reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Kasik36 super :tak: ciesze sie bardzo i juz trzymam kciuki za punkcje

Olusia ja w popszedniej klinice tez mialam relanium 2 godz przed transferem, pozniej wieczorem i przez kolejne 3 dni 2 x dziennie, a teraz kazali tylko 2 godz przed transferem i wieczorem i najlepiej 2 mg a nie 5mg jak poprzednio....a wiec jak widac co klinika to inny zwyczaj. Magnez mialam brac bez zmian, a nospe w razie potrzeby

reklama
Estradiol 1165, progesteron 1,34, 6 pecherzykow po prawej rownej wielkosci 16-18 mm, 1 po lewej ale mniejszy 8 mm wiec na niego nie liczymy. Reszta pecherzykow nie zareagowala na stymulacje. Punkcja w piatek o godz 11:00 :) Oczywiscie przyczepilam sie do progesteronu ale doktorek nieugiety, mowi, ze do 2 a nawet 2,5 jest ok wiec nie bede sie klocic.

Brawo Kasiu:-)

Kasik- fajnie,że te pecherzyki masz takie równe także będzie szcześliwa 6. W piątek Twój wielki dzień, zleciało to jak błyskawica. Mnie przy krótkim protokole stymulują 10 dni a u Ciebie chyba wyszło 8 czy coś pomyliłam? Jak sie czujesz?

Alternatywa- nasz doktor nie przepisuje relanium bo już go pytałam

Olusia- idziesz łeb w łeb z Kasik także będzie Wam raźniej

Mmm - jak nastrój po transferze, odpoczywasz czy wręcz przeciwnie?

Ja mam jutro podglądanie bo chcę zacząć w kolejnym cyklu ale mi się coś chyba pokiełbasiło z cyklem bo mam śluz płodny w 16 dniu mimo, że cykle mam mega krótkie 24/26 dni a ostatnio nawet mi wyskoczyło 22 dni:angry:. Będą jaja jak pojadę niepotrzebnie.

Atena dokladnie stymulacja menopurem 7 dni, osmego dnia juz tylko gonapeptyl i pregnyl, szybko poszlo ale u mnie tak zawsze bo mam krotkie cykle. Czuje sie ok :)

Agulla pewnie, ze mozesz jechac, nie opalaj sie tylko bo moze nastapic reakcja alergiczna po lekach, kapiel w zimnym morzu tez nie wskazana, no i uwazaj na siebie.

Ostatnia edycja:
Atenko, a uzasadnił dlaczego nie przepisuje relanium?
Mam nadzieję, że na dzisiejszej wizycie powie Ci same konkrety. A tak nawiasem - płacisz za wizytę, czy ona jest w ramach programu? Muszę tam zadzwonić, że jestem po łyżeczkowaniu i jakoś nie mam natchnienia :(

reklama
dobrze, tylko piersi mnie nie bolą ale wiem, że każda ciąża jest inna i nie będę miała identycznych objawów co do minuty jak ostatnio:-) Bardzo się denerwuje o tą Kruszynkę czy jej dobrze u mnie itp. Mówią, że po poronieniu organizm łatwiej przyjmuje kolejną ciąże a ile w tym prawdy nie wiem..
Ale grzecznie czekam dalej.

Do góry