reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Beta poniżej 1, koniec walki o marzenia biologicznego dziecka:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:może zdecydujemy się nad adopcją zardokow.... bo nasze obumierają po 3 dobie:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:choc tym razem miałam ogromną nadzieję że się udało bo nie miaam plamień a 12 dpt to ja już @ mialam a dziś czysto. Cud macierzyństwa chyba nie dla mnie:zawstydzona/y:

Giza sciskam mocno...
sama tez mysle o adopcji zarodka, powiem Ci, ze mam synka z inv dawca (bo u nas dodatkowo problem z nasieniem jest) i powiem Ci, ze jego jeden usmiech wysyla na ksiezyc jakiekolwiek dylematy biologiczno - genetyczne...

Wiem, wiem ale ja już sił nie mam, nigdy nie widziałam bety większej niż 1:zawstydzona/y:Staram się już 6 lat, dziś się trzymam jakoś, ale to chyba relanium jeszcze działa, zostało mi 2 tabletki, to jutro też się znieczulę....sama nie wiem co robić.
Namówiłam M na bioenergoterapię, weźmiemy 3 tury, ja już byłam na jednej ale dla lepszej skuteczności jest jak będziemy razem, łapię się wszystkiego co może mi tylko dać cień szansy:zawstydzona/y: Ja wiem że jestem młoda, bo mam 30 lat, M 36. ale na naturalsa to chyba mam 0,00001 %, co prawda owu mam co miesiąc ale śluzu płdonego brak, AMH tylko 0,74 i to wynik z ubiegłego roku a jestem po 3 pełnych stymulacjach wiec pewnie wynik poleciła na łeb, na szyję:zawstydzona/y: M miał wcześniej około 10 mln plemników, morfologię 2% i ruchu B od 14 do 44% a przy ostatnim ivf miał tylko 100 tyś, bez żadnego ruchu:eek:pomimo tego że go faszerowałam witaminami, kwasem foliowym, cynkiem, selenem, l karnityna 1000 i całym zestawem witamin a tu wyniki najgorsze odkąd się staramy:zawstydzona/y:

Moja stymulacja kosztuję mnie ponad 5000 zł z tego zazwyczaj mam 4 komórki MII, jak do tego dodam IMSI, transfer, adopcję plemników a będę mieć tylko 1-2 zarodki i znowu bez mrożenia to nie wiem czy udźwignę to finasowo:eek:
Na komórki się dłużej czeka, nie wiem jaka jest cena, a o adopcje zarodków muszę zwrócić się do Blue ale jak się ogarnę to zacznę czytać na ten temat. Jestem ledwo żywa, wstałam o 4 i taki beznadziejny dzień za mną, a naprawdę wierzyłam że mogło się udać skoro po raz pierwszy było mi dane wytrzymać do bety bez plamień i @:sorry:

A powiedz mi czy jest możliwość adoptowac 5 dniowych zarodków ? I ile sie ich adoptuje i ile to kosztuje ? 5000 to mniej niz 15000 a mnie tule kosztuje komercyjna procedura

reklama
Bocian i angelius to dwie klinikki w Polsce gdzie dawstwo jest honorowe...czyli dawczyni nie dostaje pieniedzy. Dlatego koszt nizszy..ale i tak za niski...bo ma komorki i musi doliczyc koszt in vitro i transferu. Chuba ze tam jest tak tanio. Dlatego tez ma dwie komorki tylko...w innych klinikach oferuja pakiety5lub 7komorek. I samo to koszTuje ok 7-8tys.plus in vitro..plus transfer..leki po i cena kolo 14 tys

Do góry