reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

Dziękuję montana8 za odp...moj m mial3% a teraz zero niewiem czy to oznacza zero prawidłowych czy znajdzie się parę a po prostu nie określa tego w procencie wkoncu 1% z 13 mln to aż 130 tyś wiec jak jest choćby parę to nie będzie nawet 1%?dobrze myślę?ja się bałam ze to przekreśla nasze icsi...

reklama
Dziewczyny jestem po i zacznę od niesamowitej dla mnie niespodzianki! Prawdopodobnie będzie SYN!!!! Sterczy coś tam między nogami doktor powiedział, że 100% na tym etapie nie daje, ale jeśli to jest chłopiec to za tydzień na USG powinno być już dokładnie potwierdzone :)
Moje dziecko pięknie współpracowało, jak przyszliśmy to spało i obudziło się dopiero po najważniejszych pomiarach, a jak się obudziło to pomachało do nas rączkami :) na tym etapie jest bardzo zdrowe, wszystko pięknie pracuje. Dziewczyny co za widok!!!!!!!!!!!!! Niezapomniany!!!!

Esiek ale masz ekipę dziś na oddziale :-D daj koniecznie znać po USG co i jak

Madzia miłego leniuchowania na L4 :-)

Lenkabar gratuluje widzę że same chłopaki ;) z tego co pisałaś to chciałaś chłopca więc piękny prezent na święta.
Kola2 dobrze pamiętam że jesteś z Wadowic lub okolic Krakowa? Gdzie podchodzicie ddo ivf? Trzymam mocno za Was kciuki ;);)

Lenka ale superaśnie piękny synek, taki grzeczny, a nie taki uparciuch jak mój, zazdroszczę Ci że wiesz kto tam u ciebie mieszka, tylko obawiam sie że nasz doktorek za tydzień to usg ci nie zrobi tak jak mi wczoraj a i jeszcze gorsze że następna wizyta za 4 tyg.:szok: Ja mam 13.05 dopiero spotkanie z moim nadal kropkiem, lub kropką :-D. Ale najważniejsze aby nasze dzieci urodziły się zdrowe a reszta to najmniej ważna.

Lenka super wiesci!!!! Chlopak ;)
U mnie te ok -pakuje sie do domu ;) dzidzia jakies 2.5cm, sluchalam serduszko bijace mocno. Ahhhh.... od nastepnej srody stopniowo odstawiam leki i czekam na kolejna wizyte ;)

Esiek no same dobre wiesci dzisiaj, cieszę się że wszystko u was dobrze, pakuj się i uciekaj do domu bo pogoda przepiękna dzis, a ja zaraz wyruszam w miasto w poszukiwaniu kafelek do łazienki, kurcze kompletnie nie mam koncepcji na moją łazienkę.

Lenka w takim razie gratuluje. Zdrówka Wam życze.
Esiek dobrze że oki. Dzidziol więcej niech mamuśki nie stresuje :)

Infinity nie wiem po co lekarz kazał ci to robić. Ja tez zrobiłam na tym etapie co ty tez sie przestraszyłam i przeplakalam cała noc . Dziewczyny na forum mnie pocieszały a ja nie wierzyłam ze jest ok. Na drugi dzień byłam u lekarza a on podarł ten wynik na moich oczach bo powiedział ze na tym etapie to juz tylko usg moze pokazać jesli było by coś nie tak. A sam wynik juz nie jest miarodajny. Nic sie nie martw bo napewno jest wszystko dobrze i za moment sama sie o tym przekonasz.

Lenkabar oczywiscie ze wszystko jest dobrze nie mogło być inaczej :)))!!! Bardzo sie ciesze . A ze będziesz miec wymarzonego syna to juz w ogole radość ogromna.

esiek trzymam kciuki&&&& napewno będzie dobrze , musi być!

Cześć dziewczynki

Lilia - Dzięki za priv wiadomość. Też mam nadzieję że już niedługo będzie z nią tylko lepiej. Bidulka.
A wracając do porządków to ja też jestem świrnięta na tym punkcie. Jak byłam mała i mama zawsze robiła generalne porządki w całym domu łącznie z szafkami , szufladami i myciem wszystkiego co jest w domu to się wkurzałam i mówiłam , że ja tak robić nie będę. I co cholera robię to samo :-D:-D:-D. Nacioram się zawsze a zwłaszcza przed Świętami ale jak już wszystko jest czyste i dekoracje stoją to aż miło popatrzeć , więc warto. Na punkcie dekoracji to ja mam drugiego świra. Mam już tyle tych pierdół a jak byłam u Was na giełdzie do oczywiście dokupiłam nowych.:baffled:
Lilia mam nadzieję że będzie u Was wszystko ok mimo tych przeciwciał. Ja się kiedyś zastanawiałam czy jak są przeciwciała plemnikowe to to czy ma to duże znaczenie w naszym przypadku tzn icsi , bo tam w sumie tylko kilka dobrych potrzeba? A z drugiej strony to nie wiem czy te przeciwciała ogólnie wszystkich plemników nie atakują. Jak masz jakąś wiedzę na ten temat a myślę , że na 100% tak to napisz mi o co w tym chodzi.

Tola32 - Widzę , że wprowadziłam relanium na dobre do naszej kliniki. Wcześniej tego nie praktykowali a ja poprosiłam dr M żeby mi przepisał bo w innych klinikach dają ten lek w standardzie więc i ja chciałam spróbować. Dr lek przepisał i od tamtej pory widzę że już go wprowadzili na maxa.:-D Ja relanium polecam , na prawdę dla mnie super. Samo oczekiwanie na bete jest koszmarem więc relanium się przydało. Byłam spokojna i było fajnie;-). Nie wiem czy Ci Pani dr powiedziała że można je stosować max do 3 dnia po transferze. Ja brałam w dniu transferu + te 3 dni 2x1 tabletkę.
Trzymam kciuki za Twoją fasolkę.

Kola - Dziewczyny Ci już odpowiedziały i ja się pod tym podpisuje. Do in vitro potrzeba zalewie kliku dobrych plemników także głowa do góry. Lekarz wie jak je wydobyć i które są najlepsze. W razie czego jest jeszcze możliwość pobrania plemników z najądrza.

lenkabar - Bardzo się cieszę że z dzidzią wszystko ok. Mąż chyba z synusia zadowolony co ??? :tak:

reklama
Do góry