reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Dziewczyny proszę o radę. 2 tygodnie temu miałam zapalenie pęcherza, przez 7 dni brałam urofuraginum. Niby przeszło ale po 2 dniach znowu czułam dyskomfort i tak do dzisiaj. Wczoraj zrobiłam ogólne badanie moczu i wyszły liczne bakterie, nieliczne nabłonki płaskie i leukocyty 5-10. Teraz mam skierowanie na posiew, jutro mam zrobić. I w związku z tym moje pytanie - jeżeli dostanę antybiotyk to ile czasu powinnam odczekać do kolejnej procedury ivf aby komórki się odbudowały? Wystarczy 1 cykl czy lepiej 3? Macie może jakąś wiedzę lub doświadczenie w tym temacie?

anuszka - bardzo mi przyko
yplocka - nieustannie kciukam
ewelina - nie znam się na betach ale wyląda dobrze:)
Jo.M - sprawdziłam specjalnie wyniki AMH z Diagnostyki i jest napisane, że jest to badanie metodą II generacji i mam je wyższe niż poprzednie i jest zaokrąglone do jednego miejsca po przecinku...
Olusia, Jo.M - niestety zdycham dalej - szczególnie tak po 16 aż do zaśnięcia... Masakra. Dzięki za troskę

zula to z tym AMH jest coś pokręcone :baffled: Dlaczego w różnych labo jest różnie? Nie mam pojęcia o co chodzi ale może to jest sposób na "obejście" wymogów do rządówki. Ja sprawdziłam jeszcze raz z Invicty, z lutego 2013 II generacji, z września 2013 I generacji. Co prawda ten drugi wynik (I generacji) mam niższy ale to napewno dlatego, że mi się rezerwa obniżyła po 6 stymulacjach do IUI więc teoretycznie powinien być wyższy. No ale to nie zmienia faktu, że w Invikcie obecnie robią I generacji a u Ciebie w Diagnostyce II generacji. I teraz który jest ważny do kwalifikacji?

ja sprawdziłam swoje - w invikcie robiłam 14.10.2013 - I generacji.
Kasik - ale chyba nie będą znowu u nas sprawdzać amh?! Matko, bo ja się nie zakwalifikuję. Miałam 0,73, ale teraz mam na pewno dużo mniej:-(

Dziewczyny już pisałam o co chodzi z tym AMH . Do obiegu weszły odczynniki II generacji i większość klinik ich używa ale zanim zrobi się badania należy wykonać kontrole i tu jest pies pogrzebany bo one wychodzą za niskie stąd w Invicta wrócili do odczynników I generacji ponieważ na nich kontrola wychodzi w samym środku a co za tym idzie wynik jest obarczony mniejszym błędem i dlatego też 0,5 robione na II generacji odpowiada 0,7 I generacji .

reklama
Do góry