reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Kasik, trzymam kciuki za Wasze dwa maluchy, niech pięknie rosną, jeden niech zostanie z mamusią, a drugi czeka na lodowisku. Plan B nie będzie potrzebny.

Atena, kolejne podejście nie będzie potrzebne bo to będzie szczęśliwe, za jakiś czas wrócisz po rodzeństwo

Ann, leż, odpoczywaj i wierz, ja wierzę w Waszego maluszka, jest silny i da radę. Trzymam kciukiole bardzo mocno zaciśnięte. Na forum były takie przypadki jak Twoje, poza tym po ivf dużo jest krwiaczków które się oczyszczają, że już nie wspomnę że są przypadki gdy w czasie ciąży może występować miesiączka, mam koleżankę w pracy która @ miała do 4 miesiąca.

alternatywa, jak ma się udać to się uda a jak nie to choćbyśmy stanęły na rzęsach, chuchały, dmuchały na siebie to i tak nie zatrzymamy tego co ma się stać. Wiem że nie masz ochoty na żadne imprezki, ale musisz znaleźć w sobie i na zewnątrz wśród ludzi siły do dalszej walki.

gos, trzymam kciuki już mocno zaciśnięte. Po punkcji brałam: duphaston 3x1, antybiotyk przez 2 dni 2x1, magnez 3x1, kwas foliowy 1xz, femibion 1xz, aspifox 1x1 (acard) po transferze doszła luteina 3x100mg.

agulla, super, pęchole nie rosną w jakość i w siłę

Juhasek, kiedy testujesz o nie mam Ciebie w kalendarzu

Asitka, a co u Ciebie ? jak się czujecie ?

LIPIEC

21: Ann84 - wysoka beta !!
21: gos1512 - punkcja
21: Jazzabell - punkcja
22: Agulla84 - punkcja
22: Aisa79 - wizyta kontrolna przed stymulką

23: kasik36 - udany transfer + jeden mrozaczek na lodowisku
29: alternatywa - wizyta u immunologa

Ostatnia edycja:
Po dzisiejszej wizycie -4 pęcherzyki 18-20 mm. Estradiol nie wiem :) miałam dowiedzieć się tel. ale ...niespodziewana wizyta rodziny i zapomniałam zadzwonić :(. Ale sądzę że na pewno OK :)
Punkcja poniedziałek godz. 9.00. Ovitrelle dzisiaj o 21.00.
Dzisiaj rano brałam jeszcze ostatnią dawkę Orgalutram (na zapomieganie pęknięcia). Czyli jutro bez zastrzyków. Mam nadzieję że bez Orgalutranu same nie pękną ??
Od dnia punkcji mam brać Prolutex (progesteron w zastrzykach) -kosztowała mnie 500 zł na 14 dni :(

Powiedzcie ile czasu po punkcji przebywa się w klinice?

jazabell, piękne pęcherzyki, niech rosną. Masz zastrzyki z prg koszt nie fajny ale może za to lepiej się wchłaniają i nie podrażniają Ja po punkcji leżałam godzinę w pokoju, potem była wizyta u doktorka.

LIPIEC

21: Ann84 - wysoka beta !!
21: gos1512 - punkcja
21: Jazzabell - punkcja
22: Agulla84 - punkcja
22: Aisa79 - wizyta kontrolna przed stymulką

23: kasik36 - udany transfer + jeden mrozaczek na lodowisku
28: Juhasek87 - wysoka beta !!
29: alternatywa - wizyta u immunologa

Kochane, leże i odpoczywam. nie badałam progesteronu bo dzisiejsza beta miała być tylko formalnością porażki więc szkoda mi było płacić jeszcze za progesteron. a tu ZONK:szok: mina laborantki jak się zalałam łzami i rzuciłam na nią - bezcenna:-D
Progesteron zrobię na pewno w poniedziałek. cały czas plamię, jak się podcieram to jest krew ale mam wrażenie że nie taka miesiączkowa. Brzuch nie boli.
Dziękuję za słowa wsparcia:-)
Genna - mamy identyczne wyniki bety z 8dpt, Mam nadzieję, że w pon dorównam do Twojego wyniku z 10dpt:tak:
Gos, Jazzabell, Agulla - kciuki zaciśnięte za Wsze poniedziałkowe punkcje!!!
Kasik - masz dwa dzielne maluchy, dadzą rade!
Juhasek - spokojnych dni do bety życzę i kinderniespodzianki na koniec:-)
Aisa, Alternatywa- za wizyty &&&&&&&&&&

Proszę napiszcie mi jak powinna przyrastać beta po 48 i 72 godzinach - procentowo

reklama
agulla84 jesteśmy na podobnym etapie :) ja też miałam dziś usg kolejne w wtorek to mój 7dc.
Ann84 na pewno będzie ok, trzymam kciuki. :)

Odebrałam dziś wyniki męża ,załamka znów spadek .Najgorsze że nie wiadomo co jest przyczyną ciągłego spadku ilości i jakości plemników próbowaliśmy już wszystkiego żeby polepszyć wyniki :( eh płakać się chce, pewnie znów nic z tego nie będzie.

Do góry