reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

Dorotav klinika nie moze po swojemu interpretowac wytycznych refundacji lekow, zapewne ogarna sie predzej czy pozniej. Chyba wszystkie leki dowcipne nalezy odstawic na czas @. Ja mialam kiedys globulki clotrimazolum czy jakos tak i tez zalecano mi odstawic.
Siedze przed gabinetem ale jest opoznienie :( Wynik estradiolu chyba ok jak na 1 dc bo 30 ale progesteron dziwnie wysoki 0,99. Moze jeszcze nie zdazyl spasc.

Ostatnia edycja:
reklama
kasik, też mi się tak wydaje, to był dopiero 4 dzień wejścia w życie refundacji leków, i dopiero ogarniali temat.
Trzymam kciuki za wizytę, daj znać po :-)

Ostatnia edycja:
dziewczyny co brałyście na pęknięcie pęcherzyków, wiem że większość dostaje ovitrelle, a ja za pierwszym razem dostała 2 zastrzyki z gonapeptylu. Od czegoto zależy?

hej Dziewczynki ;-)
A wiec laskawie zadzwonili do mnie z kliniki i dr powiedzial, ze mam nic nie zmieniac z lekami, bo 600 progesteronu na dobe jest wystarczajaca :eek: ale ja i tak juz dzisiaj sobie dolozylam 200 lutki.....moze to za duzo ??? moze 100 wystarczy ??? co myslicie ???

Dorotav jakaś masakra u ciebie - zawsze sie cos przypląta :zawstydzona/y:

dziewczyny co brałyście na pęknięcie pęcherzyków, wiem że większość dostaje ovitrelle, a ja za pierwszym razem dostała 2 zastrzyki z gonapeptylu. Od czegoto zależy?

mmm, ja wprawdzie przy inseminacjach ale dostawałam gonapeptyl, potem dostałam choragon i potem ovitrelle. Za każdym razem inny lek mi gin przepisywała. nie wiem od czego to zależy, bo pęcherzyki zawsze mi pękały po każdym z tych leków.

Quinnie, ja po pierwszym transferze brałam 1800 lutki. Także myślę, że spokojnie możesz brać tyle ile dołożyłaś. Na pewno nie zaszkodzi, a może Twój organizm tyle potrzebuje:)
A jak się czujesz? powiedz mi czy boli Cię podbrzusze?

mmm, przy iui miałam ovitrelle, przy ifv miałam choragon, wydaje mi się że to chyba zależy od widzimisie doktorka

Quinnie, myślę że jak dołożyłaś sobie 200 mg lutki to powinno już być dobrze i prg powinien podskoczyć. Zawsze coś się przyplącze, powoli brakuje mi sił, a od samego rana myślę i liczę czy się wyrobię z czasem z badaniami.

Ile dni po macmiror można zrobić wymaz z szyjki ?

Dziewczynki zaczynam stymulacje :) Leki kupilam na dole w aptece i zaplacilam 800 zl. za 2x 1200 j menopuru i 6 x gonapeptyl :) Jestem w szoku bo mam az 15 pecherzykow, bardzo dziwne bo do tej pory mialam max 5. To dopiero 1 dc wiec chyba moga nie wszystkie.rosnac. Doktorek tez byl w szoku :) Za 7 dni podgladanie i decyzja kiedy punkcja.

reklama
kasik, fantastyczne wieści, super cena za tyle leków i ta ilość pęcherzyków, 15 !! będzie z czego wybierać :-)

LIPIEC

10: mmm - wizyta z podglądaniem
11: gos1512 - wizyta stymulacyjna
11: Ann84 – udany crio-transfer !!
13: Anulla28 - wysoka beta !!
15: Quinnie - wysoka beta !!

15: Kasik36 - podglądanie pęcherzyków
16: Oktavi - badania prenatalne
22: Aisa79 - wizyta kontrolna przed stymulką

Juhasek87 - udany crio-transfer !!

Ostatnia edycja:
Do góry