reklama
blueskye
Fanka BB :)
z tymi pęcherzami jest róznie. W Czachach miałam byc z pełnym...w katowicach nie..ale godzinę przed juz nie sikac.chodzi o to ze wypełniony pęcherz wypycha macice i lepiej widac szyjkę i na usg...
Anulla28
Cudzie trwaj !!!
Anulla- mialas crio na cyklu z estrofemem ? jakie dawki bralas ? i w ktory dzien cyklu mialas crio ?
Mnie Dr. namawial na crio na cyklu naturalnym ale ze mieszkam zagranica mysle ze bylo by to zbyt uciazliwe dla mnie.
Ja mam brac 3-8dc 3x1 i 9-11dc 4x1 , w 11 dc USG---> telefon do Dr. ustalic termin crio.
Najgorsze jest to ze na ostania chwile bede kupowac bilety i leciec do polski no ale czego sie nie zrobi dla kruszynki
tak, miałam z estrofemem. Brałam go od 1 lub 2 dc - zależy kiedy byłam u lekarza. Dawka: 3x1. U mnie wyglądały wizyty tak:
1. w 1-2 dc i dostałam estrofem
2. w 10dc - podglądanie i badanie poziomu progesteronu i estradiolu. Jak było ok, to umawiany był termin transferu - z reguły po 6 dniach od 2 wizyty, bo miałam blastki i przez 5 dni musiałam brać luteinę. Ale w mojej klinice transfer crio jest we wtorki i czwartki i ja zawsze chciałam w czwartek, więc ostatnio miałam transfer w 18dc.
Mam nadzieję, że nie zagmatwałam za bardzo
Witam
Jestem tutaj nowa, z mężem staraliśmy się o maluszka ponad 2 lata. Niby wszystko było w porządku, ale w ciąże jednak nie zachodziłam. Jestem po in vitro w klinice bocian w Białymstoku (stąd też pochodzę). Super lekarz Cezary Grygoruk, chociaż nie wszystkie pielęgniarki są aż tak bardzo sympatyczne. Aktualnie jestem już w 31 tygodniu ciąży, poród powoli się zbliża i troszkę stresuje.
Pozdrawiam i powodzenia wszystkim starającym się
Marta
Jestem tutaj nowa, z mężem staraliśmy się o maluszka ponad 2 lata. Niby wszystko było w porządku, ale w ciąże jednak nie zachodziłam. Jestem po in vitro w klinice bocian w Białymstoku (stąd też pochodzę). Super lekarz Cezary Grygoruk, chociaż nie wszystkie pielęgniarki są aż tak bardzo sympatyczne. Aktualnie jestem już w 31 tygodniu ciąży, poród powoli się zbliża i troszkę stresuje.
Pozdrawiam i powodzenia wszystkim starającym się
Marta
Anulla28
Cudzie trwaj !!!
Aisa, niech kropki ładnie się wgryzają i zostaną z Tobą na pozostałe 8 miesięcy
MoonCake, gratulacje dla szczęśliwej mamusi i bezbolesnego porodu
ja też musiałam mieć wypełniony mega pęcherz, tylko ja mam problem, bo mój jest chyba mega wielki i wypicie wody godzinę przed nie wystarcza. Ostatnio już od 6.30 nie była w wc, ale za to niewiele piłam. A godzinę przed wypiłam herbatę i pół litra wody i przed transferem nie mogłam wytrzymać. Ale rzeczywiście opłaca się, bo jak poprzednio nie miałam wypełnionego pęcherza, to transfer przesunął się o godzinę. No i transfer pod kontrolą usg, chociaż powiem szczerze, że nie patrzyłam, bo myślałam tylko kiedy wreszcie pójdę do wc i nawet głupio mi było bo wychodząc z zabiegowego nie powiedziałam "do widzenia" tylko jak strzała wypadłam i szybko siku
MoonCake, gratulacje dla szczęśliwej mamusi i bezbolesnego porodu
ja też musiałam mieć wypełniony mega pęcherz, tylko ja mam problem, bo mój jest chyba mega wielki i wypicie wody godzinę przed nie wystarcza. Ostatnio już od 6.30 nie była w wc, ale za to niewiele piłam. A godzinę przed wypiłam herbatę i pół litra wody i przed transferem nie mogłam wytrzymać. Ale rzeczywiście opłaca się, bo jak poprzednio nie miałam wypełnionego pęcherza, to transfer przesunął się o godzinę. No i transfer pod kontrolą usg, chociaż powiem szczerze, że nie patrzyłam, bo myślałam tylko kiedy wreszcie pójdę do wc i nawet głupio mi było bo wychodząc z zabiegowego nie powiedziałam "do widzenia" tylko jak strzała wypadłam i szybko siku
Ostatnia edycja:
MoonCake witaj:-) super ,że Wam się udało
A ja znów mam inaczej niż Wy :-( ....mam zacząć brać estrofem w 72 godzinie cyklu , ale tylko 2x1.....dlaczego tak? Matko ja oszaleję
a może brać trzy razy? mam jedno opakowanie z poprzedniego razu...wystarczy mi do wizyty
A ja znów mam inaczej niż Wy :-( ....mam zacząć brać estrofem w 72 godzinie cyklu , ale tylko 2x1.....dlaczego tak? Matko ja oszaleję
a może brać trzy razy? mam jedno opakowanie z poprzedniego razu...wystarczy mi do wizyty
reklama
Anulla28
Cudzie trwaj !!!
Asia mi lekarka chciała dać 2x1, ale kiedyś tak miałam, to miałam bardzo niski estradiol i musiałam i tak zwiększyć do 3x1. Ale ja w ogóle słabo reagowałam na leki. Skoro dostałaś 2x1, to nie zwiększaj sama, bo może to wystarczy. To zależy od organizmu. Nie martw się. Ale z tymi godzinami, to dziwnie, nie spotkałam się z tym.
Podziel się: