reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Yplocka: tez mialam poronienie zagrazajace. Juz prawie 4 tyg lezalam. Okazalo sie ze krwiak. Dzis nadal go mam ale juz maly i synek sie rozwija jak trzeba. Lez non stop i badz dobrej mysli

reklama
Och yplocka współczuję bardzo ze masz te krwawienia:( Kurde ale dla dzieciaczków warto się przemeczyć i leżeć i odpoczywać... Ja dzisiaj miałam delikateńką niteczke brazowego sluzu i już spanikowałam, więc wyobrażam sobie co czujesz, ale najważniejsze że pecherzyki rosną :)

Yplocka na pewno będzie dobrze trzymam kciuki :tak: Krwiaki czy odklejenia są widoczne na usg więc trzeba wierzyć że jeżeli nic nie widać jest szansa że wszytko się niedługo uspokoi. Dbaj o siebie.

Blue ja przed każdym crio na cyklu sztucznym bezowulacyjnym robiłam progesteron w dzień kontroli (czyli zazwyczaj 12dc) a Estrofem zaczynałam zawsze od 2dc.Jeżeli w 12dc endometrium było ok i PRG na dobrym poziomie to lekarz wyznaczał od kiedy mam włączyć Luteinę i Duphaston i po 5 pełnych dniach transfer blastki.

Infinity a jaki powinien byc poziom progesteronu przed transferem...? Pytam bo przed zadnym nie mialam badanego
... zrobilam sobie w 10dpt przy 300mg luteiny dopochwowej to mialam 20,56....ale nigdy przed...

Blueskye - u mnie w cyklu sztucznym nigdy nie badałam ani estradiolu ani prg. A pgr przed transferem powinien byc do 1,5-1,6 maksymalnie ale czym niższy tym lepiej.

reklama
Blue ale ty juz byłaś na luteinke to wtedy sie nie bada, bada sie przed włączeniem progesteronu , jak wyłączasz go to wywolujesz owy o wtedy PR juz rośnie , ja badałem estradiol i PR w 2dc przed wizyta i buło oki i zaczęłam brać estrofem

Do góry