reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Coleta witaj i powodzenia :-)

Agulla już trzymam kciuki za transfer szczęśliwy :-)

Gos ja ide długim protokołem, od 4 dc do 21 dc brałam antyki, w 16 dc włączyłam gonapeptyl, który biorę co drugi dzień - łacznie 8 zastrzyków. To wszystko było na wyciszenie jajników. Dalej nie wiem ale w środę mam wizytę to się dowiem.Pewnie juz zacznie się ta właściwa stymulacja.

A i dostałam @ w terminie czyli mój cykl trwał 27 dni. W środę na wizycie będzie mój 6 dc.

czesc dzieczyny, jestem z wami ;-)
coleta powodzenia
Gosi ja szlam długim protokołem, ponoć bezpieczniejszy jest, na początku brałam tabletki antykoncepcyjne, potem 2tyg.gonapeptylco drugi dzień (ten etap to wyciszanie) i kiedy nastąpiła własciwa stymulacja rano gonapeptyl, wieczorem menopur przez ponad tydzień i choragon 36h przed punkcja ;-P

nie wiem czy jest droższy my mielismy leki w cenie programu, na tym protokole wyprodukowałam w sumie 17 dobrych komóreczek wiec jestem zadowolona;-) chciałam krotki, ale lekarz radził dlugi....w sumie w krótkim nie ma wyciszania wiec gonapeptylu jest mniej, tylko ze gonapeptyl jest tani wiec roznicy az tak dużej nie powinno być, ale ekspertem nie jestem;-P

gos mi gin powiedziała, że z moim amh (2,35) będziemy iść długim protokołem bo amh jest w miarę i gdybym miała niższe to wtedy krótki

Kasik jak się czujesz?

gos1512 ja idę długim protokołem... od 1dc antyki następnie od 17 dc gonapeptyl 1 amp. co dzień, po 14 dniach miałam planowane włączenie menopuru jednak podczas kontrolnego usg lekarz dopatrzył się w endometrium polipa więc do czasu pozbycia się ustrojstwa kontynuacja tylko gonapeptylem. Histeroskopie miałam w 20 dc i od tego czasu biorę menopur 225 wraz z genopeptylem - o jednej porze. We wtorek, czyli po 6 dawkach menopuru mam podgądanko.:-)

Aisa chyba sytuacja sie normuje. W srodku jeszcze lekko brazowo ale na zewnatrz tylko raz wyplynelo troche lutki koloru jasnobrazowego, taka kawa lura z duza iloscia mleka ;) Lekko pobolewa brzuch ale wzielam nospe i jest ok.

reklama
Ja mam amh ponad 4, u nas jest problem z plemnikami my je mamy z TESE. Nawet ostatnio pytalam sie gin czy nie lepiej jednoczesnie robic punkcje z biopsja M ale powiedzial mi ze nie ma to znaczenia tylko tyle ze w programie nie wolno tak zrobic tzn. przystepujac do kwalifikacji lekarz musi wiedziec czy uzyskali plemniki z wycinka. To jest wszystko chore!!!

Do góry