reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

Witaj lisska. Jesli jajeczka będa dobrej jakości to taka ilość moze wystarczyć. Ja wprawdzie jestem jeszcze przed stymulka "własciwą" bo ide dlugim protokołem i narazie biore zastrzyki z gonapeptylu na wyciszenie jejników ale przy tym tez mnie brzuch i jajniki bolą.
Dziwne, że lekarz nie skierował na badania amh. To jest badanie rezerwy jajnikowej i jest wazne przed ifv. To badanie miałam juz zlecone przed inseminacjami.

reklama
liskka- jaki protokół masz długi czy krótki? ja miałam krótki zaczęłam stymulacje chyba 8dc, pierwsz wizyta 10 dc nie było jeszcze wszystkich widać,więc może jeszcze coś się "pokaże"
przed punkcją pęcherzyki mają ok 18mm,

Aisa79, miałam tylko FSH i wyszło 7.2.
Oczywiście staram się myślec ze coś pozytywnego z tego , czasem liczy się jakość ale o tym jeszcze nie wiemy . Czy przy kolejnej stymulacji mogę wyprodukować więcej ? Nie rozumiem dlaczego taka słabo zareagowała mną stymulacje :(

Ed
. Madzik34,..Zaczęłam stymulacje w 3dc . Ma trwać 10 dni w zależności jak bedą rosły . Chciałam jak najmniej czytać aby się niestresowac ale chyba się nie da

Ostatnia edycja:
liskka-nie martw się na zapas bo to szkodzi! czekaj spokojnie do punkcji, najważniejsze żeby ładnie się zapłodniły a potem ładnie rosły w brzuszku:)
ja lecę po wynik bety-proszę trzymać kciuki BARDZO mocno:)
Ps. a w jakim kraju jesteś liskka?

Ostatnia edycja:
Aisa79, miałam tylko FSH i wyszło 7.2.
Oczywiście staram się myślec ze coś pozytywnego z tego , czasem liczy się jakość ale o tym jeszcze nie wiemy . Czy przy kolejnej stymulacji mogę wyprodukować więcej ? Nie rozumiem dlaczego taka słabo zareagowała mną stymulacje :(

Ed
. Madzik34, mieszkam za granica , nie wiem jaki protokół ..Zaczęłam stymulacje w 3dc . Ma trwać 10 dni w zależności jak bedą rosły . Chciałam jak najmniej czytać aby się niestresowac ale chyba się nie da

To wyglada na to, że masz krótki protokół. FSH jest chyba ok, ale ja akurat fsh robionego nie miałam. Może dziewczyny sie wiecej wypowiedzą na ten temat. One duuużo wiedzą.
Nie mysl narazie o kolejnej stymulacji. Skup sie na ty co masz teraz (Aczkolwiek dawki leków moze lekarz zwiększyć jesli uzna, że słabo zareagowałaś. Ale to tez zalezy od kraju w jakim masz ifv)

Dzisiaj idziemy na kolejne usg. Zastrzyki robi mi lekarka i od 3 dnia cZyli wczoraj usg codziennie.
Trzymam kciuki za bete

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry