reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Dziewczyny ja po prostu tyle czekałam na pozytywna bete i tyle porażek ze teraz to po prostu modle się żeby wszystko było dobrze odebrałam progesteron i mam niski 14,34 biore luteinę 100mg 3x2 teraz dowip... i duphaston 3x1 lekarz mi powiedział ze więcej się nie wchłania nie rozumiem tego co on mowi do mnie bo dzwoniłam do niego luteinę mam dalej brac tak jak biore a duphaston 1-1-2... nie wiem czy to nie zamalo nie wiem co robic??? ale podobno ta luteina dopochwowa nie wychodzi na badaniach to prawda a duphaston wychodzi???? plamic nie plamie a dziś zrobiłam test i jest druga krecha tylko taka slaba jeszcze ale nie zporannego moczu :))) w czoraj wieczorem zrobiłam tez wiec było ale trzeba było się dopatrzeć dziś jest lepsza :)))
lolitka zula co myslicie o tym progesteronie nie zamaly????

genna kochana miałam 5ciodniowe obydwa zarodki 2BB... a pracuje w szpitalu mam nadzieje ze będzie spokojny dyżur wsumie swieto wiec nie będzie wizyty i może nawet tak przyjęć nie będzie dziewczyny mam spoko wiec jak powiem ze zabardzo nie mogę dzwigac to zrozumia i będę najwyżej RR mierzyc leki wydam i papiery powypełniam... może akurat będzie spokojny dzień... bo jak dobrze pojdzie to będzie mój ostatni dzień w pracy bo urlop zaczynam a później pewnie dalej zwolnienie tylko marwtwie się tym progesteronem :(((

kasik ja ci dziekuje ze tak na wszystkie pytania mi odpisywalas :)))

Olusia na razie mam brac ten metformax a lekarz zobaczy kiedy odstawi encortonu tym razem tez nie mam i mam nie brac.... martwię się tylko tym progesteronem :((((( mam nadzieje ze u mnie na oddziale tez będzie spokoj wsumie jutro swieto a poza tym korkow tez nie będzie :))

Ostatnia edycja:
reklama
Moja beta z wczoraj wieczorem 13559:-D:szok: dzwonie do pani doktor ale nie odbiera..

mi mi.
.. troszke maly masz progesteron... luteina jest wykrywalna we krwi a duphaston nie... mysle ze mozesz dolozyc sobie lutki, nie zaszkodzi.... ja biore tyle samo lutki w ciagu doby... przypomnij mi ty mialas crio? czy swiezynki?

Ostatnia edycja:
Jazzabel link o który prosiłaś: IVFConnections - IVF Due Date Calculator by Date of Transfer, Retrieval, Ovulation or Insemination

mimi mi mój doktorek powiedział, że prg powinien być powyżej 25 a ja mam około 100 więc mi zmniejszył lutkę, brałam 3 x 250 lutki dowcipnej i 3 x 150 podjęzykowej, zmniejszył do 3 x 150 dowcipnej i 3 x 150 podjęzykowej. Mówił, że z dowcipnej będziemy powoli schodzili a zostawi mi podjęzykową.

Dziewczyny mam pytanie z natury tych "głupich" :zawstydzona/y: Czy mogę chodzić na obcasach lub w koturnach? Pytam bo dzisiaj pochodziłam trochę, w sumie tylko z samochodu do banku, do 2 sklepów i z powrotem ale czuję lekko brzuch, może napinają się mięśnie od obcasów i nie są wskazane? Wiem, że w zaawansowanej ciąży lepiej chodzić na płaskim ale czy na początku to ma jakieś znaczenie to szczerze powiedziawszy nie wiem.

Ostatnia edycja:
Olusia tylko lutka 100 3x2 dowcipnie a ona nie wiem czy wychodzi w badaniach... bo jak duphaston nie wychodzi to wsumie nie mam wiarygodnego wyniku ... lutka podjezyk wychodz to wiem bo przy ostatnim podejściu tak jej doladowalam ze miałam 140progesteronu ale wtedy mi się nie udało ... teraz tez miałam swiezynki tylko teraz dostałam dowcipnie i duphaston tej podjęzykowo nie dostałam

kasik a nie wiesz czy ta dowcipnie wychodzi na badaniach??? bo ja mam tylko wlasnie ta i duphaston podjęzykowej nie mam i nie wiem czy to badanie jest w ogole wiarygodne z wczoraj bo jak i ta dopochwo... nie wychodzi i duphaston tez nie wychodz to ja już sama nie wiem

doradzcie ile czego podokladac choć do soboty bo wtedy jade do lekarza i znow będę mieć badania ???

Kasik czytałam ze kobiety w ciazy nie powinny chodzić na obcasach, na pewno większe ryzyko przewrócenia sie , jeżeli juz to moze koturny ubieraj, a ból brzucha swoją drogą to boli cie od chodzenia w ogóle, teraz naprawdę musisz sie oszczędzać a nie biegać po sklepach:) myśle ze musisz troszke odpuścić obcasom, nie do końca bonprzecez chodziłaś ciagle w obcasach ale sama zauważysz ze łatwiej co bedzie na niższym poziomie :)

Mi mi spokojnie czasami jest tak ze poprostu jest tendencja do niskiego PR mimo brania duzej ilości leków, zwiększ sobie lutke dowcipnie do 3x3 (100) i to powinno załatwić sprawę , na pewno podjezykową lutka wujdzie w badaniu, bo mi tez wychodziła jak brałam a jak odstawilam to odrazu w badaniach spadek , możesz tez zwiekszyć duphaston dla pewności , tzn weź jedną tabletkę więcej na noc i sie nie denerwuj bo tym bardziej zaszkodzisz maluchowi

genna wlasnie podjęzykowa wychodzi bo kiedyś ja przeladowalam az 14o miałam :) ale nie udało mi się a teraz ta dowcipna chyba nie wyszla podokladalam biore do soboty tak dowcipnej 2-3-3 a duphastonu to sam lekarz mi mowil zebym tylko dolozyla jak biore 3x1 to na noc mam zabrać 2 ale ja dziś dla swietego spokoju popołudniu tez zabrałam 2 i na noc tez wezme 2... jutro tez tak zabiorę bo de do pracy i żeby się cos nie podzialo ... ale jak duphaston nie wyszedł to wsumie ten wynik mam chyba cos niewiarygodny bo bym plamic zaczela chyba przy takim niskawym progesteronie

kasik trochę spokojniejsza jestem wiec jak ta dowcipna nie wychodzi i duphaston nie wychodzi a ja podjęzykowej nie biore to mogę pewnie mieć taki wynik pozwiekszalam i do soboty byle jutro w pracy przezyc

olusia
bo tobie lekarz w klinice nic nie mowil o encortonie ze będzie ci wlaczal ... nie bralas i masz go nie brac tak??? bo tak się pytam bo ja pierwszy raz bez encortonu lekarz mi nie dal bo ostatnio brałam trzy cykle przed i nie pomogl wiec przeciwciał zadnych nie mam i powiedział ze teraz ide bez... a KOENZYM odstawials tez???

a wiecie co tam u lolitka, albo u lawendowego

reklama
mi mi ja sie pytalam lekarza w klinice odnosnie encortonu i on mi powiedzial ze klinika podaje encorton przy crio a nie przy swiezynkach... wiesz we wtorek ide do swojego lekarza do ktorego bede chodzic teraz i zobaczymy czy on mi wlaczy encorton.. pani z kliniki u ktorej bylam nie wlaczyla mi tego...:-) odnosnie koenzymu to go w ogole nie bralam....

kasik - obcasy teraz? ja chodze rzadko, wole jednak plaskie.. co nie znaczy ze w ogole nie chodze zeby nie bylo... wiesz lepiej nie chodz.. :tak:

Wlasnie przyszedl moj mezus z pracy.. i bedziemy jesc obiad... glowa mnie boli i jakos nie mam sil na nic... ledwie obiad przyszykowalam i ugotowalam....ech....

Do góry