reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
A ja od środy mam brązowe plamienia i strasznie boli mnie brzuch :( Dobrze, że dziś wieczorkiem mam wizytę u gina - bardzo się niepokoję :(

mam pytanie z serii głupie do dziewczyn które brały gonal. mam pena 300 zrobiłam 2 zastrzyki po 150 jednostek. Na podziałce jest zero, ale widzę jeszcze płyn w penie. czy powinnam go wstrzyknąć czy zacząć nowego pena. ile teog może być?

Lilia, dziękujemy za info od Jo.M

Jo.M. gratulujemy !!!

A u mnie tak, zaczynamy stymulkę od następnego cyklu, w tym cyklu w 3dc muszę zrobić badania hormonalne, oboje musimy zrobić wirusologię, badanie na bakterie i do tego AMH - które jest potrzebne do leków refundowanych. W mojej klinice, a podchodzę prywatnie leki są refundowane pod warunkiem że wcześniej nie było robione IVF powyżej 3 razy, czyli mamy jedną możliwość podejścia do stymulacji wraz z lekami refundowanymi, będziemy musieli podpisać oświadczenie o ilości podejść. Więc to nie jest tak że te 3 stymulacje z lekami refundowanymi liczą się od teraz. Co do zastrzyków przeciw zakrzepowych to mój doktorek wychodzi z założenia że jeżeli nie ma wskazań lekarskich to raczej nie przepisuje, no ale jeśli się uprę to mi je zapisze, muszę to przemyśleć. Możemy rozważyć by to podejście zrobić IMSI, za dopłatą. Co do DHEA to on uważa że to lek dla kobiet które produkują bardzo mało pęcherzyków ok 2-3 szt i po 40, w moim przypadku raczej zaleca inofolic . Co do viagry mimo że immuno zalecił to nie jest do końca przekonany o słuszności stosowania, raczej nie ma na to dowodów o skuteczności, na zasadzie nie zaszkodzi a może pomoże. No i do tego wszystkiego przyplątała mi się infekcja po antybiotyku, tak więc muszę to badziewie wyleczyć.

Aisa - witaj, czekamy na info po wizycie

Alternatywa- dobrze, że dzisiaj wizyta plamienia mogą występować nie stesuj kropka na pewno wszytko będzie dobrze

Dorotav- przegoń infekcje i do dzieła

JoM wiekie gratulacje z okazji kwalifikacji :) do tego leki z refundacją .
Dorota no w koncu ruszyło sie :) jupi :) dobrze ze chociaż teraz te leki bedziesz nie refundacje leków , zawsze zaoszczędzone :) no tak ale tylko oświadczenie podpisujecie wiec gdybys teraz robiła w innej klinice to zawsze możesz napisać ze mniej miałaś podejść, ale z drugiej strony nie sprawiedliwe to , a dziewczyny ktore juz przechodziły stymulacje 3 razy to nie maja juz prawa? Pewnie co klinika to bedzie inaczej

reklama
genna, no też o tym pomyślałam, nawet jak gadaliśmy z doktorkiem to zadałam mu konkretne pytanie, co by się stało, gdybym poszła do innej kliniki nawet z programem MZ, nie przyznała się do tego że już miałam stymulację, to jakby to odkryli, odpowiedział mi tak: że to są duże pieniądze i można się domyśleć że będą kontrole, jak nie u wszystkich to wyrywkowe i taki NFZ może wysłać do wszystkich klinik ( a jest ich mało) zapytanie czy taka i taka osoba u nich się leczyła, jeśli tak to mogą zażądać wglądu do kartoteki no a tam to już czarno na białym że stymulacja miała miejsce no i wtedy zwrot refundacji, niby mały skutek ale nie wiadomo czy nie skończyłoby się w sądzie. I też jestem ciekawa jak w innych klinikach będzie i ciekawa jestem jak będzie u Jo.M.

Do góry