reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

Quinnie spokojnie na pewno jak bedziesz na wizycie w poniedziałek to dostaniesz receptę na progesteron i dr wyliczy kiedy masz zacząć brać :) ja miałam wizyte w 11d i juz miałam ładne endo i od 12 dc zaczęłam brać progesteron i 17 dc miałam transfer ( miałam blastkę podaną)

reklama
genna ja niestety wszystko robie "przez telefon " tzn ide do swojego stacjonarnego lekarza, zeby sprawdzil mi endo i mam powiadomic Pania dr dopiero jak bedzie miało 10 mm i wtedy powiedziała, że mam przyjechac do Pl i w przeciągu 2-3 dni planuje ona zrobic transfer. Pytałam, czy bede brała jeszcze jakieś leki, bo jak co to mam jeszcze sporo z poprzednich procedór, ale tylko sie dziwnie uśmiechneła i powiedziała, ze na razie to wszystko.
Czy to możliwe ,że bede miała transfer w 15 dniu cyklu....czy to nie za wczesnie ? Bo dr tak mniej wiecej planuje

cześć Dziewczyny:)

słuchajcie, mam pytanie do tych, które biorą zastrzyki przeciwzakrzepowe - fraxiparinę 0,3. Czy podajecie je tylko w brzuch, czy również w udo? Powiem Wam że mój brzuch jest sinozielony już i powoli zaczyna brakować mi miejsca na kolejne wkłucia... a te igły... są tak tępe, że muszę niemal siły użyć żeby się wkłuć :crazy:

Buterflysunrise, jak tam Twoje samopoczucie?? Pytam, bo idziemy prawie równo... jakieś dolegliwości??? Mnie co jakiś czas ćmi brzuch, w 3 i 4 dpt miałam lekkie zawroty głowy co jakiś czas, piersi niebolesne zupełnie, co mnie martwi... Staram się nie nastawiać, ale naprawdę mam już dość i chciałabym bardzo, żeby się udało... Dzwonili do mnie z labo i z 4 zarodków przeżył tylko jeden do stadium blastocysty. jest bardzo dobrej jakości, więc jak coś, to w lipcu go wezmę do siebie...

Dziewczyny jak to jest z tymi objawami... tak się boję, bo zawsze około 9 dpt miałam brunatne plamienia i pomimo brania luteiny rozkręcał mi się okres. Jezu, zwariować można po tylu podejściach. Nie da się do tego wszystkiego przyzwyczaić. To już mój 6 transfer:baffled:

Trzymam kciuki za Was wszystkie :-) Montana - to tylko formalność :tak:, więc spokojnie..., kciukam za wizyty, crio i wszystkie poczynania zbliżające Was do dwóch kreseczek ;-)

Anna ja biore clexane zastrzyki przeciw zakrzepowe 1x1 w brzucho tez juz mam sine miejsca ale ja raz po jednej stronie robie a raz po drugiej a w udo nie probowalam wiecnie wiem. Ja dzis 10dpt maz mnie skusil na test ale wyszedl negatywny , nie wiem mam jasno kremowe plamienie raz jest raz nie ma , no I ten bol na miesiaczke . Jak myslicie mozna brac nospe ? Troche zle zie czuje z ta mysla .

jesi, możesz wziąść no-spe, ja brałam no-spe forte 2 x dziennie bo miałam skurcze po transferze. Trzymam kciuki by test się mylił.

Kobitki, właśnie byłam w toalecie... dziś mój 5 dpt i właśnie zauważyłam na wkładce jasno-brązowe jakby kawa z mlekiem plamienie. nie wiem czy to od luteiny bo jestem już cała podrażniona czy co kurde się dzieje.. na okres za wcześnie... lekkie kłucia w jajnikach czasem ciągnięcie jak na miesiączkę ale chwilowe... zwariuję...
tak a'propos podrażnień od luteiny - pytałam ostatnio ginekologa bo mam je zawsze przy zażywaniu progesteronu... można stosować pimafucin w kremie. Wy też coś stosujecie na podrażnienia?

Anna84 ja raz tylko stosowalam luteine ( tak zawsze bralam jej niemiecki odpowiednik utrogest ) i juz po kilku dniach mailam podraznienia... W aptece mi zaproponowali masc clotrimazol i pomoglo ;)

Dziewczynki trzymam kciuki za was dzisiaj

Milego dnia zycze

reklama
Czesc dziewczynki ;). Jade zaraz na betę ale wynik Wam przekaze po 20 bo dzis w pracy jestem do 20. Zrobilam dzis test sikany ale ten slabszy, bo przed wczoraj 10 mlu a dzis 25 i wyszla 2 kreska, troszke slabsza od tej pierwszej, ale bardzo widoczna. Wczoraj wieczorem tez juz świrowalam i zrobilam o 18 test choc w ciagu dnia wypilam ok 2 l wody i wyszla slabiutka kreska i sie zalamalam. Ale dzis znowu banan na twarzy. Wiec 3 testy pokazaly 2 kreski choc slabsze. Mam nadzieje ze beta bedzie ladna i ze bedzie ladnie przyrastac. Proszę trzymajcie kciuki za mnie ;)

Do góry