reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Genna haha ja tez niedowierzalam nawet po pierwszym usg...dopiero po wizycie w 8tc zaczelo po malu do mnie docierac. Powiedzialam w pracy i znajomym,a teraz jak brzuszek rosnie to juz to nawet widze.
Spokojnie po dlugim czasie starania masz prawo sie tak czuc, pewnie wiekszosc z Nas tak miala...teraz oby do sreduszkowej i pozniej juz troszke lzej choc nie powiem,ze nadal stersujaco :-p

Ja tez nie jadam nic surowego, nie pije pepsi coli i napojow gazowanych, tylko soki ew woda niegazowana ale slodzona bo zwykla przez gardlo mi nie przejdzie, jakbym kranowe pila :-)

Oszczedzaj sie jesli masz takie dolegliwosci, wypoczywaj i faktycznie moze lepiej idz na L4...

Ja czuje sie dobrze, bol glowy i sennosc doskwiera i na tym by bylo tyle...mam nadzieje,ze moj kropek ma sie dobrze bo nie widzialam go(jej) juz od 20.05 a do wizyty jeszcze daleko...

reklama
Kto prowadzi teraz kalendarz? Moja wizyta bedzie jednak 24.06 przesunelam prenatalne bo to wtedy bedzie 12t4d i bedzie wszystko lepiej widac...

Hope84 - mija pół roku od mojego drugiego podejścia, narazie nic się nie dzieje, już niedługo kończę 35 lat. Ostatnio zrobiłam bilans i wyszedł nie najlepiej :-( Jedyne co mnie pociesza to to, że może jak coś się u mnie zacznie dziać to ruszę z przysłowiowego kopyta :-)

Czy jest moze na forum ktos uzywal dhea w celu poprawy jakosci komorek jajowych? Jesli tak to w jakiej dawwce i z jakim rezultatem?
Mam 40 lat i kolejne inv jesienia..moje ostatnie podejscie, nieudane, wykazalo, ze juz nienajlepiej reaguje na stymulacje...otrzymalam tylko 4 komorki mimo konskich dawek hormonu.
Dhea mnie kusi, bo wiadomo tonacy brzytwy sie chwyta, ale moj lekarz nie jest dhea zainteresowany

Czy jest moze na forum ktos uzywal dhea w celu poprawy jakosci komorek jajowych? Jesli tak to w jakiej dawwce i z jakim rezultatem?
Mam 40 lat i kolejne inv jesienia..moje ostatnie podejscie, nieudane, wykazalo, ze juz nienajlepiej reaguje na stymulacje...otrzymalam tylko 4 komorki mimo konskich dawek hormonu.
Dhea mnie kusi, bo wiadomo tonacy brzytwy sie chwyta, ale moj lekarz nie jest dhea zainteresowany

witaj.

Ja stosuje dhea. Jestem po jednej nieudanej próbie. Teraz jestem podczas drugiej stymulacji. Przyjmuje dhea 1 raz dziennie w dawce 20 mg od miesiąca. Ale od dzisiaj zwiększam dawkę na 2 razy dziennie, czyli po 50mg na dzień.

Anucha ja mam slabe komorki, przy pierwszej punkcji zadna z 3 komorek sie nie zaplodnila i wtedy doktorek zalecil DHEA Eljot w dawce 50 mg dziennie. Biore juz od listopada. Przy drugim podejsciu mialam 3 komorki i 2 sie zaplodnily, obie przetrwaly do blastki, niestety brak implantacji. Od 3 miesiecy sama zwiekszylam dawke na 75 mg i nic zlego mi sie nie dzieje. Ulotka przeraza ale jest ok :)

reklama
Kasik dziekuje Ci rowniez, dalas mi nadzieje.
Nie wiedzialam co robic, boje sie brac lekow na wlasna reke, ale stwierdzilam niech decyduje los: jesli ktos mi odpowie tu na forum to zaryzykuje, wiec dzieki Wam polknelam pierwsza tabletke i bede zyc z nadzieja na lepsze rezultaty.
Dzieki raz jeszcze i trzymam kciuki za Wasze podejscia!!!

Do góry