reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
gos1512, Agulla84 iJazzabell kciukasy za dużą ilość pęcherzyków :-)

Ann84 byłaś na becie? O której wyniki? Trzymam kciuki :tak:

A ja dziewczyny nie wytrzymałam i przed chwilą napisałam sms'a do mojego doktorka, żeby się dowiedział o moje komórki. Zobaczymy czy oddzwoni. Ale jak zadzwonią z Invicty to chyba osiwieję w sekundę bo nie będę wiedziała czy dzwonią dzięki niemu czy coś jest nie tak, bo powiedziano mi, że będą dzwonić w sobotę jak będzie źle a jak dobrze to w poniedziałek :szok:

Edit: doktorek odpisał - 2 komórki się zapłodniły, teraz nie pozostaje nic innego jak modlić się, żeby dotrwały do 5-tej dobry i żeby transfer się odbył :tak::tak::tak:

Ostatnia edycja:
Kasik- kciukasy ogromne za Twoją parkę. Super ten Twój doktor, ma wolne a mimo to jest zaangażowany.

Ann- odezwij się

Gos, Anulla, Jazzabell czekamy na relacje

Olusia- jest szansa, że dzisiaj będziesz coś wiedziała czy jak pisałaś wczoraj dopiero w poniedziałek

Ostatnia edycja:
Atena na mojego doktorka zawsze mogę liczyć :tak: będzie mi go brakowało jak będę musiała wdrożyć plan "B" i udać się z ostatnią nadzieją do Białegostoku.

Olusia czekamy do dobre wieści od Ciebie :tak::-)

Napisałam jakiś czas temu pytanie do eksperta na Bocianie i Novum odnośnie terminu odstawiania suplementów diety, pytanie było obszerne i szczegółowe:
"Proszę o dokładną informację jakie sa wytyczne dotyczace odstawienia różnych lekow i suplementow diety podczas ivf (które przed transferm, które przed punkcją, których nie odstawiać w ogóle), różni lekarze mają różne teorie i nie wiem kogo powinnam słuchać. Bardzo chcialabym poznac Pana stanowisko w tej sprawie.
Przyjmuję na dobę:
- Bromergon 2,5 mg ze względu na podwyższoną prolaktynę (w dni parzyste całą tabletkę, w dni nieparzyste pół)
- Encorton 20 mg ze względu na zbyt wysokie nk
- Prewenit intensiv ze względu na mutacje C677T w genie MTHFR
- DHEA Eljot 75 mg ze względu na wiek (38 lat) i niskie AMH (0,79)
- kwas foliowy 5 mg
- witaminę D3 2000 j. m.
- koenzym Q10 300 mg
- omega 3 1000 mg
- acesan 100 mg (odpowiednik acardu) z uwagi na mutacje C677T w genie MTHFR
Jestem w trakcie trzeciej stymulacji i chciałabym zwiększyć szanse na ciąże."

a odpowiedzi niestety niesatysfakcjonujące mnie:

Bocian:Zalecenia są tu indywidualne i wszystko zależy od decyzji lekarza jedynie dhea nie ma sensu przyjmować po zakonzceniu stymulacji Z poważaniem JD

Novum: Kwestię tę powinna Pani skonsultować z lekarzem, który zlecił przyjmowanie wspomnianych przez Panią preparatów.
Embriolog nOvum

Kasik - dziękuję za informacje o suplementach, wiem że nic nie wiem, myślę że odstawię po punkcji dhea i omega 3, zastanowię się na q10 zostawię D3, folik, magnez oraz coś dla ciężarówek. Jeśli beta będzie niezadowalająca to na 2 m-ce odpocznę od wszystkich witamin bo i tak musiałabym czekać z 6 m-cy na podreperowanie budżetu do podejścia komercyjnego.

Gos- a jak tam Twoje pęcherzyki?

Dziewczyny... 8 dpt beta 58,74. Raz plamienie raz krew... Lekarz kazal zwiekszyc progesteron 3x1 dupek i podjezykowa3x2. Powtorzyc w pon. Brzuch nie boli. Leze jak kloda i sie trzese... Ze strachu. Nigdy nie mialam takiego wyniku... Ktoras z Was krwawila a jest w ciazy? Co mam robic ze soba?

reklama
Ann84 kochana leż ile wlezie, są dziewczyny na forum ciężarówek po in vitro, które krwawiły i są w ciąży. Może to jakiś krwiaczek się oczyszcza, musisz być dobrej myśli. Beta bardzo ładna jak na 8 dpt :-) A badałaś progesteron?

gos1512 a ile masz pęcherzyków? Kciukasy za poniedziałkową punkcję :-)

Atena mój doktorek wczoraj mi powiedział, że on by w sumie nie odstawiał DHEA, przecież są też preparaty dla kobiet w ciązy z DHEA więc na pewno nie zaszkodzą. Zmniejszyłam sobie od wczoraj dawkę z 3 na 2 tabletki po 25 mg a resztę będę brała do wyczerpania zapasów ;-):-D

Ostatnia edycja:
Do góry