reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

kasik36 ja w 5 dniu brania gonalu f mialam 1600 estradiolu oraz 0,77 progesteronu... w poniedzialek czyli 7 dniu brania mialam znow usg i estradiol ponad 2200, progesteron 0,79, a dzis w 9 dniu brania lekow mialam USG i mialam pobierane badania.... wynikow nie znam.. punkcje mam w piatek o 9:30.. :) dzis biore zastrzyk na pekniecie pecherzykow.. a mam ich sporo !!

AAA gratuluje pecherzykow... :) musi sie udac i musza sie wszystkie zaplodnic i ladnie dzielic :)

mmm... no a po transferze nie bralas juz? a jak tam u ciebie? ile wychodowalas pecherzykow? i ile pobrali? ile sie zaplodnilo? kiedy masz transfer? ile zarodkow?

reklama
Olusia - kciuki za punkcję! Oby ilość pęcherzyków poszła w jakość :)
dorotav - dokładnie, poczekam, odpocznę, przemyślę pewne sprawy. Zobaczymy co po immunologu będzie.

Ja też ani razu nie brałam relanium - nikt w klinice mi nie zaproponował. Ciekawe, czy taki system mają, czy tylko ja nie dostałam?

alternatywa wlasnie wlasnie.... liczy sie jakos a nie ilosc.... :) chociaz laski mialy na forum duzo pecherzykow a czy ja wiem czy ja mam az tak duzo? hmm to sie okaze...no licze ze tak a jak bedzie to sie okaze... :)

Kasik znalazlam chyba twoja rozpiske jak brac relanium... kiedys sobie zapisalam.... czyli od dnia tranferu tzn z tym dniem 4 dni? to bylo od ciebie?

A nospe czy magnez mozna brac z innymi lekami i z relanium?

alternatywa ja tez nie bralam i moja klinika tez mi nie dawala ale mysle ze chyba warto...spytaj sie na drugi raz.... ja mam zamiar poprosic o recepte w piatek...

Ostatnia edycja:
Estradiol 1165, progesteron 1,34, 6 pecherzykow po prawej rownej wielkosci 16-18 mm, 1 po lewej ale mniejszy 8 mm wiec na niego nie liczymy. Reszta pecherzykow nie zareagowala na stymulacje. Punkcja w piatek o godz 11:00 :) Oczywiscie przyczepilam sie do progesteronu ale doktorek nieugiety, mowi, ze do 2 a nawet 2,5 jest ok wiec nie bede sie klocic.

pięknie!! spore pęcherzyki, tzymam kciuki za piątek

kasik36 ja w 5 dniu brania gonalu f mialam 1600 estradiolu oraz 0,77 progesteronu... w poniedzialek czyli 7 dniu brania mialam znow usg i estradiol ponad 2200, progesteron 0,79, a dzis w 9 dniu brania lekow mialam USG i mialam pobierane badania.... wynikow nie znam.. punkcje mam w piatek o 9:30.. :) dzis biore zastrzyk na pekniecie pecherzykow.. a mam ich sporo !!

AAA gratuluje pecherzykow... :) musi sie udac i musza sie wszystkie zaplodnic i ladnie dzielic :)

mmm... no a po transferze nie bralas juz? a jak tam u ciebie? ile wychodowalas pecherzykow? i ile pobrali? ile sie zaplodnilo? kiedy masz transfer? ile zarodkow?

Olusia nie bałam po transferze, mi pobrali 10 oocytów, 4 się zapłodniły, jeden podali wczoraj z resztą czekają do 5-6 doby

mmm...a wydawalo mi sie ze pisalas ze mialas duzo ich tzn ok 18... chyba ze ja cos zle przeczytalam.. czyli 1 mialas podany? a nie chcialas 2? czy nie chcieli? a ilu dniowy?:tak:

Ostatnia edycja:
LIPIEC

17: gos1512 - podglądanie pęcherzyków
18: kasik36 - punkcja
18: Olusia 7982 - punkcja
19: Agulla84 - podglądanie pęcherzyków
19: Jazzabell - podglądanie pęcherzyków
21: Ann84 - wysoka beta !!

21: gos1512 - punkcja
21: Jazzabell - punkcja
22: Aisa79 - wizyta kontrolna przed stymulką

29: alternatywa - wizyta u immunologa

Ostatnia edycja:
mmm...a wydawalo mi sie ze pisalam ze mialam duzo ich tzn ok 18... chyba ze ja cos zle przeczytalam.. czyli 1 mialas podany? a nie chcialas 2? czy nie chcieli? a ilu dniowy?:tak:
3
przy pierwszym podejściu miałam 18 teraz pobrali 14z czego 10 było prawidłowych. 3 dniowy podali bo mój dr jutro jedzie naurlop. Sama nie wiem czy chciałabym 2 chyba nie. znowu muszę się kłuć tym razem fraxiparina. wczoraj zanim się wkłułam 3 razy próbowałam, dziś udało się za pierwszym razem.

jak myślicie fraxiparina faktycznie pomaga?

mmm...aaaa no chyba ze tak... :-) czyli reszte czekaja do stadium blastocysty? a co z reszta komorek robisz? ja przy pierwszym podejsciu bralam fraxiparyne a przy crio fragmin..

A co z encortonem? masz przepisany?

reklama
Do góry