reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Anna84, na podrażnienia od luteiny można stosować clotrimazolum w kremie

montana8, beta to tylko taka formalność, skoro 3 testy pokazują drugą kreseczkę, a jeden z nich robiłaś wieczorem po 2 litrach wody, to bet musi być już spora !! Kciuki cały czas zaciśnięte !!

Kasik, wyniki na pewno będą dobre, encorton sobie z nimi poradzi, na pewno już ładnie spadły. Kciuki zaciśnięte. Może wcale cykl w plecy nie będzie, przecież nie zamkną całej kliniki tylko dlatego że labo nie będzie pracowało, pewnie będą wysyłać do innego.

genna, obcy zakotwiczył na dobre jak nic :-). albo jest super silny albo może się podzielił ;-)

alfa1973, już dzisiaj zaciskam kciukasy za udany transfer. :-)

CZERWIEC
21: alfa1973 - udany crio-transfer mrozaczka

23: Quinnie - wizyta przed crio-transferem
23: kasik36 - wizyta u immunologa
23: Jesi27 - pozytywny test
24: Anulla28 - kontrola przed crio
24: Hope84 - kolejne spotkanie z maleństwem (bad.prenatalne)

25: Ann84 - wysoka beta !!
26: anuszka -wysoka beta !!
27:
butterflysunrise - wysoka beta
28: Anulla28 - udany crio-transfer

LIPIEC

04: dorotav - wizyta przed stymulką

04: Jo.M. - wizyta w klinice z kwalifikacją do programu MZ

genna gratuluje wysokiej bety... a ile bierzesz tabletek z progesteronem? :)

Montanna
gratuluje... :)

kasik36 na pewno wyniki beda dobre... :)

butterflysunrise trzymam kciuki za twoj pozytywny wynik :)

A ja w srode mialam wizyte, pani doktor zrobila USG i mowi ze mam ladne endometrium.. na dniach powinnam dostac @ i startujemy od nowa... W KONCU !! tak sie ciesze bo juz normalnie cos mnie bralo z tego czekania... :) natomiast nic nie mowila o refundacji lekow... ech...wiec pewnie jej nie bedzie.. hmm... mam przyjsc 1 dc i mi rozpisze leki do stymulacji.. moj ma brac dodatkowo jeszcze na poprawe nasienia Profertil ale jak patrzylam w aptekach to drogie to jest bo kosztuje od 189 zl do 300 prawie... wiec z moim szukalismy zamiennika ale jakos nie znalazlam go w necie... oraz przez pierwsze dni mojej stymulacji tj 5 dni ma brac 600 mg ibuprofemu... z tego wszystkiego zapomnialam sie spytac jej po co ten ibuprofem?... :)

Olusia, no nareszcie, ale się cieszę :-), teraz to już górki, tym razem się uda, musi !!, czytałam leki które mają mieć refundację, niestety nie znalazłam menoporu, fostimonu i gonalu tych leków nie ma na tej liście, może są o innej nazwie, ale szukałam i po składniku i po nazwie handlowej. Profertil jest bardzo drogi ja swego czasu szukałam go i najtaniej znalazłam w doz.pl za 250zł, tylko pytanie czy zadziała czy nie pogorszy wyników ? Bardzo jestem ciekawa po co ten ibuprofen, w jakim celu ? szkoda że nie pamiętasz.

Z tym ibuprofenem coś jest nie tak, wszędzie piszą żeby go nie brać przy staraniach, nawet jakiś czas temu ten temat na forum poruszaliśmy.

Ostatnia edycja:
Montana gratuluje, beta jak marzenie :)

Olusia super, ze sie w koncu doczekalas. Profertil najtaniej na allegro 180 zl kuracja miesieczna ale szczerze mowiac nie wiem czy na Twoim miejscu bym inwestowala, nalezy brac minimum 3 miesiace, zeby byly efekty. Moj bierze juz od grudnia, za 2 tygodnie namowie go na rozszerzone badanie nasienia bo zawsze robilismy ogolne i zobaczymy czy zadzialal.

Dorotav niestety nie tylko labo bedzie nieczynne ale tez caly pion embriologow wiec w ogole nie beda rozpisywali stymulacji jezeli mialaby sie skonczyc w te dni.

Hej dziewczyny. Widzę ze kilka z was leczy się w bocianie tak jak ja. Mam pytanko czy ktoras z was zażywała primolut - nor? Kończę go brać w niedziele i zastanawiam po ilu dniach mogę się spodziewać @ bo mam byc na wizycie 2-3dc i chciałbym się mentalnie nastawić.

reklama
Olusia W KOŃCU wracasz do gry ale super :) tez nie wiem na co ten ibiprofem .
Co do progesteronu to biorę 3x2 Luteiny 100 ( wieczorem dorzuciłam sobie trzecią tabletkę ale widzę ze nic nie dało ) i biorę jesCze 3x1 dyphastonu wiec mało nie jest a jednak jest niski
Montana gratulacje beta piękna, ważne by przyrastala dobrze :) jupi, same dobre wieści ostatnio :)

Do góry