reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Mi mi gratulacje!

Ann ale niesamowita historia! Trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze!

Dziewczynki a ze mnie taka panikara, że poleciałam dzisiaj na betę i mój wynik 17dpt to 2878 czyli dobrze przyrasta prawda??? Stresuje się strasznie tym wszystkim, no i co gorsze nie mam żadnych objawów co mnie dodatkowo stresuje.

reklama
Ann84, trzymam kciuki za oba serduszka, na pewno będzie wszystko dobrze, skończy się na strachu.

andzia.m, no to teraz to już z górki, trzymam kciuki za wypasione pecherzyki.

Quinnie, ja z immuno robiłam przeciwciała przeciw antygenom jajnika; przeciwciała p-kardiolipinie IgG, IgM; przeciwciała przeciwjądrowe i cytoplazmatyczne ANA-1; przeciwciała p. beta 2-glikoproteinie IgG, IgM; CD3; CD4; CD8; CD19, CD16+56 (komórki NK); IBT z surowicy krwi u obojga i IBT plemnika + DNA SCD U mnie wszystkie te badania wyszły dobrze, lekarze raczej sugerują brak zagnieżdżenia w endometriozie.

Migotka25, na objawy przyjdzie czas, ciesz się że nie dokuczają od początku, beta pięknie rośnie więc na pewno jest wszystko w porządku, a maluch jest zdrowy.

Ann84 no prosze podzial... czyli blizniaki... :-) na pewno wszystko bedzie dobrze....nie martw sie...

mi mi... poki co biore jeszcze ten Metformaxx, ale lekarka mowila ze bedziemy odstawiac... ide do mojego gina we wtorek to porozmawiam z nim co i jak...czytalam wiele przypadkow ze jedne laski mialy od razu odstawic lek, inne pozniej a jeszcze inne po 12 tyg wiec mozna zglupiec od tego wszystkiego.... jak widac co lekarz to inne zasady...:tak: aaa gratuluje wysokiej bety !! super !!:tak: ja tez biore metformaxx 500 2x1, encortonu w ogole nie biore.. w mojej klinice nie podaja encortonu przy swiezynkach.... tak ja tez szlam do pracy na 12h.. byla to niedziela wiec o tyle dobrze i spokoj byl... mysle ze nic sie nie stanie jak pojdziesz, tylko w miare sie oszczedzaj tak jak ja to robilam !!

Kasik nie forsuj sie tak.. a kim jestes z zawodu? ze nie raz pisalas ze do pozna siedzisz w pracy...

gos1512 tez jest na PCO... mi ten lel pomogl wyregulowac @, bo mialam bardzo nie regularne, zdarzało sie ze nawet 2-3 moglam nie miec a jak zaczelam brac to mialam co miesiac jak w zegarku...oczywiscie to lek na cukrzyce jak mi moj gin kazal brac to taka sama byla moja reakcja a on do mnie ze to sie bierze wlasnie przy PCO a nie ze mam cukrzyce !:-)

dorotav na pewno bedzie wszystko dobrze... glowa do gory !! na pewno zaczniesz stymulke juz nie dlugo...;-)

genna... no to nie wiem sama... ja musialam miec zrobione te badania zeby sie dostac do rzadowki i za nie placilam ! no to fajnie ze nie potrzebnie placilam... jak to moglam zrobic pozniej.... no coz... :-( odnosnie pracy to ja tak samo jak mi mi szlam wtedy na 12h bo nie bylo zastepstwa za mnie bo to weekend byl, o tyle dobrze ze mialam spokoj i laski mnie oszczedzaly... :tak:

Agulla.. nie poddawaj sie... nastepny razem sie uda !! :tak:

Migotka25 gratuluje pieknego przyrostu !!;-)

Ja wczoraj dzwonilam do pani doktor ze nie zrobilam rano badania bo nie dalam rady rano pojechac na badanie...i ze zrobie badanie popolundniu... powiedziala mi ze dobrze, wiec pojechalam poznym popoludniem z moim jak przyszedl z pracy.... nie mam wyniku na poczcie bo zapomnialam im powiedziec z tego wszystkiego... zaraz bede dzwonic do laboratorium...

Olusia trudne pytanie o zawód ;-) Ja kobieta pracująca jestem i żadnej pracy się nie boję. Pracuję u siebie i mam kilka branż dlatego muszę często pracować do późna. No ale to taka praca, że muszę tu BYĆ ciałem a mogę nic nie robić tylko palcem pokazywać i głową ruszać ;-):-D mogę się nawet położyć w biurze :tak: Czekamy na betę :-)

Olusia czekamy na wynik
Kasik, teraz musisz zmienic swoj tryb zycia :tak:

Jo.M. mam luteinę 50 mg, 30 szt kupioną zeszłego roku po IUI, ważna jest do stycznia 2016. Jak jestes zainteresowana to Ci ją wyslę.

Znalazłam informacje które może niektóre z was zainteresują:
Ocenia się, że na początku ciąży poziom beta hCG powinien wzrosnąć co najmniej o 66% w ciągu 48. godzin, 114% w ciągu 72. godzin i 175% w ciągu 96. godzin. Potem przyrost jest wolniejszy i po osiągnięciu poziomu 1000 mIU/ml ważniejsze jest monitorowaniu ciąży w badaniu ultrasonograficznym. W 25 dni po transferze (lub przy beta hCGpow. 1000 mUI/mL) można wykonać pierwsze badanie USG, żeby uwidocznić pęcherzyk płodowy. Następne USG (ok. 10 dni później lub przy beta hCG pow. 10 000 mIU/mL) powinno potwierdzić czynność serca płodu.
Embriolog nOvum

Dziewczyny a ma któraś na zbyciu ultrogestan albo lutinus? Już nie mogę wytrzymać z wypływającą lutką. Zrobił mi się hemoroid i w tej wilgoci przy non stop wypływającej lutce strasznie się męczę. Mogę odkupić albo możemy się na coś wymienić. Mam np 2 całe opakowania Fraxiparyny 0,3 lub glucophage XR 500 i jeszcze inne:) dajcie znać. Plissssssss

reklama
Do góry