reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Dziewczyny proszę o radę. 2 tygodnie temu miałam zapalenie pęcherza, przez 7 dni brałam urofuraginum. Niby przeszło ale po 2 dniach znowu czułam dyskomfort i tak do dzisiaj. Wczoraj zrobiłam ogólne badanie moczu i wyszły liczne bakterie, nieliczne nabłonki płaskie i leukocyty 5-10. Teraz mam skierowanie na posiew, jutro mam zrobić. I w związku z tym moje pytanie - jeżeli dostanę antybiotyk to ile czasu powinnam odczekać do kolejnej procedury ivf aby komórki się odbudowały? Wystarczy 1 cykl czy lepiej 3? Macie może jakąś wiedzę lub doświadczenie w tym temacie?

anuszka - bardzo mi przyko
yplocka - nieustannie kciukam
ewelina - nie znam się na betach ale wyląda dobrze:)
Jo.M - sprawdziłam specjalnie wyniki AMH z Diagnostyki i jest napisane, że jest to badanie metodą II generacji i mam je wyższe niż poprzednie i jest zaokrąglone do jednego miejsca po przecinku...
Olusia, Jo.M - niestety zdycham dalej - szczególnie tak po 16 aż do zaśnięcia... Masakra. Dzięki za troskę

zula to z tym AMH jest coś pokręcone :baffled: Dlaczego w różnych labo jest różnie? Nie mam pojęcia o co chodzi ale może to jest sposób na "obejście" wymogów do rządówki. Ja sprawdziłam jeszcze raz z Invicty, z lutego 2013 II generacji, z września 2013 I generacji. Co prawda ten drugi wynik (I generacji) mam niższy ale to napewno dlatego, że mi się rezerwa obniżyła po 6 stymulacjach do IUI więc teoretycznie powinien być wyższy. No ale to nie zmienia faktu, że w Invikcie obecnie robią I generacji a u Ciebie w Diagnostyce II generacji. I teraz który jest ważny do kwalifikacji?

ja sprawdziłam swoje - w invikcie robiłam 14.10.2013 - I generacji.
Kasik - ale chyba nie będą znowu u nas sprawdzać amh?! Matko, bo ja się nie zakwalifikuję. Miałam 0,73, ale teraz mam na pewno dużo mniej:-(

Dziewczyny już pisałam o co chodzi z tym AMH . Do obiegu weszły odczynniki II generacji i większość klinik ich używa ale zanim zrobi się badania należy wykonać kontrole i tu jest pies pogrzebany bo one wychodzą za niskie stąd w Invicta wrócili do odczynników I generacji ponieważ na nich kontrola wychodzi w samym środku a co za tym idzie wynik jest obarczony mniejszym błędem i dlatego też 0,5 robione na II generacji odpowiada 0,7 I generacji .

reklama
Do góry