reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Hej dziewczynki.
Serdecznie gratuluje wam wysokich bet i trzymam kciuki z testujace :)
Ostatnio byla tu dyskusja na temat pani dr Cz z GynCentrum a wiec ja ja bez skrupulow zmienilam i powiedzialam jej ze chce innego lekarza bo zostsla mi ostatnia szansa, a nie stac mnie na wiecej ani psychicznie, ani fizycznie, a juz tym bardziej finansowo na dalsza walke ( podchodze prywatnie)
Wiec wedlug mnie moze inny lekarz bedzie mial inne spojrzenie na moj problem i moze wteszcie tym razemsie uda. Zreszta ona byla malo zorjetowana i nigdy nie pamietala mojego przypadku :(. Zadzwonilam wiec do kliniki i chcialam sie umowic na rozmowe( telefoniczna) z pania dr. P. lub panem dr. M i akurat pod reka byla pani dr. P wiec ze mna odrazu porozmawiala i wyobrazcie sobie ze mimo iz miala ze mna tylko raz kontakt przed transferem to doskonale pamietala moj przypadek!
Zalecila mi zrobic histetoskopie, zeby zobaczyc czy czasami nie ma zrostow w macicy co moze byc przyczyna braku zagniezdzenia oraz streching w cyklu poprzedzajacym kriotransfer. Co wy o tym sadzicie ?

reklama
Quinnie na jaką klinikę zmieniłaś ?
Histeroskopie warto zrobić ja pół roku się męczyłam z bólami i plamieniami byłam u 2 różnych ginekologów i żaden nie widział nic na usg, na histeroskopii okazało się że mam polipy i zrosty po łyżeczkowaniu.
O scratchingu rożne są opinie jednym pomaga drugim nie, mnie nie pomógł.

Hej Dziewczyny,
Wcześniej udzielał się na wątku o iui, ale postanowiłam zajrzeć tutaj, ponieważ podchodzę do pierwszego ivf. Mam do Was pytanie czy któraś z Was leczy się w Invimed Warszawa i korzystała z programu In vitro z sukcesem?

Luize ja z Invimedem nie mam dobrych wspomnien zwłaszcza Dr Rokicki do ktorego tam chodzilam przez dwa lata nierozpoznal mojej choroby mimo moich sugesti ..............poszlam do Bociana w Białymstoku ,i teraz po ivf jestem w 15 tygodniu upragnionej ciazy. A Bocian i Dr Mrugacz jest od wrzesnia w Warszawie wiec polecam. Ja jeszcze musialam dojezdzac z Warszawy ale nie zaluje nawet chwili :D

Ja jestem z Invimed Warszawa i właśnie od doktora R
Sukces za pierwszym podejściem :-)
Lekarz faktycznie mało kontaktowy, bardzo krótkie wizyty, inne podejście niż w innych klinikach -minimum leków, tylko progesteron po punkcji i transferze, (brak nawet antybiotyku), ale chyba nie to w tym wszystkim jest najważniejsze, ważne żeby się udało :tak:
Lekarz pomimo iż mało sympatyczny -dobry profesjonalista :tak:
Według mnie novum i invimed -wiodące kliniki w Warszawie

Moje beta z wczoraj - poznym popoludniem pobieralam krew wiec wyniki mialam w nocy.... :-D

Beta - 5139
Progesteron 98,7
Estradiol 1136

inka26
ja na te badania czekalam ok 2 tyg... tzn p/ciala kardiolipidowe i cytomegalia to chyba mialam po tygodniu a koagulant mowila mi babka ze wysylaja do niemiec..no a moze u ciebie bedzie to szybciej :-)

Luize witaj wsrod nas...:tak:

Mimozama hmm mysle ze mozesz poki nie mialas zabiegu... ja zazwyczaj stosuje masc cynkowa... pomaga mi szybko....:tak:

solostar29 witaj ponownie....trzymam kciuki za twoje zarodeczki...:-)

Quinnie mysle ze warto zrobic te badania... odnosnie scratchingu tak jak pisze Inka jednym pomoze a drugim nie... zreszta jak jak z innymi rzeczami.... ;-)

Jade wlasnie do lekarza - odezwe sie pozniej :tak:

Ostatnia edycja:
Inka26 ja nie zmieniam kliniki tylko lekarza

Olusia piekny przyrost bety gratuluje:-D

Madzik trzymam kciuki:tak:

Dziewczynik kochane a powiedzcie mi w ktorym dniu cyklu mialyscie robiona histero a w ktorym streching ?

reklama
Quinnie Histero jest robione zaraz po @ , zanim endometrium urośnie , tak do 10 dc , w tym samym momencie moze byc robiony scratching , wtedy w następnym cyklu zaczynasz, albo po histero cyklmprzerwy przed stymulką i w wlasnie w cyklu przed stymulką scratching tak ok 21 dc :)

Do góry