reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

Witam się wieczornie:)
Dziękuję za krzciukasy:) niedawno wróciłam od lekarza to było moje drugie podejście bo byłam również rano na usg, ale wtedy jeszcze pęcherzyk był cały, pękł dziś w ciągu dnia :-)
więc Dorotav bardzo proszę dopisz mnie do listy 21.06 transfer mojego mroziaczka. Mam nadzieję, że przeżyje rozmrożenie. Proszę o krzciukasy :-)

reklama
jesi, ja wiem że łatwo napisać a trudniej zrobić ale postaraj się aż tak nie denerwować, nakręcać się i wyszukiwać objawów, bo stresujesz siebie i kropka. Ile kobiet tyle objawów, jedne mają, inne nic, zero a się udaje. W większości objawy to są po progesteronie który bierzemy. Co do jakości zarodka, te najlepsze blastki nie zawsze zostają z nami, a te słabe, leniuszki dają nam cud o którym marzymy. Uwierz w swoje maluszki, zrobią Tobie piękną niespodziankę. :tak:

alfa, gratuluję pękniętego pęcherzyka, maluszek na pewno się rozmrozi, da radę.:tak: trzymam kciukasy :tak:

CZERWIEC

20: montana 8 - wysoka beta !!
20: genna - wizyta z podglądaniem fasolki
21: alfa1973 - udany crio-transfer mrozaczka
23: Quinnie - wizyta przed crio-transferem
23: kasik36 - wizyta u immunologa
24: Anulla28 - kontrola przed crio
24: Hope84 - kolejne spotkanie z maleństwem (bad.prenatalne)

25: Ann84 - wysoka beta !!
26: anuszka -wysoka beta !!
27:
butterflysunrise - wysoka beta
28: Anulla28 - udany crio-transfer

LIPIEC

04: dorotav - wizyta przed stymulką

04: Jo.M. - wizyta w klinice z kwalifikacją do programu MZ

Butterflysunrise a teraz jakie leki dostalas? I jakie mialas zarodki podane ja miala zarodki 3 dniowe klasy 5b I 7b szczerze mowiac to martwie sie czy to dobre zarodki dr.Mrugacz powiedzial ze moglyby byc lepsze ale szanse na ciaze mam rowne . Nie wiem co myslec o tym I bardzo sie stresuje . Nawet plakalam po tym jak mi to powiedzial . Jak mialam ICSI w Angli to widzialam jak podaja mi zarodki nawet zdjecie dostalam a tu w BIalymstoku nic nie pokazali nawet mam obawy ze nie podali mi tych zarodkow, bo nie mam zadnych objawoj a za pierwszym razem mialam.

Jesi27 dostalam dokladnie ten sam zestaw w takich samych dawkach jak Ty. Ja tez mialam zarodki trzy dniowe z tym ze oba klasy 8b. Nie mam pojęcia co to znaczy ale takie byly. Ja ufam Mrugaczowi i mam wrażenie ze wie co robi. Myślę ze nie ma co porównywać standardów w Anglii do naszych. Tam są dużo lepiej wyposażone kliniki niż u nas i zupelnie inne zasady. Z tego co pamiętam jest na sali ekran chyba nad glowa wiec może wystarczy poprosić i walczą. Ja za pierwszym razem zupelnie inaczej się czulam niż za drugim ale myślę ze to kwestia leków do stymulacji bo byly zupelnie inne. Pierwszy raz bylam na krótkim protokole czyli szli naturalnym moim cyklem a teraz byl trochę dluzszy. Jakie mialas objawy za pierwszym razem?

Butterflysunrise a teraz jakie leki dostalas? I jakie mialas zarodki podane ja miala zarodki 3 dniowe klasy 5b I 7b szczerze mowiac to martwie sie czy to dobre zarodki dr.Mrugacz powiedzial ze moglyby byc lepsze ale szanse na ciaze mam rowne . Nie wiem co myslec o tym I bardzo sie stresuje . Nawet plakalam po tym jak mi to powiedzial . Jak mialam ICSI w Angli to widzialam jak podaja mi zarodki nawet zdjecie dostalam a tu w BIalymstoku nic nie pokazali nawet mam obawy ze nie podali mi tych zarodkow, bo nie mam zadnych objawoj a za pierwszym razem mialam.

tutaj właśnie nie pokazują ani zarodków, ani nie dają zdjęć ... Mnie również prowadził dr Mrugacz w Bocianie. Jestem po dwóch udanych in vitro (pierwszy syn, teraz czekamy na córcię) ale powiem szczerze,że miałam takie same myśli jak ty... czy tam wpuszczają moje zarodki?, czy faktycznie mają tę klasę jaką mówią?, jak wyglądają ?itp... tysiąc myśli przez głowę się przewijało:-pszczególnie za drugim razem byłam zawiedziona troszkę bo naoglądałam się tego programu w TV o in vitro gdzie pary normalnie przed transferem nawet miały możliwość wyboru zarodka,tutaj niestety nie ma tak. Nie pokazują nic. No ale najważniejsza jest ciąża i jej uzyskanie ! myśl pozytywnie teraz :-)

co do transferu w różnych dniach to jest loteria... ja np za pierwszym razem miałam 3 dniowe podane i zaskoczyło, za drugim 5 dniowe i też zaskoczyło. to chyba nie ma reguły. Jak widzą, że warunkach klinicznych im zarodki nie przetrwają do 5 doby to transferują na trzecią bo jednak macica jest lepszym inkubatorem.

Ostatnia edycja:
Butterflysunrise ja za pierwszym I drugim razem mialam bolace piersi ale moze to byl objaw tylko lekow jakie dostawalam , w Anglii mialam inne leki nawet juz nie pamietam nazw ale jak znajde to napisze . Ja za pierwszym szlam dlugim protokolem ale dostalam hiperstymulacji I musieli zamrozic moje zarodki , podali mi je nawet nie pamietam ile dni mialy. Zrobilam tes wyszla druga kreseczka jasniutka, prawie nie widoczna ale w dniu 14 juz nie bylo kreski.Za drugim razem krotki protokol I mialam podane 5 dniowe zarodki test negatywny. Teraz w Bocianie mialam krotki protokol zarodki 3 dniowe, zobaczymy jutro juz 10 dzien po transferze teraz boje sie test zrobic , mam bole jak na Miesiaczke. Ale co ma byc to bedzie kochana.

reklama
Witaj Elleni
Tak w Angli jak mialam ICSI to teraz mam porownanie napewno lepiej niz w Polsce. Ja mialam 2 darmowe proby ale niestety nieudane :( dlatego probuje teraz w Bocianie u dr Mrugacza naczytalam sie o nim wiele pozytywnych opini wiec postanowilam sie u niego leczyc. No mam takiego stracha ze nie podali mi zarodkow ale to pewnie tylko moja wyobraznia, juz za kilka dni testuje I zobaczymy co bedzie . Dzis na wkladce ( nosze je bo po tym lutinusie leci ze mnie ta wydzielina od leku ) zobaczylam bardzo ale to bardzo jasna plamke jakby jasnego brazu nie wiem co to bylo bo juz po tem nic nie wyszlo oprocz bialej wydzieliny. Ogromny strach dziewczyny pdzed testowaniem .

Do góry