reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Dziewczyny, mam pytanie: czy po ministerialnym ivf któraś z Was prowadziła ciążę u innego ginekologa? Jak wyglądało informowanie realizatora ivf o stanie ciąży? Wystarczy to zrobić telefonicznie? Umawiałyście się wcześniej z lekarzem, że nie będziecie u nogo prowadzić ciąży?

Dorota rozmawiałam z kumpela która też chodziła do mojego gina i jej do końca ciąży pisał na L4 że ma leżeć :-( więc u mnie po ivf tym bardziej będzie pisał :-( ale mój zakład pracy raczej mnie nie skontroluje prędzej ZUS.

Witam was kochane ja jestem po 2 nieudanych ICSI w Angli , a teraz bylam w Polsce w klinice Bocian w Bialymstoku I mialam podane 2 zarodki 3 dniowe , nie wytrzymalam I zrobi, am test w 8 dniu I byl negatywny . Myslicie czy za wczesnie zrobilam go? Nie mam zadnych objawow po za bolacym brzuchem jak na miesiaczke. Dzis jest 9 dpt strasznie sie boje .

Witam was kochane ja jestem po 2 nieudanych ICSI w Angli , a teraz bylam w Polsce w klinice Bocian w Bialymstoku I mialam podane 2 zarodki 3 dniowe , nie wytrzymalam I zrobi, am test w 8 dniu I byl negatywny . Myslicie czy za wczesnie zrobilam go? Nie mam zadnych objawow po za bolacym brzuchem jak na miesiaczke. Dzis jest 9 dpt strasznie sie boje .

witaj jesi27, z testami jest tak, że nigdy nie wiadomo czy dobrze działają, może się zdarzyć tak, że beta rośnie a test nic nie pokaże, albo pokaże dopiero wtedy kiedy beta jest bardzo duża, powyżej 100, jeśli masz możliwość to zrób badanie z krwi, tu masz ściągę. Trzymam kciuki.

Ściąga co się dzieje z zarodkami po transferze:

2-3 dniowe:

1dpt ( 1 dzien po transferze) .. Embrion sie dzieli

2dpt .. Embrion staje sie blastocysta
3dpt .. Blastocysta wychodzi z otoczki
4dpt.. Blastocysta zaczyna wczepiac sie w sciany endometrium
5dpt.. Proces implantacji sie rozpoczyna, blastocysta zaczyna "zakopywac" sie w endometrium
6dpt. Proces implantacji jest kontynuawny gdy and zarodek wnika glebiej w endometrium
7dpt.. Zarodekjest juz zaimplantowana
8dpt...Zaczyna byc produkowane HCG
11dpt...HCG jest na tyle duzo, ze mozna spokojnie

Jesi w tym dpt co jestes test na pewni noc nie pokaże szczególnie ze miałam 3 dniowe maluchy wiec głowa do góry
Dorota właśnie nie widzę sie w kalendarzu , gdzie ja to miejsce grzeje? U siebi w domq nA kanapie na pewno :)

Dzieki kochana wlasnie zbytnio tu nie robia bety poczekam do 14 dpt I zrobie test ale strasznie sie boje po tych dwoch porazkach ciezko znowu bedzie ujrzec brak drugiej kreseczki .

genna, jesteś druga na liście z opisem : genna - wizyta z podglądaniem fasolki, zaraz za montaną

CZERWIEC

20: montana 8 - wysoka beta !!
20: genna - wizyta z podglądaniem fasolki

23: Quinnie - wizyta przed crio-transferem
23: kasik36 - wizyta u immunologa
24: Anulla28 - kontrola przed crio
24: Hope84 - kolejne spotkanie z maleństwem (bad.prenatalne)

25: Ann84 - wysoka beta !!
26: anuszka -wysoka beta !!
27:
butterflysunrise - wysoka beta
28: Anulla28 - udany crio-transfer

LIPIEC

04: dorotav - wizyta przed stymulką

04: Jo.M. - wizyta w klinice z kwalifikacją do programu MZ

reklama
Dziewczyny powiedzcie jakie leki bierzecie bralyscie po transferze zarodkow . Ja biore 3/1 lutinus, 1/1 estrofem , 1/1 clexane . Co myslicie o tych lekach czy nie za malo?

Do góry