

lilu19 no to teraz dobiłaś mnie...ja miałam crio w 14 dniu i mówiono mi ,że najlepiej mieć w dniu owulacji. A Ty masz nadzieję na 22 dc ???:szok: Dlaczego???

Ostatnia edycja:
Asia_77- z mojej wiedzy crio powinno sie robic 2,3 lub 5 dni po owulacji,zalezy ilu dniowego ma sie zarodka :sorry: czyli ja od 15-17 dnia cyklu zaczne brac progesteron ( mysle ze bedzie to 15dc) i 5 dni pozniej transfer.

Ostatnia edycja:
Asia_77, to jak miałaś robiony ?

zaczęło się :-), po zastrzyku, nie warto było się stresować, chwila i po sprawie :-)

reklama
Do góry