reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Bziumelka dzidzia rośnie aż miło. Jak się czujesz?
Genna beta pięknie rośnie, wiem, że te chwile są jak ze snu, pewnie ciągle myślisz co możesz, a czego Ci nie wolno dla dobra kropeczka?
GizaS mi test wyszedł ledwo ledwo przy becie ok 95, a ten o czułości 10- nic nie pokazywał, więc czekaj cierpliwie :tak:

Oktavi bardziej moj mąż sie martwi , pilnuje mnie ,do picia tylko woda dla zwierząt , jak byliśmy w restauracji na obiedzie to zamówiłam sałatkę z grillowanym Łososiem to najpierw przejrzał co mam na talerzu :p czy mogę to jeść

reklama
Cześć dziewczynki

ann.k1 - Ciężki dylemat masz z wyborem stymulacji i w sumie nie wiadomo co wybrać . Mi kiedyś lolitka napisała , żeby sprawdzać pęcherzyki antralne. Czyli jeżeli są minimum 4 to wtedy się stymulować bo wiadomo jak nic nie ma to nawet największe dawki leków nie zdziałają nic. Tyle Ci mogę podpowiedzieć , też mam niskie amh i na pewno ja tak postąpię jak Ci pisałam przy moim podejściu.

Jo.M. wiem, że pęcherzyki antralne są najważniejsze. Problem w tym, że przy tej przerwanej stymulacji na usg w pierwszym dniu cyklu były po 3 na każdym jajniki, a potem z lewego zniknęły a na prawym na leki zareagował jeden. czekam teraz na tel z Novum, jeśli mnie zakwalifikują na wizytę startową to dopytam lekarza a moje wątpliwości.

Esiek u Ciebie za chwilkę połowa ciąży. Pięknie :) Nawet nie wiesz, jak się cieszę, że Ci się udało.
Konkretnego planu co dalej nie ma. W przerwanej stymulacji nie odpowiedziałam na leki, lekarz proponuje na cyklu naturalnym z CLO. Przy moim amh to pewnie będę próbować kilka razy zanim w ogóle uzyskam jakąś komórkę (a jeszcze zapłodnienie i rozwój zarodka:-() bo słabo odpowiadam na ten lek. W dodatku po poronieniu i zabiegu moje endo w połowie cyklu to 4-5 mm. Masakra jakaś.
Strasznie pod górkę jest, a mnie coraz bardziej brakuje sił. Chciałabym zrobić sobie przerwę a nie mogę bo każdy miesiąc zmienia mój organizm na gorsze.
Przepraszam za ten smętny ton...
Czytam forum i kibicuję mocno każdej dziewczynie, która się tu pojawia a potem znika z wysoką betą. Fajnie, że się innym udaje. Zostaje cień nadziei..

Dziewczyny
Czy przy jednym usg i wynikach badań można określić owu? Bo ja mam znów obawy że źle pani dr trafi. Czy to źle dla 5dniowego zarodka jak się nie trafi w te 5dni po owu?tak się boję . . . To mój ostatni pingwinek i ostatnie crio w tej próbie

Anuszka wszystko zalezy w ktorym dc mialas to usg...ja przed crio mialam wizyte w 12dc pecherzyk byl ladnych rozmiarow i ento ez, dostalam zastrzyk na pekniecie pecherzyka i dwa dni po podaniu zastrzyku kolejna wizyte aby sparwdzic czy pekl i potwierdzic owulacje...od potwierdzenie +5dni i crio...
Estradiol jesli rosnie wiadomo,ze pecherzyk(i) rosnie(a) ale aby potwierdzic owulke to trzeba zrobic usg...takie moje zdanie...

Ostatnia edycja:
Giza- ja też mocno kciukam i też uważam, że test o czułości 25 nie miał prawa wyjść. Musi być tym razem sukces. Życzę Ci tego z całego serca.

Genna- ooooooogromne gratulacje

Dziewczyny weteranki ja też tu z Wami chyba korzenie zapuściłam bo jakoś bez Was nie potrafię przenieść się na ciężarówki. Poproszę też jutro o kciuki bo po zeszłym wymiotnym tygodniu w tym cały czas boli mnie brzuch tak mocno, że tylko leżeć mogę bo jak tylko wstanę ból nie do zniesienia... I boję się jutrzejszego usg jak nigdy:(

Octavi- skądś znam te objawy:/

Hope
Dzięki
No właśnie miałam usg w 12 dc,pechol i endo super, w tym samym dniu badanie. Nic na pęknięcie, żadnej powtórki usg ani badań. Czyżby dr się nie chciało?ale chyba nie chce doprowadzić do tego abym straciła zarodek

zula - odkąd zaczęłaś przygotowania do crio to ja kciuków nie puszczam. Powodzenia na jutrzejszym USG, czekam na info, powodzenia.

GizaS - &&&&&&&&& za piękną betę.

Bziumelka - gdyby to ode mnie zależało to ja stymulację zaczęłabym choćby jutro, ale czekam na kwalifikację do rządówki. Trochę mnie martwią terminy tzn., że jestem ograniczona, że wiecznie na coś trzeba czekać. Przede mną druga stymulacja, walka z moimi jelitami i tak się zastanawiam czy to wogóle ma sens :confused: Mój M ma przeciwciała przeciwplemnikowe, ja endometriozę I stopnia i tak się zastanawiam skoro 2 razy się nie udało to dlaczego niby miałoby się udać za 3 razem... Mój optymizm chyba totalnie już się przerodził w pesymizm i chyba już tak zostanie...

Anuszka moj prof np daje zastrzyk na pekniecie w 12dc jesli pecherzyk jest odpowiednich rozmiarow...po podaniu zastrzyku pecherzyk powinien peknac do 36h wiec dal +2dni na pekniecie i pozniej +5 do crio...
Mi sie zdarzylo sie,ze nie pekl dlatego uwazam,ze nalezy to spawdzic bo jesli Twoj dr idzie takim schematem jak ja to owulacja jest kluczowa...
Co innego jesli to ma byc na cyklu bezowulacyjnym i no od 2dc estrofem a pozniej pregsteron wl to owulacja nie ma znaczenia...ale jesli ty masz cyklu naturalny to jest to istotne...
Anie mozesz podejsc do niego aby potwierdzil owulke, wtedy bedziesz pewna, ze wszystko idzie dobrze?

reklama
Do góry