reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Jo.M super :) gratuluje kwalifikacji

Dorotav ciesze sie ze wracasz do gry, a co do tych refundowanych leków to przeciez nie bedziesz wiecej potrzebowac!!! To jest twoj czas i musi sie udac :) trzymam kciuki

Alternatywa oby to byl tylko fałszywy alarm...doktorek napewno Cie uspokoi

reklama
Anulla- super, że Twój M tak Cię pilnuje

Montana- czekamy na informacje

Lilia- możesz przekazywać takie pozytywne informacje :-)

Jo.M- gratulacje , to kiedy zaczynasz

Kasik- a ten zamiennik acardu będziesz brała także podczas @ ? Ja zawsze odstawiłam i nie wiem czy dobrze robiłam. Ostatnio nawet odstawiłam w połowie cyklu przed cyklem stymulacyjnym bo nie wiedziałam jak zareaguje a bałam się, że mi nie zrobią narkozy i pobrania. Obawy miałam, jakoś sama na to wpadłam, a później rozpętała się słynna burza na forum. Wynik krzepliwości dla anestezjologa był bliski górnej granicy mimo iż nie brałam acardu od jakiś 16-17 dni.

Quinnie, masz rację, następne leki nie będą już mi potrzebne bo teraz się uda :-):tak:

Alternatywa, na pewno wszystko będzie dobrze, tyle tych leków, hormonów bierzemy że to na pewno przez nie te plamienia, może coś się tam oczyszcza, trzymam kciuki, i czekam na dobre wieści :-):tak:

Atena nie pomyślałam o acesanie i @ ale chyba mam nie odstawiać :confused: doktorek kazał odstawić 5 dni przed punkcją apo punkcji znowu brać Wyniki dla anastazjologa zrobiłam we wtorek a wtedy jeszcze nie brałam tego leku. I tak jakieś dziwne rzeczy mi powychodziły ale to pewnie efekt sterydu.

Dorotav mi doktorek powiedział, że mam 3 pełne stymulacje refundowane, czyli 1 z rządówki, która mi została i 2 komercyjne:baffled: Zwłaszcza, że on twierdzi, że dotyczy to też stymulacji do IUI i do staranek naturalnych wspomaganych stymulację. W takim razie mi by się już w ogóle nie należało bo do IUI też już miałam. Zapis jest, że do 3 stymulacji ale refundowanych. Moim zdaniem Twoja klinika źle zinterpretowała zapis.

Kasik36, no mi też coś nie pasuje z tą ich interpretacją, dalej nie drążyłam tego tematu, muszę się dokładnie wywiedzieć, jak co to będę walczyć.

Witam wieczorem. Wróciłam z invicty, zapisałam się na wizytę u gin na 22.07 (2dc). Dzisiaj byłam właśnie sie umówić i dowiedzieć się o refundację leków. Wiem tyle, że refundacja jest i że trzeba spełnic rygorystyczne warunki (tak mi powiedziała babka w rejestracji) i o konkretach powie mi lekarz na wizycie. Także jak wszystko dobrze się potoczy to zaczynam 22.07 :-)

Kasik36 - wydaje mi się, że moje niepowodzenia z IUI zwiazane są z niedoczynnością tarczycy. Miałam ją za wysoką do starań bo przed 3 IUI TSH wynosiło 2,84 (w czerwcu 2013), potem badałam tarczycę w styczniu 2014 i miałam już TSH 4 a FT4 12,7, dostałam euthyrox i teraz jest ok. Inne badania miałam dobre, jajowody drożne, mutacje ok, @ jak w zegarku. Nie wiem, może stres...

Kasik- u mnie podstawowe badania dla lekarza robią dopiero 3 dni przed punkcją czyli prawie jak w szpitalu przed operacją, a u Was aż 3 tygodnie wcześniej:szok:

Dorotav mi też nie podoba się interpretacja co do refundacji leków. Bez sensu że NFZ nie wydaje szczegółowych interpretacji swoich zaleceń. Później każda klinika robi co chce a w nich niejedne dziewczyny wychodzą pokrzywdzone. Fajnie, że możesz już zaczynać. Niech zaraz szybko odchodzi w niepamięć :tak:
Co do mnie to mogłabym już brać leki bo dostałam receptę, co prawda 100% płatną ale koleżanka podała mi ceny tych leków i nawet na 100% płatności nie są zbyt drogie. Jednak dla pewności umówiłam się z moim ginem na przyszły tydzień po szczegółowe instrukcje. Chce wiedzieć jak on to widzi, w końcu już 2 lata u niego siedzę

JoM gratulacje :tak: &&&& byś szybko mogła zacząć
Aisa witam ziomalko;-)
Anulla mnie bociany olały. Tyle razy je widziałam w locie, na łące, w gniazdach, wołałam do nich by już mnie nie olewały, a te mają mnie gdzieś :confused2: dobrze że mamy jeszcze w odwecie ivf ;-)

reklama
Niestety doktorek mnie nie uspokoił - nie bije serduszko. Mam odstawić wszystkie leki, a w poniedziałek do szpitala na łyżeczkowanie. Kolejny raz porażka.
Nie mam już siły.

Życzę Wam Dziewczyny i Waszym Dzieciaczkom WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO!!!

Do góry