reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
genna, ha to znaczy, że ze mną aż tak źle nie jest, no może jednak jest bo ja tamponów też nie używam, bo czuję się zatkana i zaraz mam schizę, że nie mogę oddychać, jak pępek mam zatkany to też niby się duszę, no nic tam, takie dziwactwo ze mnie.

kasik36, ale pierniczysz, alternatywa dobrze Ci napisała z tą przestrzenią czuciową, uśmiałam się. Na bank są, rosną i dobrze się mają a w sobotę będzie punkcja. I te bociany to taki znak jak gron z jasnego nieba, bardziej już chyba nie można. Czekam na wieści. :tak:

alternatywa, do immunologa masz szybki termin, gorzej z genetykiem, no ale przynajmniej będziesz miała czas na porządną suplementacje i na pozbycie się woreczka.

Oktavi, fantastycznie, maleństwo rośnie i jest zdrowe. :tak:

gos1512, trzymam kciukole za wypasione pęchole :tak:

LIPIEC

17: gos1512 - podglądanie pęcherzyków
19: Agulla84 - podglądanie pęcherzyków
19: Jazzabell - podglądanie pęcherzyków
21: Ann84 - wysoka beta !!
21: gos1512 - punkcja
21: Jazzabell - punkcja
22: Aisa79 - wizyta kontrolna przed stymulką
29: alternatywa - wizyta u immunologa

Juhasek, inofolic ma w swoim składzie kwas foliowy 200ng a oprócz niego myo-inozotyl 2000mg który pomaga na komórki, mój gin 2 tygodnie temu jak byłam na wizycie polecał go brać zamiast dhea eljot.

Hejcia :)

Oktavi gratuluje coreczki :tak:

kasik36 trzymam kciuki za twoja wizyte...:tak: ach ach ten bocian... to pewnie jakis znak :-)

Dziewczynki jak to z tym relanium? pierwsza tabletke bierze sie rano w dniu transferu tak? a potem popoludniu? i potem kolejne 3 dni? a co z nospa czy magnezem? gdyby byly skurcze czy cos?

Olusia, nie pomogę, nie brałam relanium, ale następnym razem stanę na rzęsach żeby go zdobyć.:-)

Juhasek, myślę że możesz brać, tutaj skopiowałam ulotkę

Inofolic®
Suplement diety
Myo-inozytol 2000 mg, kwas foliowy 200 µg
Proszek do sporządzania roztworu
Inofolic® jest suplementem diety zawierającym myo-inozytol i kwas foliowy. Foliany,
w grupie których jest kwas foliowy, przyczyniają się do wzrostu tkanek matczynych
w czasie ciąży, biorą udział w procesie podziału komórek, pomagają w prawidłowej produkcji
krwi, oraz utrzymaniu prawidłowego metabolizmu homocysteiny.
Kwas foliowy
Organizm kobiety wymaga uzupełnienia składników odżywczych takich jak kwas foliowy, który
bierze udział w procesie podziału komórek. Kwas foliowy przyczynia się także do zmniejszenia
uczucia zmęczenia i znużenia, a także do wzrostu tkanek matczynych w czasie ciąży.
Kwas foliowy występuje głównie w: warzywach liściastych, wątrobie, jajach oraz w mniejszych
ilościach w owocach (z wyjątkiem cytrusów), mięsie i mleku. Gotowanie żywności niszczy prawie
całą zawartość folianów (90%) w ciągu kilku minut.
Inozytol
Inozytol to nazwa zwyczajowa cykloheksanheksolu – cyklicznego sześciowęglowego alkoholu
polihydroksylowego posiadającego sześć grup hydroksylowych (cukrol). Najczęściej spotykaną
w przyrodzie formą jego występowania jest myo-inozytol.
Myo-inozytol: do najbogatszych źródeł myo-inozytolu wśród produktów pochodzenia roślinnego
należą: owoce cytrusowe, całe ziarna zbóż, orzechy (orzeszki ziemne), kiełki (kiełki pszenicy),
rośliny strączkowe (fasola) i drożdże. Świeże owoce i warzywa zawierają więcej myo-inozytolu
niż produkty mrożone, konserwowane lub marynowane.
Skład zalecanej dziennej porcji:
Składniki Zawartość w 1 saszetce % ZDS* w 1 porcji (1 saszetka)
Myo-inozytol 2000 mg **
Kwas foliowy (folian) 200 µg 100
* ZDS – zalecane dzienne spożycie
** brak ustalonej normy zalecanego dziennego spożycia
Nie przekraczać porcji zalecanej do spożycia w ciągu dnia. 1 saszetka dziennie zapewnia
deklarowany efekt dla zdrowia.
Informacja o preparacie.
Należy zapoznać się z właściwościami preparatu przed zastosowaniem.

Estradiol 1165, progesteron 1,34, 6 pecherzykow po prawej rownej wielkosci 16-18 mm, 1 po lewej ale mniejszy 8 mm wiec na niego nie liczymy. Reszta pecherzykow nie zareagowala na stymulacje. Punkcja w piatek o godz 11:00 :) Oczywiscie przyczepilam sie do progesteronu ale doktorek nieugiety, mowi, ze do 2 a nawet 2,5 jest ok wiec nie bede sie klocic.

reklama
Kasik, niezły wynik i estradiol i 6 pięknych pęcherzyków, super,

LIPIEC

17: gos1512 - podglądanie pęcherzyków
18: kasik36 - punkcja
19: Agulla84 - podglądanie pęcherzyków
19: Jazzabell - podglądanie pęcherzyków
21: Ann84 - wysoka beta !!

21: gos1512 - punkcja
21: Jazzabell - punkcja
22: Aisa79 - wizyta kontrolna przed stymulką

29: alternatywa - wizyta u immunologa