reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Dziewczyny dostałam zielone światełko czekam na @ i do dzieła zastrzyki od 3 dc. Muszę tylko jeszcze przepędzić przeziębienie i będzie wszystko ok. Niestety leków refundowanych nie mam bo 40 lat na karku mimo iż jestem w programie. Przypuszczałam, że tak będzie mało tego przez refundację cena leków przy płatności 100% poszła w górę bo apteki już nie robią swoich cen. Także 1000 zł nie moje a dopiero 1/3 leków wykupione :-(

Alternatywa- doktor jak zwykle tak się śpieszył, że i mi się udzieliło tak więc nie zadałam mu wszystkich pytań. Może nie zapomnę zapytać na następnej wizycie.

Juhasek - jak kiedyś leżałam na endokrynologii to dziewczyny ciężarówki po przejściach też mówiły, że profesor jest zwolennikiem szybkiego działania

Alternatywa- przy dwóch pierwszych podejścia za wizytę nie płaciła także dzisiaj nie pytałam, mam nadzieję że nie będą mnie ścigać. W naszej klinice jak wyniki masz nieaktualne to musisz zrobić we własnym zakresie a na przykład Kasik miała powtórkę na fundusz. Nie chciałam się już dochodzić z tym bo dodatkowy stres mi teraz nie potrzebny.

Kasik- proszę napisz jak odstawiasz suplementy zwłaszcza dhea

Atena wczoraj zapomnialam zapytac, jutro karteczke sobie przykleje na czole. Ostatnio DHEA mialam odstawic po punkcji. Na bocianie mi zreszta ekspert to potwierdzil. Niestety co do innych suplementow napisal, ze to sprawa indywidualna. Na Novum jeszcze nie odpisali.

dorotav, kasik36 - czyli Wy ten Acesan 50 mg odstawiacie 5 dni przed punkcją?? Ja biorę acard 75 mg i trochę wizja krwotoku mnie przeraża :-(

Z suplementów biorę: folik, pregna plus, acard, magnez, witamina d, koenzym. Dostałam takiej dziwnej wysypki na rękach i nogach tzn. czerwone lub brązowe kropki pod skórą. Miałyście coś takiego?? Zastanawiam się czy to może przez któryś z tych leków...

Lilia mi doktorek kazal odstawic na 5 dni przed punkcja i trafilam idealnie mimo, ze nie wiedzialam kiedy punkcja ;) Niektorym dziewczynom lekarze nie kazali odstawiac wiec to chyba nie jest az tak niebezpieczne. A jaka masz dawke dzienna? Ja mam 2 x 50 mg czyli 100 dziennie. Wysypka moze byc reakcja np slonca z lekami albo jakims pokarmem. Wez wapno, nie zaszkodzi.

Dziewczyny dostałam zielone światełko czekam na @ i do dzieła zastrzyki od 3 dc. Muszę tylko jeszcze przepędzić przeziębienie i będzie wszystko ok. Niestety leków refundowanych nie mam bo 40 lat na karku mimo iż jestem w programie. Przypuszczałam, że tak będzie mało tego przez refundację cena leków przy płatności 100% poszła w górę bo apteki już nie robią swoich cen. Także 1000 zł nie moje a dopiero 1/3 leków wykupione :-(

Powyżej 40 -nie są refundowane?
Rozumiem sam program -ogranicza przystapoienie ze względu na wiek, ale leki??? Jesteś pewna?

Ja byłam miło zaskoczona (nie wiedziałam o refundacji leków) i miałam przygotowane 2500 a wydałam w sumie 450 :)

reklama
Dziewczynki ile dni po nieudanym transferze dostawalyscie okres ? Ja zwykle 2 dni po odstawieniu lutki juz mialam a tym razem nawet brzuch przestal bolec i cos sie nie zanosi na @ .. :(

Do góry