reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Zula, kciuki stale zaciśnięte, na pewno wszystko jest i będzie dobrze.:tak: No i cieszymy się że nas nie zostawiasz tak całkiem całkiem :tak:

GizaS, ja myślę że testy to można zrobić sobie na pamiątkę po becie z krwi. Trzymam kciuki !!

Lilia, to całe in vitro musi mieć sens !! w końcu tylu tu ciężkim przypadkom się udało, że i nam się musi w końcu udać !! Co do problemów jelitowych to ja chyba się przełamię i zacznę pić siemię lniane, może to pomoże.

Hope, ja prowadzę kalendarz i już Cię wpisuję :-)

CZERWIEC

12: GizaS - wysoka beta
13: dorotav - wyniki kariotypów ??
13: zula5 - wizyta +usg maluszków
13: Genna - beta rośnie !!
14: Ewelina.br - pierwsze USG
14: Anulla28 - wizyta przed udanym crio
16: ana_bella - wysoka beta
16: anuszka - udany crio-transfer
16: solostar29 - wizyta przed udanym crio
17: Asita - spotkanie z maluszkiem
18: ana_bella - wysoka beta dla kliniki
18: Infinity - wizyta u genetyka + kontrola maleństwa
20: montana 8 - wysoka beta !!
20: genna - wizyta z podglądaniem fasolki
23: kasik36 - wizyta u immunologa

24: Hope84 - kolejne spotkanie z maleństwem (bad.prenatalne)

Ostatnia edycja:
Aga dzieki ! Bo u mnie na ulotce jest napisane ze mozliwe jest ze na twarzy mi wyrosnie owlosienie :szok: Zdecydowanie wole jakis tradzik, przynajmniej poczuje sie mlodzienczo mimo mego statecznego wieku :-)

Aga dzieki ! Bo u mnie na ulotce jest napisane ze mozliwe jest ze na twarzy mi wyrosnie owlosienie :szok: Zdecydowanie wole jakis tradzik, przynajmniej poczuje sie mlodzienczo mimo mego statecznego wieku :-)

niczym się nie martw. Jest to steryd, więc lista skutków ubocznych jest długa. Trzymam kciuki za bezobjawową kurację! :tak:

Kasiu moja ostatnia inv to menopur 225 + gonal 300 (dwa leki stymulujace dziennie) A we wrzesniu mam miec protokol krotki z 3 lekami (menopur, gonal i fostimon) - > formula specjalna dla starych bab ??? nowosc dla mnie mimo wielu lat leczenia nieplodnosci :-)

Kasiu na poczatku roku moje amh bylo 1,08 i powiem Ci ze wole go nie sprawdzac, poki nikt w moim szpitalu nie kaze bo leci mi w dol na lep i szyje (spadek z 2,5 do 1 w ciagu 6 miesiecy).. szczerze mowiac wole nie wiedziec jakie teraz jest.....:szok:

Anuc-ha ja stosowałem koenzym q10 (3x30mg ) on jet na jakoś komorek i dhea(3x50mg) na ilośc ,po kilku miesiącach brania tego miałam duzo więcej lepszej jakości komorek , no i udało sie , kasik i Gizas tu są specjalistki od suplementów ;) poprzednio pobrano mi 14 komorek ale tylko 8 bylo prawidłowych , 6 zapłodniono bo jestem z programu rządowego ,2 podano mi w 3dobie , reszta nie przetrwała do mrożenia , teraz pobrano mi 15 komorek, 11 prawidłowych , na 6 zapłodnionych , zapłodnilo sie 4 , 3 przetrwały do blastocysty , miałam dopiero crio transfer i udało sie , mamy jeszcze 2 mrozaczki :)

reklama
Genna takie z nas specjalistki (ja i Gizas), ze obu nam sie nie udaje :(

Anucha tak jak napisala genna Q10 tez jest dobry, ja biore od listopada 300 mg dziennie ale czy to pomoze zobaczymy moze juz w lipcu. Moje AMH spadlo w ciagu 7 miesiecy z 0,96 do 0,79 (wrzesien 2013), teraz tez wole nie sprawdzac. Zwlaszcza, ze ten pierwszy wynik byl testem II generacji wiec byl zanizony a drugi I generacji wiec jes zawyzony.

Ostatnia edycja:
Do góry