reklama
Lilu19
Fanka BB :)
Hej Dziewczyny- mam pytanie, dzis jest moj 10dpt, 5-cio dniowych wczesnych blastocyst x2. wczoraj robilam test i wynik byl negatywny dzis zaczelam plamic, czy mozliwe ze to juz @ sie rozkreca ? czy jest jeszcze jakas nadzieja ? planuje jutro powtorzyc test no chyba ze do wieczora krwawienie sie rozkreci (( dodam ze biore lutinus 100mg 3x1 dopochwowo.
Witam Was Dziewczyny. Dawno się tu nie udzielałam ale przeniosłam się głównie na forum ivf z MZ.
Dziś jest 2dpt dwu dniowych maluchów.
Dużo rozmawiacie o immunologii.Ja sama nie wiem co już myśleć. Kariotypy mamy z M dobre. Z immunologii robiłam tylko antyciała przeciw kardiolipiniowe i przeciwciała przeciw beta2 glikoproteinie, wszystko ok. M ma słabe nasienie ale wcześniej miał o 5-17 mln i ruch B +-30% a morfologia 2%, tym razem miał tylko 0,1 mln i brak żadnego ruchu, plemniki włożono do jakiegoś preparatu żeby je podrasować.
Rozmawiałam z embriologiem, to moje 4 podejście. Z pobieranych 4 komórek MII 3 sie zawsze zapładniały i do 3 doby sa idealne-komorka ogrągła, klasa A bez żadnej fragmentacjia ale od 3 doby przestają się dalej rozwiajć. Mam nadzieję że tym razem będzie inaczej i moje maluszki się rozwijają a dziś ich 4 doba, jeden został na obserwacji i mają go zmrozić w 5 dobie jak dotrwa
Czy myslicie czy ugryźć immunologię w moim przypadku? Może któras miała podobny przypadek i znalazał rozwiązanie. Embriolog wspomniał o nasienie dawcy Na razie przez kolejne 10 dni wierze że jestem w ciązy
Dziś jest 2dpt dwu dniowych maluchów.
Dużo rozmawiacie o immunologii.Ja sama nie wiem co już myśleć. Kariotypy mamy z M dobre. Z immunologii robiłam tylko antyciała przeciw kardiolipiniowe i przeciwciała przeciw beta2 glikoproteinie, wszystko ok. M ma słabe nasienie ale wcześniej miał o 5-17 mln i ruch B +-30% a morfologia 2%, tym razem miał tylko 0,1 mln i brak żadnego ruchu, plemniki włożono do jakiegoś preparatu żeby je podrasować.
Rozmawiałam z embriologiem, to moje 4 podejście. Z pobieranych 4 komórek MII 3 sie zawsze zapładniały i do 3 doby sa idealne-komorka ogrągła, klasa A bez żadnej fragmentacjia ale od 3 doby przestają się dalej rozwiajć. Mam nadzieję że tym razem będzie inaczej i moje maluszki się rozwijają a dziś ich 4 doba, jeden został na obserwacji i mają go zmrozić w 5 dobie jak dotrwa
Czy myslicie czy ugryźć immunologię w moim przypadku? Może któras miała podobny przypadek i znalazał rozwiązanie. Embriolog wspomniał o nasienie dawcy Na razie przez kolejne 10 dni wierze że jestem w ciązy
Ostatnia edycja:
dorotav
anuszka, powiem tak, gdybym wiedziała to co wiem teraz to bym badania genetyczne i podstawową immunologię zrobiłabym przed podejściem do IVF i tak prawdę mówiąc każda z nas powinna takie badania przejść tym bardziej, że i genetyk i immunolog tak mi powiedzieli. Ja Ci nie powiem czy masz je zrobić, porozmawiaj ze swoim ginekologiem, może on coś jeszcze wymyśli, a co do skierowania to jak masz możliwość załatw je sobie i zapisz się, bo tak jak pisałam terminy są masakrycznie długie, a zawsze możesz wizytę odwołać,
Witajcie. Niestety jeden maluszek sie poronił, a drugi zmalał z 13 lub 11 mm do 6 mm. Tak wiec szanse na utrzymanie jest mizerna. Nie wiadomo co sie stało. Jeszcze w srode rosly pieknie. Szkoda gadac. Moja macica chyba je odrzuca. Nie wiem biore metypred, clexanne... co jeszcze moge zrobic.
genna
Yplock kochana tak mi przykro (((((((((;( mam nadzieje ze ten drugi może jeszcze zawalczy, sa na to jakies szanse?
reklama
Podziel się: