reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

Dziewczyny powiedzcie jakie leki bierzecie bralyscie po transferze zarodkow . Ja biore 3/1 lutinus, 1/1 estrofem , 1/1 clexane . Co myslicie o tych lekach czy nie za malo?

jesi27, brałam 3x100mg luteiny, 3x1 Dupaston, 3x1 magnez B6, 2x2 4mg methyperdu, 1x kwas foliowy 5mg, 1x femibion natal, 1x aspifox (acard), estrofem przy crio tylko nie pamiętam ile.

genna, widzisz się w kalendarzu ? kurczaki pieczone, nie wiem czemu nie widzisz siebie. :shocked2:

reklama
jesi, ciężko powiedzieć czy bierzesz odpowiednią ilość leków czy też za mało, widzisz ja ich trochę więcej brałam a za żadnym razem nie wyszło, inne dziewczyny biorą nawet jeszcze więcej i też im się nie udaje, jak ma się udać to się uda, taka jest niestety prawda. Ja bym dołożyła magnez bo zapobiega on skurczom. Może inne dziewczyny coś dopowiedzą. :-)
Możesz napisać jaki jest u Was problem ?

Dorota dzieki tak masz racje co ma byc to bedzie , nie wiem troche sie martwie tym testem negatywnym ale jakos przetrwam to :) fajnie ze mozna z kims porozmawiam I wyzalic sie komus . Troche lzej na sercu jest jak ktos rozumie I doradzi cos dzieki :) aby sie udalo I dzidzia byla trzeba wierzyc

Jesi27 po tym co napisalas o lekach to widzę ze prawie wszystkim dają ten sam zestaw. Ja jestem po drugim transferze i pierwszy raz tez takie dostalam, dokladnie w takich samych dawkach jak Ty tylko ze ja do tego biorę jeszcze femibion Natal 1.

Dorota właśnie nie widzę , sprawdzę jeszcze z komputera ale na telefonie nie widzę :(
Jesi wszystko zalezy od lekarza , kliniki no i ewentualnych innych czynników , badań gdzie masz wskazania do innych leków, ale jak widzisz bocian ma taką procedurę :)

Edit:
Sprawdziłam na kompoe i rzeczywiście jestem w tabelce a w telefonie nie widzę tego nie wiem dlaczego

Ostatnia edycja:
Butterflysunrise a teraz jakie leki dostalas? I jakie mialas zarodki podane ja miala zarodki 3 dniowe klasy 5b I 7b szczerze mowiac to martwie sie czy to dobre zarodki dr.Mrugacz powiedzial ze moglyby byc lepsze ale szanse na ciaze mam rowne . Nie wiem co myslec o tym I bardzo sie stresuje . Nawet plakalam po tym jak mi to powiedzial . Jak mialam ICSI w Angli to widzialam jak podaja mi zarodki nawet zdjecie dostalam a tu w BIalymstoku nic nie pokazali nawet mam obawy ze nie podali mi tych zarodkow, bo nie mam zadnych objawoj a za pierwszym razem mialam.

reklama
Do góry