reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
dorotav
ja jestem po jednej stymulacji, jednej punkcji, jednym transferze i jednym crio ... myślisz że juz powinnam o tym mysleć, zapisywać się lub załatwiać skierowania?

oj spóźniłam sie na ten program ...

Hej Dziewczyny- mam pytanie, dzis jest moj 10dpt, 5-cio dniowych wczesnych blastocyst x2. wczoraj robilam test i wynik byl negatywny :( dzis zaczelam plamic, czy mozliwe ze to juz @ sie rozkreca ? czy jest jeszcze jakas nadzieja ? planuje jutro powtorzyc test no chyba ze do wieczora krwawienie sie rozkreci :((( dodam ze biore lutinus 100mg 3x1 dopochwowo.

Witam Was Dziewczyny.:tak: Dawno się tu nie udzielałam ale przeniosłam się głównie na forum ivf z MZ.

Dziś jest 2dpt dwu dniowych maluchów.
Dużo rozmawiacie o immunologii.Ja sama nie wiem co już myśleć. Kariotypy mamy z M dobre. Z immunologii robiłam tylko antyciała przeciw kardiolipiniowe i przeciwciała przeciw beta2 glikoproteinie, wszystko ok. M ma słabe nasienie ale wcześniej miał o 5-17 mln i ruch B +-30% a morfologia 2%, tym razem miał tylko 0,1 mln i brak żadnego ruchu, plemniki włożono do jakiegoś preparatu żeby je podrasować.
Rozmawiałam z embriologiem, to moje 4 podejście. Z pobieranych 4 komórek MII 3 sie zawsze zapładniały i do 3 doby sa idealne-komorka ogrągła, klasa A bez żadnej fragmentacjia ale od 3 doby przestają się dalej rozwiajć. Mam nadzieję że tym razem będzie inaczej i moje maluszki się rozwijają a dziś ich 4 doba, jeden został na obserwacji i mają go zmrozić w 5 dobie jak dotrwa:eek:
Czy myslicie czy ugryźć immunologię w moim przypadku? Może któras miała podobny przypadek i znalazał rozwiązanie. Embriolog wspomniał o nasienie dawcy:zawstydzona/y: Na razie przez kolejne 10 dni wierze że jestem w ciązy:sorry2:

Ostatnia edycja:
anuszka, powiem tak, gdybym wiedziała to co wiem teraz to bym badania genetyczne i podstawową immunologię zrobiłabym przed podejściem do IVF i tak prawdę mówiąc każda z nas powinna takie badania przejść tym bardziej, że i genetyk i immunolog tak mi powiedzieli. Ja Ci nie powiem czy masz je zrobić, porozmawiaj ze swoim ginekologiem, może on coś jeszcze wymyśli, a co do skierowania to jak masz możliwość załatw je sobie i zapisz się, bo tak jak pisałam terminy są masakrycznie długie, a zawsze możesz wizytę odwołać,

Witajcie. Niestety jeden maluszek sie poronił, a drugi zmalał z 13 lub 11 mm do 6 mm. Tak wiec szanse na utrzymanie jest mizerna. Nie wiadomo co sie stało. Jeszcze w srode rosly pieknie. Szkoda gadac. Moja macica chyba je odrzuca. Nie wiem biore metypred, clexanne... co jeszcze moge zrobic.

Yplocka kurde tak mi strasznie przykro :(. Jakie to życie niesprawiedliwe... Tylko ciekawe dlaczego się tak stało, przecież bierzesz leki aby było wszystko ok....

reklama
Do góry