reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Yplocka: tez mialam poronienie zagrazajace. Juz prawie 4 tyg lezalam. Okazalo sie ze krwiak. Dzis nadal go mam ale juz maly i synek sie rozwija jak trzeba. Lez non stop i badz dobrej mysli

reklama
Och yplocka współczuję bardzo ze masz te krwawienia:( Kurde ale dla dzieciaczków warto się przemeczyć i leżeć i odpoczywać... Ja dzisiaj miałam delikateńką niteczke brazowego sluzu i już spanikowałam, więc wyobrażam sobie co czujesz, ale najważniejsze że pecherzyki rosną :)

Yplocka na pewno będzie dobrze trzymam kciuki :tak: Krwiaki czy odklejenia są widoczne na usg więc trzeba wierzyć że jeżeli nic nie widać jest szansa że wszytko się niedługo uspokoi. Dbaj o siebie.

Blue ja przed każdym crio na cyklu sztucznym bezowulacyjnym robiłam progesteron w dzień kontroli (czyli zazwyczaj 12dc) a Estrofem zaczynałam zawsze od 2dc.Jeżeli w 12dc endometrium było ok i PRG na dobrym poziomie to lekarz wyznaczał od kiedy mam włączyć Luteinę i Duphaston i po 5 pełnych dniach transfer blastki.

Infinity a jaki powinien byc poziom progesteronu przed transferem...? Pytam bo przed zadnym nie mialam badanego
... zrobilam sobie w 10dpt przy 300mg luteiny dopochwowej to mialam 20,56....ale nigdy przed...

Blueskye - u mnie w cyklu sztucznym nigdy nie badałam ani estradiolu ani prg. A pgr przed transferem powinien byc do 1,5-1,6 maksymalnie ale czym niższy tym lepiej.

reklama
Blue ale ty juz byłaś na luteinke to wtedy sie nie bada, bada sie przed włączeniem progesteronu , jak wyłączasz go to wywolujesz owy o wtedy PR juz rośnie , ja badałem estradiol i PR w 2dc przed wizyta i buło oki i zaczęłam brać estrofem

Do góry