reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Aisa79 ja do samego końca do pracy chodziłam i odczuwałam lekki dyskomfort, natomiast już w dzień pick-up'u nie mogłam usiąść itp.. już byłam gotowa im dopłacić żeby już to wszystko wyjęli;-P
lekarz mi pare dni przed pobraniem wypisal leki na hiperke no i wtedy dopiero zakazal cwiczen, siłowni itp. ale wcześniej nie było zadnych ograniczen..
kasik36 czyli to murola? czy ten P8B nawet do muroli nie doszedł? przepraszam, za głupie pytania,czytałam cos nie cos ale nie bardzo rozumiem;-( a leczymy się w faktycznie w Invikcie;-)

reklama
kate_p7, widziałam że kasik36 już Ci odpisała na temat blastek, co do brzuszka to ja też tak miałam i przy pierwszej i drugiej stymulacji hiperka zajrzała, przy drugim podejściu po punkcji dostałam dostinex, pij dużo wody od 2-3 litrów dziennie jedz wysokobiałkowe produkty, mój okrągły brzuszek trwał ok miesiąca, ale u Ciebie to kochana on będzie rósł jeszcze 9 miesięcy, tak więc przyzwyczajaj się. :-) U nas problemu jako takiego nie ma, niepłodność idiopatyczna, mam endometriozę i to w niej się dopatrują problemu z zagnieżdżeniem, chociaż ja myślę że mam słabe komórki.

Aisa79, teoretycznie normalny tryb życia ale ja też raczej nie dźwigałam nic ciężkiego, potem to już brzuszek rósł więc nawet ciężko mi się chodziło, chyba już wiem jak się chodzi w czasie ciąży :baffled:

SIERPIEŃ

18: Jazzabell - pierwsze spotkanie z kropką
19: Olusia - podglądanie dwóch kropek
19: kasik36 - podglądanie kropka
19: kate_p7 - I wysoka beta !!
20: kwiatuszekq20 - wizyta przed stymulacyjna
20: Aisa79 - wizyta stymualcyjna + anestezjolog
21: Agulla84 - wizyta
22: Olusia - podglądanie dwóch kropek
22: Migotka25 - wizyta serduszkowa
22: solostar29 - wysoka beta !!
22: kate_p7 - II wysoka beta !!
25: dulano85 - wizyta
26: kate_p7 - III wysoka beta !!
27: Aisa79 - wizyta stymualcyjna
27: Jo.M. - wizyta u immunologa
29: dorotav - wizyta przed stymulacyjna

Ostatnia edycja:
Przed @ zwykle mam brzuch jak w 3 msc a przy stymulacji to juz pewnie w ogóle będzie wielki. Będe musiała się kryć w pracy w lużnych bluzkach, żeby nie było głupich spojrzeń :-) bo u mnie w pracy to 4 facetów łącznie z szefem jest i koleżanka, która wie o moim ifv.

Aa i byłam w srodę na wizycie u mojego lekarza rodzinnego. Powiedział mi, że w ciąży będę miała przerąbane ze względu na moje słabe stawy. Powiedziałam, że się poświęcę dla dziecka no bo co mam zrobić...

Ostatnia edycja:
Dorotav nawet mi tu nie mów ze masz słabe komoreczki, znam dwie kobiety z Endo. I każda ma dzieci, masz cudowne komóreczki tylko szczęścia Ci brak, poza tym czytałam kiedyś ze jakosc komórek zależy od "jakości" stymulacji. Współczuję hiperki, czyli jak już raz była to za każdym razem będzie:-(

kate_p7 witaj :)
jeśli teraz miałaś hiper stymulację wcale nie oznacz ze następnym razem będzie z tego co widzę to twoje 1 podejście przy kolejnym lekarz już będzie wiedział jak się stymulujesz i pewnie zmieni dawki. Też za pierwszym razem miałam później już nie. Ale na razie o tym nie myśl bo może kolejne nie będzie potrzebne. Trzymam kciuki za wysoką bete !

kate_p7, ee nie powiedziane że za każdym razem będzie hiperka, no u mnie się tak zdarzyło, pierwszą właśnie pokonałam wodą i dietą, druga była już bardziej zaawansowana i dostałam lek i kontrole usg po 3 dniach od transferu. Co do moich komóreczek to i tak jestem w wielkim szoku że są, po chemii i radioterapii myślałam że nic nie będzie, tylko one chyba są słabe bo najdłużej co się hodowały to do 3 doby potem nie wiem bo miałam podane albo zamrożone, no i większość zamrożonych nie rozmraża się dalej, Widzę w Twojej sygnaturce że miałaś IMSI przy tym ivf też będę chciała. jakie leki masz zapisane po transferze, bierzesz jakąś dodatkową suplementację ?

Aisa79, kochana wcale nie powiedziane że będziesz miała hiperke, a co do picia wody to ja kiedyś też piłam bardzo mało, ale się nauczyłam, bo chiałam schudną, do każdej herbaty stawiałam sobie szklankę wody i popijałam raz jedną raz drugą, i jakoś poszło. W razie czego dasz radę.

Ostatnia edycja:
witaj inka;-)
ufff to super pocieszyłaś mnie, bo już myślałam, ze tak już będzie za każdym razem..

reklama
Aisa79 tak szantażować wręcz - Co ze mną się nie napijesz? ;-)

dorotav to widze ze jesteś po bardzo poważnych przejściach, życzę pięknych komórek, no po prostu nie może być inaczej ;-) co do metody, to dokładnie było FAMSI ale nie chciałam reklamy klinice robic, tym bardziej ze jak się nie uda to ich pewnie zmienimy...co do rozwoju zarodków to po 3 dobie wchodzi w gre dna plemnika, nie znam się za bardzo na tym ale może warto zrobić test fragmentacji SCD i MSOME bo jeżeli wszystko jest wporzadku to nie ma sensu doplacac za imsi czy famsi.

Do góry